Malzemeler :
3 patlıcan
2 yumurta
3 yemek kasığı un
2 cay kasığı kabartma tozu
Tuz
Yapılışı :
Patlicanlari soyup doğrayın tuzlu suda bekletin
Diger malzemeleri bir kapta cirparak hamur yapın
Bu aşamada ben tam buğday unu kullandığım icin ~ kıvamı koyu olunca 2-3 yemek kasığı ~ süt ekledim
Lezzetlendirmek icin kekik, corekotu, tuz
Patlicanlari hamura buladım
Kızgın bol sıvı yağda kizarttim
Yanına yogurtlu dip sos yaptım Kekik, nane, 2 sarımsak , pul biber ve tuz ekleyerek
Afiyet olsun
5 yorum:
Arada bir kızartmalarla özlem gidermek lazım :) Ellerine sağlık Eda'cım (Aysel http://bizimmutfakdan.wordpress.com/)
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
Çay Kazanı
Ayselcim çok teşekkürler ;)
seolara, teşekkürler :)
Bloga emek vermiş arkadaşlarımı ararken size de rastladım. Bir teşekkür etmeden ayrılmak istemedim. Devamı olan, samimi duygularını katarak birbirimize destek olabileceğimiz paylaşımlarda buluşmak üzere.. Dostlarınız ile birlikte bana da beklerim :) http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/
Yorum Gönder