Pazar, Şubat 22, 2009

Kuşbaşı Etli Karnabahar Graten


Gerçekten çok nefis bir yemek oldu.. Tavsiye ederim... Davet sofralarına da yakışır...

Malzemeler :

1 orta boy karnabahar
150 - 200 gram kuşbaşı et
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
Maydonoz, karabiber, tuz

Beşamel sos :

2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber, tuz
İsteğe bağlı 1 yumurta sarısı konabilir

1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı :

Karnabahar temizlenip yıkanır küçük küçük çiçeklere ayrılır. Kaynamış tuzlu suda haşlanır. Altını kapamadan önce 1 çay bardağı süt konulur ve 5 dak. kaynatılır. ( Beyaz olması için )

Bir tavada yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Çok küçük doğranmış kuşbaşı etler atılıp içine kavurmaya devam edilir. Salça ilave edilir. Sıcak su ilavesiyle etler pişene kadar kaynatılır. Altı kapatılır ve maydonoz, tuz, karabiber ilave edilir.

Beşamel sos yapımı :

Tereyağ eritilir, un eklenir kavrulur. Süt ilave edilir, devamlı karıştırmak suretiyle göz göz olana kadar pişirilir.. Pişerken, istenirse süt ilavesinden sonra yumurta sarısı konabilir..

Tuz ve karabiber konur, altı kapatılır.

Borcam tepsiye karnabaharlar dizilir. Üzerine pişmiş etler yayılır.. Üzerine beşamel sos yayılır.. En üste de kaşar rendesi iave edilir , kızarana dek 200 derece fırında pişirilir..

NOT : Kuşbaşı etler kıymaya yakın çok küçük doğranmalı..

Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. güzel olmazmııı şu görüntüye bakk.karnabaharı bundan güzel sunamayız.akşam menüm hazır:) ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. yemekgezegeni'ne uyeliginiz icin gerekli bilgiler ve banner kodunuz mail adresinize gonderildi, lutfen kontrol ediniz.. sevgiler

    YanıtlaSil
  3. görüntü bana basta su böregini andirdi:)yufkali gibi görünüyor meger sosluymus ama harika görünüyor ellerinize saglik....

    YanıtlaSil
  4. Edoşum, görüntü çok güzel, Baturhanı bu görüntüyle kandırabilir miyim acaba diyorum, kendisi hiç sevmez de karnabaharı...
    öptüm seni..

    YanıtlaSil
  5. bu tarife benzer kıymalı yaparım ben de cok da severim bunu da deniycem mutlaka eline sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu eder...
Teşekkürler...