Perşembe, Ocak 01, 2009

Fırında Paçanga..


Malzemeler :

4 yufka

250 gr. pastırma

200 gr. kaşar rendesi

2- 3 domates

Yufka üzerlerine sürmek için bir miktar zeytinyağı

İç hazırlığı :

Pastırmalar küçük doğranır, domatesin sulu kısımları alınır, küp doğranır.. Kaşar rendelenir..

Yapılışı :

Birinci yufkayı serip, zeytinyağı sürüyoruz her yerine.. 4 e ya da 8 e bölüyoruz tercihe göre..

Pastırma , kaşar rendesi, domates sırayla konur.. İki parmak eninde sarılır.. Tepsiye dizilir.. Yumurta sarısı ve zeytinyağı ayrı bir yerde çırpılp böreklerin üzerine sürülür.

200 derecede 35 dak. pişirilir..
Afiyetler olsun..

10 yorum:

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Eda'cığım,

Ben de senin yeni yılını kutlar, sağlık, mutluluk ve neşe içinde geçireceğin bir yıl olmasını dilerim.

Ellerine sağlık, kızartmadan yapılan paçanga böreğini herhalde benim için yaptın. Çok teşekkür ederim.

Çok sevgiler,

Adsız dedi ki...

Kokusu yüzünden her zaman tercih edemesemde çok severek yerim.
Ellerine sağlık canım.

Betül İnce dedi ki...

Eda'cığım,

Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.
Ben de geçen gün aynı şekilde ve fırında yaptım. Pastırmayla pek işim olmaz ama evdekiler için.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor.Bayılırım paçangaya,fırında yapılınca hafif olmuştur.ellerine sağlık canım:)

Adsız dedi ki...

Canım Edaa, ben de yeni yıla fırında paçanga yiyerek girdim :)))

Ellerine sağlık hayatım nefis olmuş.

sıcacık sevgiler. Mutlu seneler.

anneminkizıyim dedi ki...

Hiim harika olmus pastirmali pacangalar, ellerinize saglik, sevgiler...

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Ellerine sağlık cnm.Böylesi daha hafif olmuştur sanırım.Ben de çok severim.Sevgiler...

şeker pasta dedi ki...

Edacığım börekler süper canım, hemde pastırmalı, valla süper...
Ellerine sağlık.

zarpandit dedi ki...

kızartma derdine sonnnnnnnnnnnnnnn :)

fırındada oluyormus diye tokatı yedim fotografla :)) yapılmalı yenmeli kesinlikle..

Adsız dedi ki...

Edacım çok nefis bir börek olmuşşş

ellerine sağlık
sevgilerrrr