Pazar, Haziran 08, 2008

Patlıcan Kumpiri


Kumpir çok seviyorum ben.. Bu tarifi annem bir tv. programından yazmış..Merak edip denedik, sizlerle de paylaşalım dedik..

Malzemeler :
3 tane eşit büyüklükte küçük patlıcan
100 gram beyaz peynir
10 gram kaşar peyniri
1 domates
1 yeşil biber
Tereyağ
1 çorba kaşığı tane mısır
1 çorba kaşğı ketçap

Patlıcanları kabuk ve saplarıyla fırında közleyin. Ortalarında kesip, iç malzemeyi doldurun.

İç malzeme : Tereyağ, beyaz peynir, küçük doğranmış domates ve biber, ketçap, mısır, tuz karıştırılır.

En üstüne kaşar dilimleri konur. Fırında kaşar eriynceye kadar pişirilir. Çıkınca kırmızı biber serpilir..Kaşıkla yenmek üzere servis yapılır..

Afiyet olsun..

18 yorum:

  1. "Patlıcanı duvara vur yemeği olur" dermiş eskiler.
    Gerçekten de patlıcanlı yemekler ne kadar nefis oluyor değil mi ?
    Sevgiler Eda'cığım..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım ,ne kadar değişik bir tarif...sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Edacığım,
    Harika olmuş harika!Hülya'nın da dediği gibi patlıcanlı her yemek çok lezzetli oluyor. Ellerine sağlık :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Hülyanın lafına bayıldım. patlıcanı duvara vur lafına :))

    Bir patlıcan delisi olarak nefis bir tarif. Ellerinize sağlık.

    sıcacık svegiler.
    http://www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  5. çok güzel değişkik ve leziz olmuşlarr merak ettim tadını doğrusu

    ellerine sağlık
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  6. Patlicani bende cok severim böyle kumpir türünü Denemek gerek..Ellerine saglik canim


    SEVGILER

    YanıtlaSil
  7. Oh edacım ne güzel bişi olmuş bu böle:)
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Güzel hemde coook güzel bir fikir.benim gibi Vejeteryan arkadaslari bol olan biri icin ideal.TESEKKÜRLER****** Berlin'den Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Eda'cığım,

    Bayıldım ben buna bayıldım. Hemen ilk fırsatta yapacağım. Patlıcan, peynir, harika.
    Ellerine sağlık.

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Közlenmiş patlıcana bayılırım...

    Eminim patlıcan kumpiri de harika olmuştur...

    Ellerine sağlık Edacığım sevgiyle...

    YanıtlaSil
  11. Eda'cım patlıcanlı kumpir çok değişik ve lezziz görünüyor, ellerine sağlık :)) Koccaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. hey bu harika olmuş çok leziz görünüyor olsada yesek

    YanıtlaSil
  13. Günaydın canım hayırlı cumalar.. Sana sevgilerimle beraber etkinlik davetiyemi de gönderiyorum kabul edersen çok sevinirim herşey gönlünce olsun sevgiler...

    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 25
    strong>http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
    http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.

    Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanımlarla yapılan günlere,
    Beş çayına gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler…

    MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,

    9 Haziran 2008 (pazartesi) -22 Haziran 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25 Ev Sahibeliğini http://buramburam.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım…

    Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.


    Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum canlarım. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.


    Tariflerinizi hazırladığınızda “Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25” Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.

    En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Eda, bu yemeği ilk kez duyuyorum. Yaz mevsiminde her şekilde imdadımıza yetişen bu lezzetli sebzeyi bir de bu şekilde kumpir olarak değerlendirmek farklılık yaratmış. Lezzeti de muhteşem olmalı.

    Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Patlıcanın her halini severim ama kumpir olarak duymadım ve yemedim çok ta güzel görünüyor eminim tadı da çok güzeldir. Deneyeceğim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Ne kadar değişik ve güzel olmuş, illaki deneyeceğim. Teşekkür tarif için
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. Ben de buna benzer bir tarif yaparım. Patlıcanlar közlenir, ortası açılır, sarımsaklı, maydanozlu peynirli harç konur ve fırınlanır. Nefis olur nefis! Galiba Tak Koluna Sepeti: Bodrum Pazarından Tatlar, Renkler, Portreler'de vermiştim tarifini.

    YanıtlaSil
  18. Çok ilginç olmuş canım .Akşama ne pişirsem diyodum ,buldum :) öptüm canımın içiii :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu eder...
Teşekkürler...