Pazartesi, Haziran 30, 2008

Çikolatalı lokum


Bu tarif bu ayki "ye etkinliği" için aceleyle yapılmıştır..Sevda' cım etkinlik düzenler de katılmamak olur mu :) Her ne kadar başı kaşıyacak vakit olmasa da ucundan kıyısından, son gün de olsa yetişmek lazım, katılmak lazım ;) Sevda cım kolaylıklar sana..Ve çokkk teşekkürler harika bir etkinlik konusu bu.. Hep merak ederdim niye kimse seçmiyor diye..Sen bu konuda yüzümü güldürdün canımcım.. Sevgiler sana..


Malzemeler :

3 su bardağı süt
10 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 kahve fincanı damla çikolata
1 paket krem şanti (1 poşet)
1 çay bardağı hindistan cevizi

Tozşeker, irmik, süt katılaşana kadar pişirilir. Altı kapatılıp vanilya konur. Soğuyunca 1 poşet krem şanti kuru halde katılır ve mikserle çırpılır. Buz kalıpları önce ıslatılır ve hindistan cevizi ile kaplanır. karışım kalıpların yarısına kadar yayılır, aralarına damla çikolata ya da kırıklanmış kakaolu bisküvi, yeşil fıstık, ceviz, fındık v.b. şeyler de konulabilir.

Üstlerine kalan yarısı paylaştırılır. Difrizde dondurulur, çıkınca hindistan cevizine bulanarak servis yapılır..

Afiyet olsun..

11 yorum:

  1. Edacığım harika bişey olmuş bu lokumlar... Yerim onları ben :)

    Ellerine sağlık canım♥ Sıcacık sevgiler♥

    YanıtlaSil
  2. Eda'cığım,

    Ne kadar değişik, tadını merak ettim ve tarifi aldım. Teşekkürler.
    Buluşmada gözlerim seni aradı.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. rica ederim Eda'cım,ama senin lokumlarında harika olmuş ya,ellerine sağlık,yanlız bir şey sorucağım:lokumlar dipfreeze 'den çıktıktan sonra ,buzlarının çözülmesinimi bekliyecez yoksa öylemi servis yapıcaz,eriyince kötü olmuyorlarmı? sevgiler

    YanıtlaSil
  4. hayırlı kandiller..(regaib)
    bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)

    YanıtlaSil
  5. Aysel'cim
    Sağol bitanem öpüyorumm
    Sevgiler..

    Betül'cüm
    Canım çok sağol, ben de çok üzüldüm inan ki ama kaçırdım malesef..bidahakine mutlaka..
    Sevgiler

    Egeli'cim
    Çok teşekkür ediyorum canımm..Sorunu cevapliym hemen..
    Lokumları difrize buz kalıplarında dondurma sebebimiz zaten o lokum formunu verebilmek..Tam donmazsa kalıptan çıkmıyorlar çünkü :)Kalıptan çıkarınca biraz bekletiyoruz buzdolabında, onlar hiç formları bozulmadan yenilebilecek kıvamına geliyorlar..Ama muhafazasını hep buzdolabında saklıyoruz..Eriyince hiç kötü olmuyolar canım, tıkır tıkır yenemez elbette, çözülünce tam lokum oluyolar :)Hemencecik çözülüyolar zaten..
    Çok öpüyorum sevgiler..Umarım beğenirsin..

    Gökçe cim
    Sana da hayırlı kandiller canım..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Eda'cığım,
    Çok sevdim ben bu lokum tarifini..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Hülya cım
    Çok teşekkürler canım benim, öpüyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Edacığım,
    Lokum dedin bitirdin beni! :)))
    Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  9. Eda, her şey güzelde.. Daha da güzeli için, resim ve yazılar arsında bir satır boşluk bırak.. Bak o zaman her şey daha da güzel olacak.
    Ben de ikazımı yapmıyacağım.
    Hadi görim seni, gelecek ziyaretime sayfanı düzeltilmiş görim..Hadi canım, sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Sevgili görmedim diyemem....

    Anlamadım ki, resimle yazı arasında boşluk var ama.. Yazı satırları arasında mı diyosun :)

    Daha açıklayıcı eleştiri bekliyorum kıssadan hisse çıkarmak için :)
    Sevgiler, teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Ay ne güzel bi şey buuuu.Hep denemek isteyip hiç cesaret edemediğim bi tarif:) Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu eder...
Teşekkürler...