Cuma, Mayıs 16, 2008

Kitap Sobesi...




Kitap okumaya ne zamandır aşığım bilmiyorum.. Şu an bana çok miniminnacık gelen hallerimi hatırladığımda, kendimi sessiz bir odaya kapatmış, mutlu mesut kitap okurkenki resim canlanıyor gözlerimde :) Kitap en iyi arkadaştır diye klasik bir laf vardır ya, gerçekten çok doğru..Benim hep zor zamanlarımda sığındığım bir liman olmuştur kitaplar..Hayal dünyamın bu kadar geniş ve renkli olmasını da iyi kitap okumama yoruyorum :) Benim kitaplara doyamamak gibi bir sorunum var, tüm kitapları okumak istiyorum, hepsi evimde olsun, kaçırdığım bir kitap olmasın falan gibi :)

İlk merak duyduğum tür, korku-gerilim kitaplarıydı. Agatha Christie serilerini sular seller gibi bilirim. Hele benim bir dönemim vardı ki, sanırım ilkokul 5 e falan tekabül ediyor, annemlerin ve yakın akrabaların kütüphanelerine dadanıp her türlü kitabı, yada ansiklopediyi okurdum. Bunun kötü yanı, seviyeme uygun olan- olmayan herşeyi okumak isterdim, bu da okuduklarımın gece rüyama girmesiyle sonlanırdı. Hatırlıyorum da o yaşlarda kalın bir psikiyatri ders kitabına dadanmıştım, hala zihnimdedir, orada vakalara verilen örnekler korku filmi gibiydi :))

Ergenlikte daha çok duygusal, macera içerikli gençlik kitapları..Polisiye yine vazgeçilmez..Sonra sonra zevkler zamanla oturmaya başlar.
Yemek kitapları malum, vazgeçilmezimiz..Anne olduktan beridir çocuk bakımı ile ilgili kitaplar :) Harry Potter serilerini de bitirdim, zira masal kitaplarına da, çizgi filmlere de bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim..

Şiire olan tutkum Özdemir Asaf'la başlar, Ümit Yaşar'la devam eder..Kafka severim. Başucu kitaplarımdan biri Elias Canetti "İnsanın Sılası" şiddetle tavsiye ederim.
Murathan Mungan'a bayılırım, onun dili kullanmadaki ustalığına hayranım, kelime oyunlarına, betimlemelerine.. Duygu Asena kitaplarını çok okumuş ve etkilenmiştim.. Rıfat Ilgaz'ın Hababam Sınıfı parça pinçik ettiğim, kıkırdayarak defalarca okuduğum bir kitaptır, geçen gün öğrencimin elinde gördüm ve çok mutlu oldum :)

İnci Aral tarzı, beni inanılmaz etkiledi, geç tanışmışım diye hayıflanıyorum..Post modern diye nitelendirdiğim Elif Şafak da aynı şekilde.. Daha bir sürü bir sürü sevdiğim yazar ve şairler..Acele ile yazdığım bu yazımda aklıma bu kadar geldi..Daha klasikler, unutulmayanlar da var oysa ki.. Her neyse, iyi ki kitaplar var ve onları bu kadar sevilesi kılan üstün zekalı yazanları..


Bu oyunda Burcu'cuğum tarafından sobelenmişim.. Eğer doğru anladıysam, okuyup bitirdiğimiz, okumakta olduğumuz ve gelecekte okumayı düşündüğümüz 3 kitabı söylüyoruz..

Ben şu an Adam Fawer ın Empati sini okuyorum.. Çünkü bundan önce bitirdiğim kitap yazarın yine çok ilgi gören ve listelerden inmeyen kitabı Olasılıksız dı.. Olasılıksız ı öyle beğenmiştim ki, bu kitabı görür görmez atladım. Henüz okumaktayım hala ama çok heyecanlı gidiyor..Hatta kitap etkinliğinde de sevgili Serpil e aynısından alıp gönderdim, birine kitap hediye edeceksem o kitap hakkında bir fikrim olmalı gibi bir takıntıya sahibim :)

Yine bir etkinlikten sevgili Aslı dan bana hediye gelen bir kitap var sırada. İnci Aral ın Safran Sarı sı..
Ve Elif Şafak ın Siyah Süt adlı kitabı.. Şu an benim okuma listemdeki kitaplar..Ben de sevgili Betül ü sobeliyorum..
Herkese mutlu okumalar..

3 yorum:

Betül İnce dedi ki...

Eda'cığım,

Bugün katılamadığım için çok üzgünüm. Kitaplarından kendime notlar aldım ve beni de mimlediğin için çok teşekkür ederim, ama ben Betül (birçokşey) tarafından mimlenip cevaplamıştım, kabul edeceğini umuyorum.

Öpüyorum.

bir demet feslegen dedi ki...

Betül'cüğüm
Canım benim kabul etmek ne demek çok teşekkürler :)
Bugün çok güzel geçti, keşke gelebilseydin,gözlerim hep seni aradı..
En kısa zamanda tekrar buluşucaz zaten, bir dahaki sefere inşallah..
Sevgiler

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Eda keyifle okudum kitap paylaşımlarını, teşekkür ederim kalemine sağlık :))
Olasılıksız benim de yakınlarda okuduğum kitaplardan ve Empati de pek yakında okuyacağım kitaplardan :)) Aynı zevkler aynı özellikler aynı burç aynı kitaplar... İyi ki varsın be Edacım :))