Cumartesi, Mart 29, 2008

Hardallı Peynirli Kurabiye

Bu kurabiyeleri Burcu'da gördüğümden beri yapmayı planlamıştım ama daha yeni kısmet oldu yapmak :) O da sanırım sevgili Gül'den görmüş.. Görmeler zincirinin son halkası da şimdilik benim herhalde :) Tam da tahmin ettiğim gibi nefis oldular. Günlerce bayatlamadan kalmaları takdire şayan tabi ki.. Ama şu konuda bilgi vereyim hardalın tadı pek belli olmuyor, ben iki katı kullanmama rağmen... Bu tadı sevenler daha fazla kullanarak macera arayabilirler :) Görünüşte hoş bir sarı renk veriyor ama. Uzun zamandır bloglardan denemeler yapmamıştım. Aslında sırada denenecek neler var ama..Ah bir vakit olsa.. Orjinal tarif için tıklayın..

Ben arşivim için yazıyorum yine de..

Malzemeler :

1 yumurta (sarısı içine akı üzerine)

1/2 su bardağı rende kaşar

1 tatlı kaşığı kırmızı biber (ben kullanmadım)

1 tatlı kaşığı hardal (ben iki kaşık kullandım)

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke

100 gram yumuşak tereyağ

1 su bardağı un (az gelirse ilave edilebilir)

Un hariç tüm malzemeler karıştırılır. En son un eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur merdane yardımı ile açılır ve kalıplarla kesilerek şekil verilir. Üzerine yumurta akı sürülür, susam ve çörekotu serpilir. 180 derecede 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun..

13 yorum:

  1. Eda'cığım,

    Tuzlu kurabiyelerin çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
    Tanımlayamadığımız özlemler küçük bir sızı verir bize bazen, ama belki bu sızıyı sevdiğimiz zamanlarda olur mu acaba?
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Betül'cüm
    Çok teşekkürler, beğendiğine sevindim. Senin bu güzel cümlelerin bir boşluğu doldurdu desem inanır mısın :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bende yapmışım bunlardan ama içinde hardal yok çok değişik bir lezzet olmalı ilk fırsatta denemeliyim
    dediğin gibi o kadar çok ki bekleyenn
    neyse canım ellerine sağlık
    kocaman sevgilerr

    YanıtlaSil
  4. Mmmmm olsa da yesek, nefis görünüyorlar Eda'cım ellerine sağlık
    Tadını bilerek te yorumlamak ayrı bir güzel oluyor cağğnııım
    :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. canım çok lezzetli görünüyor ellerine saglık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Yeşim'cim
    Çok lezzetli oluyor dene mutlaka, dün ben de senin peynirli pogaçanı denedim güzel oldular :)Ben de mutlaka yapmalıyım dediklerimi sıraya koydum artık, biriktikçe üzerimde yük gibi oluyor :)Sevgiler..

    Burcu'cum
    Canım nasıl becerebilmiş miyim senin kurabişleri :)Sağol canım, iyi ki varsın. Sevgiler..

    Ezgi'cim
    Canım çok teşekkürler, kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. TUZLU KURABİYEDE HARDAL KULLANMAK HİÇ AKLIMA GELMEZDİ...

    EDACIĞIM ELLERİNE SAĞLIK... SICACIK SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  8. Aaan ne ilginç kuzum hardal sevmem ben acı değilse denerim ama nerden geldi bu tarif aklına :)

    YanıtlaSil
  9. harika bunlar edoşş:)
    ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  10. Eda'cığım,
    Çok güzel görünüyorlar eminim tatları da öyledir.
    Öpücükler...

    YanıtlaSil
  11. Edacım gerçekten değişik bir tarif, deneyeceklerim arasında aldı yerini, bayrağı senden sonra ben devralırım belki:-)))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık Eda'cığım. Çok lezzetlidir eminim. Çok canım istedi bak şimdi tuzlu tuzlu ne iyi giderdi.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Aysel'cim
    Çok teşekkürler, hiç belli olmuyor hardalın tadı zaten..Kocaman sevgiler canım

    Edoş'cum
    Hiç acı değil canım belli belirsiz bir tat oluyor :) Sevgiler

    Elf'cim sağol bitanem sevgiler..

    Hülya'cım
    Çok teşekkürler, lezzetliydi gerçekten, öpüyorum..

    Sibel'cim
    Ya evet paylaşım zincirinin son halkası da sen ol canım benim :) Denersen sonucu bildir olurmu;)
    Sevgiler kocaman

    Burçin'cim
    Kıyamam canım benim hemen yapıp İst.a ulaştırmalı..Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu eder...
Teşekkürler...