Çarşamba, Ekim 15, 2008

Yemekteyiz...

Merakla beklediğim "yemekteyiz" adlı yarışma programı başladı başlamasına ama maalesef izleyemiyorum

Öyle bir saatte ki, ne evdeyim ne işte.. Yolda serviste olduğum bir saat.. Anneme izlemesini tavsiye etmiştim, o da bayılmış, demek ki her kesime hitap ediyor, hiç sıkıcı değil tam zamanında bitiyor, dedi.

Ama ilgilenen ve o saatte izleyebilecek durumda olanları bilgilendireyim istedim..

Yemekteyiz

Show Tv’de yepyeni bir yarışma başlıyor. Daha önce Amerika, Fransa, Almanya, İngiltere, Macaristan, Danimarka ve Hırvatistan’da yayınlanan, rating rekortmeni, 4 ayrı ödülün sahibi “Yemekteyiz” başlıyor.

Daha önce yolları hiç kesişmemiş 5 yabancı mutfaktaki maharetleriyle birbirini etkilemeye çalışacak.

Değişik yaş gruplarından,farklı mesleklerden,farklı kültürlerden oluşan yarışmacıların en büyük iddaası güzel yemek pişirmek ve misafir ağırlamak...

Her akşam bir yarışmacının diğer 4 yarışmayı ağırlayacağı,müzikle,sohbetle renklenecek gecenin sonunda ise puanlamayı konuklar yapacak. Birbirinden renkli,iddaalı saatlerin yaşanacağı Yemekteyiz 13 Ekim Pazartesi günü itibariyle hafta içi her akşam haber öncesi..

Herkese mutlu günler...

Son eklenti 21 :00

Arkadaşlar az önce benim için çekilmiş kaydı izledim.. Ve beğenmedim..Her zaman olduğu gibi yabancı versiyonuyla pek alakası yok.. Gerçekten birbirlerinin arkasından çok konuşuyorlar.. Tamam para ödülü var anladık, ama hoş olmuyor bu şekilde... Yani dedikodu var-ki nefret ederim..
Ama Armağan'ı sevdim.. O da ben gibi fesleğenci..
Sonuçta zevkler ve renkler olayı.. Beğenenler de beğenmeyenler de olacaktır.. Ama konuşulacakları kesin, iyi ya da kötü..

Daha da son eklenti :) 17.10. 2008
Yok artık dedik yarışmanın son sahnesinde.. İyi güzel, yenildi içildi, birinci açıklandı.. Medeni bir şekilde tebrikler edildi, ne güzel dedik annemle, tatlıya bağlandı galiba..
Ama birinci olan adam çıkıp demesin mi, yarından itibaren hiçbiriyle görüşmeyi düşünmüyorum !!!!! Ve benzeri olumsuz cümleler, yahu kazandın işte ne alemi var bunları söylemenin..
Yok artık... Yorum yok!!!!!

78 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Hımmm duymamıştım bu programı,ama dediğin gibi tam iş saati yahu,tekrarı olursa onu izlerim artık.sevgiler...

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Bende meraktan bir kaç kere izledim. İlginç insanlar birarayagelmiş. Gündüz yayınlandıktam sonra, akşamları saat 11 civarlarında tekrarıda oluyor bildiğim kadarıyla..

nurdan dedi ki...

CANIM SELAMLAR, BENCE DE SAATİ UYGUN DEĞİL..NE YAPALIM ARTIK..İYİ AKŞAMLAR ARKADAŞIM SEVGİLERİMLE

Tijen dedi ki...

Eda'cığım merhaba,
Ben pz.tesi izledim ilkini, şimdi de bakıyorum ama hoşlanmadım insanların tavırlarından. (Akşamları 22'den sonra tekrarlıyorlar, isteyen izleyebilir.)

Adsız dedi ki...

armağan hariç birbirinden iğrenc 4 insan tıplanmış dedikodu yapmaktan başka birşey yapmıyor.ben bu programın yabancı versiyonunu izlemiştim aradaki kalite farkını bariz görebiliyorsunuz..buda biz türk milletinin ne kadar küçük şeylerle uğraştığını gösterir..

bir demet feslegen dedi ki...

Arkadaşlarım..
Çok teşekkürler, annem de söyledi şimdi, akşam 11 de tekrarı varmış..
Canım kardeşim de bugünkünü kaydetmiş benim için :)
Ben de bi bakiym merak ettim şimdi daha çok, sizlerin yorumlarından..
Mutlu akşamlar :)

laleninbahcesi dedi ki...

dün akşam biz de izledik o programı:). Bira mayası pakmayadan ayrı bildiğim kadarıyla. Bira mayası olarak satılıyor. Marketler de var. Aktarlara da sorabilirsiniz. B vitamini deposudur. Sevgiyle

Adsız dedi ki...

üzülme canım çok fazla bir şey kaybetmiyorsun:)

Eya dedi ki...

Sevgili Eda, ben bu yarışmayı kaçırmamacasına izliyorum burada.Bakalım Türkçe versiyonu nasıl...takip edeceğim..sevgiler

zehra

şeker pasta dedi ki...

Merhabalar Eda'cığım güzel sözlerin için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Çok zevkli şeker hamuruyla uğraşmak, bulaşmanı tavsiye ederim...
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ben salı gününden beri izliyorum,yarışma neyse de o yarışmacılar ne öyle yaa.hepsi de kendi olmaktan çıkmış,biri diyor ben ondan nefret ederim,bundan nefret ederim ama olmuş 150 kilo.biri ayakkabısıyla sehpaya basıyor neredeyse,orada yemek yediriyor millete ve daha sonra gittiği evde hijyenden söz ediyor.. yani kısacası yarışmacıları hiç samimi ve dürüst bulmadım.

Adsız dedi ki...

Keşke Sizde orada olsaydınız ve gercekte neler olabildigini bilseydiniz. Reyting ugruna neler nasıl degistiriliyor bir bilseniz :)

Ebru

Adsız dedi ki...

Keşke orada olabılseydınız ve gercekten ne oldu paylasabılseydınız. Reyting ugruna neler degıstırılmıs ınanamazdınız. Bizde ınanamadık.

Ebru

bir demet feslegen dedi ki...

Lale'cim
Bizim evde annem tarafından başlatılan bir telefon zincirine sebep oldu bu bira mayası :)
Teyzelerimle falan tartışıyolar, "yok o değil yok bu diye :))
Hep kulağımıza aşina bi söz bira mayası ama bak bilmiyomuşuz biz de :)
Sevgiler

Mutfak cini
Artık haklısın diyebilirim canım :)İzledim çünkü :)
Sevgiler

Zehra'cım
İzle bakalım canım bizi de bilgilendir, ok..Aynı tadı almak zor olabilir :)
Sevgiler

Şeker pasta'cım
Bulaşcam canım söz, uygun bi kurs araştırıyorum Ankarada
Sevgiler

Adsız arkadaşım,
Sabah sabah güldürdünüz beni,sağolun :)) Doğru söylüyosunuz, ben de gözlemledim çoğunu
Sevgiler..

Sevgili Ebru
Gerçekten siz misiniz ? Orada olmak tabi ki bize yansıtılandan çok farklı olsa gerek, ben bunu düşünmemiştim açıkçası..Ama bu sizlere haksızlık değil mi..Renkli camın bilindik oyunlarından demekki..Çok teşekkür ediyorum, annem sizin menünüzü çok beğenmiş :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Ben de dün akşam bir ara takılıp tekrarını izledim ancak tamn bir facia bence çok kötü örnek oluyorlar, dün akşamki programda armağanın evine misafir gitmişlerdi, kızın ne kadar uğraştığını görüdkten sonra duyduklarıma inanamadım ne kadar ayıp insan misafir gittiği yerde öyle laflar eder mi?

Ebru Hanım da kusura bakmasın ama kendi evinde yaptığı herkesin yiyemeyeceği yemekleri sunarken nasıl değişik bir tat diyorsa gittiği evde de susup önüne konanı yiyecek beğenmiyorsa da adabını bozmayacak, bu tabii masada oturan herkese söyleniyor, sadece Ebru hanıma değil.

Ayrıca tartışmanın sebebini ben bir türlü anlamadım zaten kayıtlar yok mu isteseler izleyebilirler diye düşünüyorum kızın üstüne bu kadar gideceklerine kayıtları izleyip ondan sonra yorum yapsalardı daha uygun olurdu.

Zaten insanlar beğenilerini puanlarıyla belli ediyorlar bunu evine misafir gittikleri ne olursa olsun bir emek vermiş insanın yüzüne söylemeleri çok gereksiz ve ayıp birşey. Bu insanların misafir gittikleri yerde de bu tarz tavırlar sergilerdiğini gösterir.

Bir yorum daha yapmak istiyorum, programda şuna dikkat ettim ki katılımcılar inanılmaz derecede önyargılı özellikle ebru hanımla toplu olan bayan ve ömercan. Bu programın televizyonda yayınlandığını düşünerek konuşulması gerek örneğin ömercanın armağan hakkında yaptığı 'sığ' yorumu bence çok ayıp ve incitici, nereden biliyor ki sığ olduğunu insanlar hakkında böyle bir kanıya sahip olmak için o insanla farklı konuları konuşmak tartışmak gerekir, ben armağanı da tanımıyorum ama önyargılı olup bu şekilde konuşmanın özellikle tv karşısında olduğunda daha da haddini aşan bir tavır olduğunu düşünüyorum.

bir demet feslegen dedi ki...

Sevgili Adsız arkadaşım ,
Ben de zaten Armağan odadan ayrılınca yapılan o konuşmalardan rahatsız oldum, çünkü bizim toplumumuzda, misafir kavramı çok özeldir..
Her şeyin en iyisi misafire sunulur..
Kendi yiyemeyip te misafirine sunmak üzere bütçesini zorlayıp ikram yapan insanlar var bizim ülkemizde..
Ama tv. dünyası işte, Ebru Hanım'ın sözleri de çok düşündürücü..Biz halk insanları olarak çözemeyiz bu muammayı gibi geliyor :)
Güzel yorumunuz için teşekkürler..
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Merhaba Eda hanım
bende internette bulmaya çalışıyorum ama bulmadım dünkü programı. ben sonunu yakalayabildim gündüz de akşamda. kardeşinizin kaydını bizimle paylaşabilirmisiniz lütfen
yardımlaınız için şimdiden teşekkür ederim
dilek

Adsız dedi ki...

merhabalar,
ben fransada oturuyorum ve bu yemekteyiz programi buradada yayinlaniyor, ve ben inanin fransadakini cok dogal buluyorum, turkiyedeki çok yapmacik geldi bana acaba o kisiler birer oyuncumu hani tanitma amacli dusunmedim degil yani, sizin dediginiz gibi cok arkalarindan konusuyorlar, cok abartili geldi bana

Adsız dedi ki...

Bende bakiyorum yarismaya ve yarismacilar gercektende birinden beter. acaba birilerimi söylüyo onlara öyle davranmalarini yoksa karakterlerimi öyle anlayamdim. hepsi biribirine benziyo zaten. bilmislikten baska bisey yaptiklari yok. yarismaya degil dedikodu yapip ona buna kulup bulmaya gelmisler masallah. almanyadada var ayni yarisma ama bi izleseniz aradaki farki gercekten sizde görürsünüz. almanyadaki yarismadi insanlar karsisindakini kirmamak icin okadar caba gösteriyoki ve yemegin tadina ve ortama göre puan veriyolar. bizim türkiyedekilerde ev sahibini cekemiyo diye, parayi öbürlerine kaptirmiyim diye, 2 cesit yemek cikmadi diye, tatlilarini yiyemediler diye yada ne biliyim bardak kirli diye ona göre puan veriyolar. cok sacma allahim ya. yok bide neymis, biz inanmiyoruz senin yaptigina o yüzden az puan verdik.. bu ne ya siz ona bakcaniza yemek güzelmi ona bakin kimin yaptiginin ne önemi var. sonucta kameralar herseyi cekiyo kizinn size yalan borcumu var. sinir oldum bidahada bakmicam o igrenc insanlara :D cok konusdum öf byby

bir demet feslegen dedi ki...

Dilek'cim
Digitürk showmax de 11deymiş tekrarı sanırım bakmadım ama..
Açıkçası teknik konularda çok başarılı değilim..Yani o görüntüleri nasıl paylaşabilirim sitede bilmiyorum..
Ancak senin için çok önemliyse dvd yi bi şekilde ulaştırayım sana..Sonuçta artık kullanmayacağım ve izlemeyeceğim onu.
Bir de nette gezinirken şöyle bir bloga rastladım, orda görüntüler var sanırım..Adresi :
http://yemekteyiz.blogcu.com/
Sevgiler

Sevgili adsız arkadaşım
Fransa'daki eminim söylediğin gibidir..Zaten orjinalinden kopya ya da taklit olan programlarda buna sadık kalınmasına çok dikkat edilmesi gerektiği taraftarıyım..Neden dersen, taklitler ancak asıllarını aratır, sözünü bu temaya yakıştırabilirim sanırım..
Fransa'ya sevgiler..

Sevgili adsız arkadaşım,
Çok konuşmadınız :)yorumunuz beni mutlu etti, gelen her yorum gibi..
Katılıyorum..kamera kayıtları var, Armağanı yemek yaparken gördük aleni..Nesine inanmıyorlar ki..
Öyle konuşmaları mı öğütleniyor sorunuz düşündürücü gerçekten, ses getirmesi açısından öğütleniyo olabilir..
Ya da Ebru Hanım ın dediği gibi, kilit laflar çekilip bize sadece onlar yayınlanıyor da olabilir :)
Almanya'ya sevgiler..

Adsız dedi ki...

SELAM ILK OLARAK PROGRAMINIZ HAYIRLI OLSUN.BEN FRANSA'DA YASIYORUM BUNA BENZER PROGRAM BURDADA VAR,COK GUZEL HERGUN SEYREDIYORUM.PROGRAM SAATINIZ PEK UYGUN OLMADIGI ICIN IZLEYEMIYORDUM AMA AKSAM TEKRAR KOYMUSSUNUZ ORADA IZLEDIM.FAZLA BEGENMEDIM BURADAKINI BENZEMIYOR HERKES COK KALP KIRICI,BEN SEYIRCI OLDUGUM HALDE UZULDUM.DUN ARMAGAN'IN YERINDE OLMAK ISTEMEZDIM.KIZCAGIZ ONLAR ICIN OKADAR UGRASTI KIZA COK AMA COK HAKSIZLIK YAPTILAR.BEN SU YEMEGI SEVMEM,SUNDAN HOSLANMAM vs.BOYLE KONUSACAKLARDI NEDEN YARISMAYA GIRDILER O ZAMAN.KISACASI BIZ AILECE HIC BEGENMEDIK BOYLE YARISMACIMI OLUR.HIC SAMIMI DURUST DEGILLER...

bir demet feslegen dedi ki...

Fransa'dan yazan adsız arkadaşım..
Postumu tam okumamışsınız anlaşılan :)
Program benim değil ki :)
Sevgiler Fransa'ya..

Adsız dedi ki...

Öncelikle yarışacılar ayrı ayrı çok fazla kalitesiz, melike ve armağan hariç özellikle oradaki esmer çocuk çok ukala vede şımarık, saygısız ve karaktersiz bir insan.diğer bayanda kendini çok kaliteliymiş ve kibar gibi gösteren ama bununla hiç alakası olmayan birisi,bence armağan a çok büyük haksızlık yaptılar onu çekemediler bence.

Adsız dedi ki...

çok kalitesiz insanlar var programda hepsi birbirinden berbat,sadece armağanı iyi buluyorum esmer çocuk vede ebru açok insanlıktan uzak. çok kültürlü gibi görünüyor ama herşeyden yoksun misafirliğe gidildiği zaman nasıl davranılacağını bilmeyen aşırı yapmacık ve yalancılar bence.armağana yalancı diyorlar, ama programın kuralları ve kayıtları var sonuçta nasıl böyle bir ihtamda bulunabirler hayret veda çok aşırı kaba bir tavır.bukadar kalitesizlik yüzünden bidaha seyretmeyi düşünmüyorum.bence yapımcıların yarışmacı seçerken daha dikkatli davranmaları gerekir diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

bence armağanı çekemediler hiç biri armağanın eline su dökemez.biri der ben limon yemem allarjim var miletin önüne midye koyar öbürü yengeç koyar bide derler ki armağan için bizim yemek kültürümüzden değildi yemekler.hele o şişman kız tam bi oukala.kedi uzanamadığı ciğere pis dermiş.talim terbiye görmüş ler belli oluyo.hiç birinin evinde bardakları kontrol etmek akıllarına gelmedi .armağanın evin de bütün terbiyesizliği yaptılar.inşallah hediyeleri vermez. armağan onlara.

süpürgesizcadi dedi ki...

Programin bugünki bölümü acaba bi yerde yayinlandi mi ki diye aranirken buldum burayi, yazmadan da gecemeyecegim, zaten Dün Aksamdan bu yana sinirlerim yatismis degil :)

Ayni program Almanya'da da yayinlaniyor senelerdir, Kis aylarimin vazgecilmezi diyebilirim, yemek konusunda olsun, masa düzeni ve misafir agirlama konusunda olsun bana cok sey katan bir program oldugunu düsünürüm, esim bile izler benimle birlikde!!

Türkiye'de ayni yarismanin olacagini duyunca cok sevindim, oh be dedim, hem kendi ülkemin güzel misafirperver ve terbiyeli Insanlar olucak, hem benim bilmedigimn bircok sey olacak ve ben ögrenecegim...

Ama dün Armagan Hanima yapilan saygisizlik beni sinir etti ve üzdü, daha 23 yasinda ailesinin yaninda yasayan, üstelik yeni mezun olmus birne bu kadar yüklenilmez, aksine bu cesaretinden dolayi tebrik edilir..

Benim bildigim yemekte veya meyva tabaginda bulunan, kil,tüy ya da toz bagirarark söylenmez ayip yani :((( ev sahibine söylersin caktirmadan o da geregini yapar degil mi ??

Bir de kendileri göstermedigi saygiyi bekliyor ya cidden daha kaliteli yarismacilar secilse cok daha iyi olur :(

Adsız dedi ki...

Seçilen insanların belli bir kalitesi olmalı kendini iyi yetiştiren veya yetiştirilen ayırt ediliyor.Kendi evinde hiç yenilmeyecek yemeği yapıp daha sonra armağanın yemekler bizim kültürümüz değildi diyen ebru hanıma ne demeli bence kafadan kaçık biri uzun sene tedavi olmuş birine benziyor...

Adsız dedi ki...

o esmer çocuk harbiden çok gıcık ben onun gerçek olduğuna inanmıyorum.eğer öyleyse o tarz bir insanla hiçkimse arkadaşlık yapmaz,gerçek hayatta da o bukadar şımarık ve ikiyüzlümü merak ediyorum doğrusu hepsi berbat ve kalitesiz, daha kaliteli yarışmacılar bekliyoruz.armağan hariç.

Adsız dedi ki...

ya ömercanmıdır ne halttır ne kadar ukala ve şapşal bi çocuk yaa.her lafında ayrı bi iğrençlik ve iki yüzlülük var.öyle bi çocuğu 1.yaptınız ya yuh olsun size

Adsız dedi ki...

programı izledim insanların kişilikleri bi tarafa da birbirlerini acımasızca eleştirmelerini çok ayıp buluyorum arkadan konuşmalar falan çok yanlış inşallah birdahaki programda bu tür diyaloglar yaşanmaz.

Adsız dedi ki...

hayatımda ebru hanım ve omercan kadar insanlıktan yoksun kalıtesız ve kısılıksız ınsanlar daha gormedım..ebru hanım evınde lımon yetıstırıyo buna ragmen alerjısı oldugunu soyluyo yalancılıkta bırıncı olurlar omercanla ıkısı...en begendıgım yarısmacı alpaslan bey bence kendını gayet ıı yetıstırmıs

Adsız dedi ki...

Hasta oldum bu programa yaa. bu ne?

Soyle bir yarışmacı grubu var: Bir yanda, gecekondu bozuntusu evinde yaşayan evrimi yarım kalmış bir cahil kadın, bir tane kendini asilzade sanan ama teshirci ve ruh hastasi olma olasılığı cok yüksek bir kiz kurusu ve son olarak hayatınızda gorup gorebileceginiz en zuppe, cig, az pişmiş, ukala dumbeleği, kaba ve akıllı oldugu supe goturur Omercan denen tip koymuslar, diger tarafa ise düzgün aklı başında iki kişi (Armagan hanım ve Alpaslan bey) koymuşlar. Gerci Alpaslan bey gercekten duzgun bir adama ama galiba pek zeki değil, cunku kamera kaydı olan bir programda oyle "inanmıyorum" falan deyip Armagana haksızlık yapması pek akıllıca degildi ama sanırım digerlerinin gazına geldi....

Yalnız o Omercan yokmu, işte o tam bir olay!... yaw herif sanki 5 yıldızlı otel restaurant'ının sef aşcısı, sanki gazetelerin gurme köşesinin yazarı... Bu kadar sinir bozucu bir adam olamaz yani, o adam herhalde tiyotrocu ve yarışmaya renk katsın diye oraya konmuş. Yoksa bir insan bu kadar mı kaba, görgüsüz, cahil ve aptal olur... Bu tiyatrocu kesin ve rol yapıyor...

Armagan'a laf yok, asil zarif ve kibar... Helal olsun, ailesi cok gurur duysun....

Adsız dedi ki...

ben armağanı çok beğendim ömercan çok sinir ukala kendini beğenmiş onun yarışmayı kazandığına inanamıyorumçok kötü yemekleri vardı o yarışmayı armağan kazanmalıydı oooof çok sinirliyim bir daha ömercanı ekrandanda görmek istemiyorum inşaallah aldığı paranın hayrını görmez

Adsız dedi ki...

yarışmayı baştan sona kadar izledim.birinciliği kesinlikle armağan hanım hakediyordu.en güzel sofra en misafirperver en asil hatta en delikanlı olan ama diğer zavallıların acımasız ve haksız yorumlarına hatta hakaretlerine uğrayan armağan hanım yine kendine yakışır bir tavır sergiledi ve onlara hediye verdi..ömer bey ve limona alarjisi olan gıcık hanım bide kendini popstarda zanneden şarkı soyleyıp duran bı kadın vardı onları kınıyorum

dide dedi ki...

ben de bugün izledim hepsini. çok kalitesiz insanlar var.

Adsız dedi ki...

armağan'a aşığımmmmmmmmm

Adsız dedi ki...

kesinlikle armağanı çekemediler o uyuz melike ve çakma bohem ebru bi tutturmuşlar alerjiydi ağzıma koyamamdı..hadi ebruyu anladıkta ya melike bu kadar şeyden tiksiniyodun ağzına buşeyleri koyamıyodunda nası bukadar kilo alabildin:))ayrıca bukadar yemek yapamayan 5 kişi nası yemek proramında toplanabilmişler hayret doğrusu ..lütfen bidaha hiç bi programda görünmesinler.

Adsız dedi ki...

ben de programı izledim. Amaç çok güzel ve aslında eğlenceli. Yarışmacıların birbirlerine söyledikleri ve tavırları tamamen show amaçlı çok belli. Hatta programı yapanların onları bu şekilde davranmaları konusunda yönlendirdiklerini bile düşünüyorum yeter ki rayting olsun.Görünüşe bakılırsa amaçlarına ulaşmışlar. Ne olursa olsun birinci olan arkadaş bunu çok abartmışa benziyor. Yarışmanın sonunda söyledikleri gerçekten çok terbiyesizceydi...

Adsız dedi ki...

Programda ki yarışmacılar çok garipti.Nezaketten uzak saygısız insanlardı.Koklayarak yemek yemeler,çok anlarmış gibi eleştiriler,kusurları olgunlukla karşılamak yerine kıl kıl kıl diye sov yapmalar,çok komiklerdi...

pervin dedi ki...

Edacım yemekteyiz yarışması hakında yazı yazmışken bende fikrimi söyiliyeyim dedim yarışmayı duyunca çok hoşuma gitti tabi sonuçta yemekti konu fakat baştan beri biraz tuhaf gelmeye başladı sunucusu olmayan nebilim birazilginç derken sonu benimde çok tuhafıma giti birinci olan kişi önce hepinize tekrar davet vericem deyip o kelimeleri kulanması hiç hoşuma gitmedi daha doğal yarışma beklemiştim ama bizim türküyemizde her harışmanın sonunu hüsran olduğunu biliyorum artık yarışma olarak izlemiyorum ama vakit geçirmek amacıyla izliyorum bu yarışmada birçok şeyin değişmesi lazım böyle yarışma olmaz sevgiler...

Adsız dedi ki...

ALPASLAN ve ARMAĞAN bence yarısmada sadece iki normal insan vardı..
EBRU;cok ukala çok terbiyesizdi yaşından beklenen olgunluğu yoktu..çok özenti ve kıskanç bir kadın oldugu her halinden belliydi.üstelik YALANcıydı limon alerjisi!!
ÖMERCAN;herhalde görüp görebileceğimiz en kötü insan allah bizi böyle kötü yürekli insanlardan korusun..
MELİKE;tek kelimeyle GÖRGÜSÜZDÜ kişisel olarak gelişememiş psikolojik sorunlarını kendine güveniyomus gibi davranarak maskalemeye çalısıyordu..
sonuç olarak bizi temsil edecek insanlar sadece armagan ve alparslan beydi..bize ve kültürümüze yakın yarısmacılar secmezlerse bu program en fazla bir ay sürer..

Adsız dedi ki...

HARBİLİK YOK ORDAHİÇ KİMSE KENDİ OLMUYOR HERKEZ KENDİ OLMASI GEREKTİĞİNİDÜŞÜNÜYORUM BİRİSİNİNARKASINDAN DEĞİL YÜZÜNÜ KONUŞUP ARKASINDANDA ONA GÖRE PUAN VERSİN SIKIYORSA

berfin dedi ki...

Yarışma gerçekten ilgi çekici bir yarışma ama biz Türk milleti olarak gerçekten ilk bölümden işin suyunu çıkardık.Herhalde yapılan en saçma eleştiri yarışmacıların Armağanın yemeği yaptığına inanmamaları idi.Birinci olan Ömercan ise tek kelime ile ukala birisi.Ebru Hanım ise kendi pişirdiği saçma sapan yemeklerden sonra diğer yarışmacılarra verdiği 1 puanlarla tepki topladı.O kadar da düşük puan verilmez.Emeğe saygı denen birşey var.

Adsız dedi ki...

yarışmanın ikinci haftasındaki ilk yarışmacı yemek yarışmasına değil yalan yarışmasına katılsa birinciliği garantiydi,kendi yapmadığı yemekleri ben yaptım diye anlatması çok ayıp bu 10 bin liraya bu kadarmı ihtiyacı vardı,kesinlikle diskalifiye olmalı,çok ayıp yaptığı,

Adsız dedi ki...

evet ya ilk yarışmacı herşeyi hazır aldı.bir de yapmış gibi tarif etti.kekin hazır kek olduğunu nasıl anlayamadılar hayret doğrusu.bu kadar yemekten anlıyoruz deyip yarışmaya katılan kişilerin anlaması lazım.2 kişi reklam için katılmış belli.mardinli olanın kaseti çıkıyormuş birisi de dizilerde oynamak istiyor herhalde.

Adsız dedi ki...

ben de yarışmayı dün izlemeye başladım. zevkli ama insanların arkasından çok dedikodu yapıyorlar.
aslında hep montajmış. sırf reyting
olsun diye neler yapıyorlar inanamazsınız. ama zevkli. ben çok beğendim.

Adsız dedi ki...

ben yemekteyiz programını çok seviyorum okuldan her geldiğimde yemekteyiz programını izliyorum ve çok yemek öğrendim .bana ilk başta çok garip bir program geldi ama daha sonra alıştım ve ben annem ablam okuldan geldiğimizde derslerimizi bitirince yemekteyiz programını izliyoruz. gerçekten çok güzel .hem insanları hem de yemekeri öğrendim .

Adsız dedi ki...

Yemekteyiz facebook grubumuza bekleriz. Önceki yarışmacılardan Ebru, Melike Hanımlar; şimdiki yarışmacılardan Serpil ve Gaye Hanımlar grubumuzda. Hatta yarışmaya katılmış ama daha yayınlanmamış yarışmacılar bile burada:)
http://www.facebook.com/group.php?gid=30797466459

Adsız dedi ki...

Selamlar , bu programı merakla izledim .Buyuk bir hayal kırıklıgına ugradim .Hem yemekler cok kotu , hadi neyse vakit az , su, bu, ama insanlarin yuze karsi ayri ,arkadan ayri soylemeleri beni cok sasirtti .Hemde milyonlarin onunde ..
Degeryargilarimizi mi kaybediyoruz , yoksa gercek hep boyleydi de gunyuzune mi cikiyor ..

Adsız dedi ki...

Slm Arkadaslar, bende suanda yemekteyiz programini izliyorum.
Ben almanyada yasiyorum ve burda bu programi devamli olarak seyrediyorum. Ama türkiyede yine herseyi abartiyorlar. Hersey elestiriliyor bukada olmaz yani dedirtiriyorlar. Cok Sacmaliyorlar. Burda görüyoruzki Türkiyede maneviyatin degil maddiyatin nekadar önemli oldugunu.
Hic biri yemegi düsünmüyor sadece kendi kazanmasini düsünüyor. Ben bunu onlara yazicaktim ama E-mail´lerini bulamadim. Slmlar Tuana

Adsız dedi ki...

Buradaki yorumlari okuduktan sonra biraz rahatladim.. Demek ki herkes ayni seyleri düsünüyormus..

Bu arada biraz da ülkemizin insanlarinin ne durumda oldugunu görüp, biz nereye gidiyoruz diye sapkamizi önümüze alip düsünmenin zamani gelmis diye düsünüyorum!!!

Ben Viyana'da yasiyorum ve yillardir Almanya'daki programi büyük bir keyifle izliyoruz. Aradaki fark korkunc... Buradaki programda insanlar o kadar görgülü, terbiyeli ve saygili ki, bir an bizim insanlardan ve bu görgüsüzlükten cok utandim dogrusu.... Bizim asil kültürümüzde bunlar yok aslinda!

Biz sanirim bu tip programlar icin henüz olgunlasmamisiz..

Galiba televizyoncular bu programi "Gelin ,Kaynana" konseptiyle karistirmislar!!
Ve umarim Avrupa'lilar kazayla bunu izlemezler...

Sadece Armagan görgülü bir aileden geldigi icin ve para hirsina kapilmadigi icin cok sempatikti

Adsız dedi ki...

Bu programıda show tv rezil etmiş ya her yarışma programında bunu yapmak zorundalar mı?kavga gürültü dedikodu olmadan rating olmaz mı?karakterlere bence gaz vermişler şöyle yapın böyle yapın diye, ama o ömercan kadar dehşet birisi görmedim hayatımda armağanın hediyesine ay çok güzel dedi , sonrada arkasında 2 gün tanıdığım birisine ne hediyesi alıcam dedi tam bir hödük tam bir kazma, onu var ya o programda olsam boğardım ben, ebru hanım desen 60 yaşına gelmiş o nasıl bir giyinmek o nasıl bir sırt dekoltesi eşimle donduk kaldık yani yuhh dedik kompleksi yalancı kadın, melikede popstara katılmış kilosundan almamışlar bunu, o da yemek programına katılim orda deniyim şansımı demiş heralde seside berbattı, alparslan beyi desen görsen adam sanırsın ama çok ikiyüzluymüş armağana bu yemekleri senin yaptığına inanmıyorum dedi kendi yemeklerini yapamadı hemde ikide bir ordan burdan sordu adam ortalığı çok karıştırdı yani, armağan bence yarışmanın birincisi diğerleri çok kıskandı bunun zenginliğini güzelliğini ve yaptığı yemekleri, kendini biraz yanlış ifade ettiğini düşünüyorum, ayrıca o ayna olayına bende kıl oldum kameraların önünde ruj sürüyor falan:)neyse yinede armağana haksızlık yapıldığını düşünüyorum ayrıca o hatunun 10 milyara çok mu ihtiyacı vardıda katıldı yarışmaya, tanınmak yada ne bilim sunucu manken olmak amacıyla katıldığını düşünüyorum yarışmaya..

Adsız dedi ki...

Şöyle bir yorumları okudumda katılmamak elde değil.
Tesadüfen rastladım. İlk başta değişik ve güzel bir proğram olarak düşünmüştüm ama ne yazıkki devamı kalite olarak gelmedi.
Yeni yarışmacılarada belki farklı olur diye düşünmüştüm ama onlar daha beter çıktı. İnsanlarda saygı kalmamış malesef.
Bir daha izleyipte sinirlerimi bozmaya niyetim yok.

Adsız dedi ki...

evet ben de başladığı ilk günden beri "yemekteyiz" programını izliyorum. az önce yukarıdaki bazı yorumları da okudum.ilk hafta ömercan ikinci hafta altuğ çürük elmaydı. hatta altuğ baya çürümüş.beyefendi yemek yapmayı bilmiyor ama maşallah kimseyi beğenmiyor.taktik meselesiymiş tabii...bende yarışmacı olmak istiyorum .olursam sanırım onlar gibileri ile başa çıkabilirim:))ASLI

Adsız dedi ki...

Merhabalar ilk önce .
ben Almanya da kaliyorm.ve bu programin almancasini hic kacirmiyorm...programin konzepti böyle degil ve yarismacilar cok yapmacik...hep kavga ve tartisma.almancasi süper cok severek izliyorz .sanda meraktan izlemeye basladim ama hic begenmedim....

Adsız dedi ki...

Merhaba bende bu yarismayi Almanya'da hic kacirmadan izliyorum, programin icerigi esasen Türkiye'de yayinlanandan farkli. Türkiye'dekinde bence bazi tavirlar ve yorumlar terbiyesizlige kadar variyor. Bence cogu seyin oldugu gibi bununda suyunu cikarmisiz gibime geliyor.

Sevgiler

Efsun

Adsız dedi ki...

10bin ytl için bu kadar kabalaşmak ve küçük düşmek için ne derece zavallı bir insan olmak lazım acaba..?
Türk insanı henüz muasır medeniyet seviyesine erişemediği için, modern toplumlar için dizayn edilmiş yarışma formatları bizim ülkemize gelince bambaşka, iğrenç bir hal alıyor.

Adsız dedi ki...

selam tekrarini internetten seyrede bilirmiyiz merak ediyorum eski yarismacilari ben yeni bakmaya basladimda

bir demet feslegen dedi ki...

Sevgili arkadaşlar..
Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkürler..
En son yazan adsız arkadaşım, hafta sonları özellikle, ve digitürk show max de sürekli tekrarları dönüyor en baştan..Mutlaka yakalarsın birini..
Sevgiler

Adsız dedi ki...

diğer arkadaşlara katılıyorum ama bi nokta benim dikkatimi çekti...? :S
siz bu programı seyrederken acıkıyonuzmu arkadaşlar ?? programı ne zaman seyretsem karnım acıkıyo tok olsam bile yahu sizdede aynı problem oluyormu ? :S

Adsız dedi ki...

öncelikle iyi günler... ben programın alman versiyonunu izledim ve bizimkini görünce şok oldum ne kadar dedikoducu art niyetli ve kaba insanlarımız varmış.ağzım açık kaldı. sadece bir sofra kurulup güleryüz gösterildiği için bile insanlar puanı hakediyor ama bu insanlar para ödülünü alabilmek için ikiyüzlü davranıyor.yemeği tatmaya bile korkuyorlar tatsalarda beğenmedik diyolar hatta tok geliyorlar tam Türk işi olmuş kusura bakmayın ama biraz başkalarından insanlık dersi almalılar biz toplumumuzu hoşgörülü alçak gönüllü bilirdik.oysa para ve şöhret için her türlü tuhaflığı yapıyorlar.içlerinde en kibarı Armağandı söylemeden geçmiycem her türlü haksızlığa maruz kaldı ama kibarlığından ödün vermedi ve puan konusunda dürüst davrandı.yani programın formatına uygun davranılmazsa ve yarışmacı seçimine dikkat edilmezse bu programın suyu çıkar. ve insanlarımızın para ve şöhret için nasıl evrim geçirdiğine şahit olur vay bizim halimize deyip dururuz ben diyorum bile yazık.

Adsız dedi ki...

Turk versionuna katılan yarısmacılar once yabancı formatları izlesin . cok nefret kıskanc bir milletiz . allahtan ödül 100.000ytl degil yoksa kan cıkardı vala. cok kötüüüüü bir frmat ama yayıncılar böyle istiyor galiba.dedikodu kıskanclık hakkını yeme biz türklere mahsus bir sey.

Adsız dedi ki...

Sevgili okuyucular,
ben almanya dogumlu sosyoloji ögrencisi olarak, almanya daki "Das perfekte Dinner" programinin bir hayraniyim. Türk televizyonunda yayinlanan "Yemekteyiz" programi ciktigini duydugumda cok sevindim, ne güzel bizim kültürümüzü yasaticaklar diye seviniyordum. Bu programi hazirliyan arkadaslar ya yeterli imkanlara sahib olmayib programin icerigini yarismacilara yansitamamislar yada bu programda misafir perverligimizin anlami para karsiligina tamamiyle silinmis. Inanmazsiniz almanyadaki izledigim programin icerigini aktarayim, yarisan arkadaslar ellerinden geldikce güzel bir menü hazirliyorlar, misafirler geldiginde bir acilis icecegi oluyor, samimi ve saygili sekilde misafirler ev sahibi tarafindan kapida selamlaniyor, gelen misafir ev sahibine hediye veya bir icecek getiriyor( Cam sakizi coban armagani) kibarlik olsun diye ve hepberaber eglenceli gülümseyen insanlar birarada yemeklerini yiyorlar. Puanlar dagitilirken dedikodu olmuyor, asaglanmiyor ve rencide edilmiyor kimse). Ya türkiyede yayinlanan Yemekteyiz programinda millet kanli bicakli olacak diye korkuyorum, ev sahibini ellerinden geldigi kadariyle asagliyorlar. Bazen yemekler ellenmiyor bile, allah askina bu nedir???
Bu programi hazirliyan arkadaslarda mi var bir ariza, yoksa bizim milletmi bu kadar bozuk?
Yani Para ugruna biz ne zamandir gittigimiz evde yemekleri asaglayib yemeyib birde kötü söz sarf ediyoruz. Rekabet bu kadar mi insanin almis oldugu egitimi bozuyor? Ben acikcasi hic memnun degilim kimsenin birbirine düsmesini istemiyorum ve acik acik bu programin türk televizyonundan kaldirilmasi taraftariyim, birbirini asagliyan bir toplumun insani olamam bunu da türk insanimin tanitimina da yakisir bulmuyorum, acikcasi kiniyorum. Sevgiler
Emel

Adsız dedi ki...

Su koskoca Türkiyede bir yemek yapabilen yokmu yaaa!!!En sinir oldugum seyde su alisveris yerleri.Ya kardesim ne kazaniyorsunuzki,en pahali marketlerden alisveris yapiyorsunuz.Gecenlerde bir yarismaci 135-150ytl arasi hesap ödedi.Yuh yani yuh.Artik televizyon programi oldugu icinmi bu hareketler bilmiyorum.Vallahi ben Almanyada oturuyorum ve o paraya birakin 5 kisi agirlamayi 20 kisiye 8-10 cesit yemek,tatli cikartirim.
Sinir oldugum daha neler var neler bu programda.Insan yemek yaparken o mutfak tezgahini nasil daginik ve pis hale getirir yaaa!!!Bir yerden yemek yap biryerden topla.Masa dekorasyonu dersen sifir.Siz gelinde Almanyada yapilan programi bir görün.O ev sahibi hele,mutfak oturma odasi arasinda gidip geliyor.Ya kardesim önce hepberaber oturun corbalarinizi icin.Strese ne gerek var.Bide o arkadan konusmalar yokmu,tam rezalet.Simdiye kadar her yemekte bir kusur bulundu.O tabakta birakilip daha sonra cöpe atilan yemekler tam bir ic acisi.Ben bu türkiyeyi henüz cözemedim.Vallahi bazen diyorumki,bunlar hic aclik cekmemis yaaa!!!Hic yokluk bilmiyorlar.Ben sadece sunu söyliyebilirim.Biz yurtdisinda yasadigimiz halde,bütün Türk yemeklerinin alasini yapiyoruz.Sizler bir börek icin yufkaciya gidip taze taze alabiliyorsunuz.Ama biz burda hasretiz iste o yufkaya,o firindan cikmis taze ekmege.Belkide biz o yüzden deger veriyoruz her yaptigimiz yemege.Bizde yemek cöpe atilmaz.Hey!!! Yemekteyiz yarismacilari... Kendinize gelin kendinize.Dünyanin dört bir yaninda aclik var aclik.Sizlerde, bunun tuzu az,eksi olmus,cok yagli,aman olmamis demeye devam edin.Bence buldunuzda bunuyorsunuz.Allah akil fikir versin ne diyeyim.Saygilarimla Dilek.

Adsız dedi ki...

ya sormayın biz de izliyoruz bu yarışmayı,sevip sevmediğimi bile anlayamadım çok enteresan.yani bırakın arkadan konuşmayı birbirlerinin yüzüne karşı herşeyi pat pat söylemeliri hiç hoş değil,bana ters:)ama değişik şeyler öğreniyo insan,kendimiz yaşamasak da birçok konu da hele ki insanların ikiyüzlüğü hakkında deneyim kazanıyoruz bence:)

Adsız dedi ki...

kimliogimizi tam gösteren rezil bir program.Bu kadar birbirini assagilayan insanlari acaba yarisma ilemi topladilar.Sadece su denebilir bu programlar icin KEPAZELIK.Saygiyi yuemege olan nimete olan önemi göstersinler .Milyarlarca ac olan insan var zevklerine göre veya bu programa bakanlari tatmin icin bu kepazeligi yapmasinlar.

Adsız dedi ki...

biz bu programın yabancı versiyonunuda gördük ve severek izliyorduk eşim türkiyede de başladı dediğinde çok sevinmiştim ama keşke başlamasaydı çok kötü bir program herkes birbirine hakaret ediyor kaba davranıyor seyir zevki sıfır ve artık seyretmiyorum böyle bir program olmaz bunu yurt dışındada seyrediyorlar ve bence türkler hakkında kötü örnek oluyoruz

Adsız dedi ki...

almanyadan yazan arkadaslarima tamamen katiliyorum, özellikle adasim emel
arkadas, cok güzel özetlemis. Bende bu programi cok kalitesiz buluyorum. Türk insanini hic yansitmiyor, en azindan bizim misafirperverligimiz bütün dünyada bilinir. Bunlar (yapimcilar) resmen taktik vermis, terbiyesiz ve kavgaci olun diye. Tabiiki elestiri olacak ama dozunda ve objektif. Keske bir kere Almanya´da
yayinlanan programi izlesinler, adabi muasereti, izzeti ikrami görsünler. Arti izledigim kadariyla yemekler yetersiz ve uyduruk. Bence bu program yayindan alinmali, cok kötü bir konsept ve kurgu hepsi bence. Yazik..

Emel

Adsız dedi ki...

dunyada tirtek bu ülkedeki eleştiri anlayış seviyesinin döşük olduğü tek pıroğram diye biliri bu balıkta kılçıkva salatanın dekotesini beyendim ve buna benzer daha neler sanki pırogramaa katılan yeminli hiç bir şeyi beyenmiyeçem diye anlamadığım bu insan kendi evleride neler yiyiyorlar .

Adsız dedi ki...

dunyada tirtek bu ülkedeki eleştiri anlayış seviyesinin döşük olduğü tek pıroğram diye biliri bu balıkta kılçıkva salatanın dekotesini beyendim ve buna benzer daha neler sanki pırogramaa katılan yeminli hiç bir şeyi beyenmiyeçem diye anlamadığım bu insan kendi evleride neler yiyiyorlar .

Adsız dedi ki...

Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmayacaksın.Sanırsınki hepsi ayrı bir gurme.DEDİKODU fesat çekememe birbirini tanımayan insanların küçük menfaatler için birbirlerini yediği bir ortam.birazcııık saygı.

Adsız dedi ki...

Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmayacaksın.Sanırsınki hepsi ayrı bir gurme.DEDİKODU fesat çekememe birbirini tanımayan insanların küçük menfaatler için birbirlerini yediği bir ortam.birazcııık saygı.

Unknown dedi ki...

On bin YTL ödül olunca, insanlar onu elde etmek için her numarayı yapıyorlar. Yemeklerini eleştirdiğin, açıkca beğenmediğini
belirttiğin insana 10 puan vermek ne demek. Bence o bayanın Naim'e vediği 10 puan geçerli olmamalıydı. Genç bayan açıkcası ona aşık olmuş görünümdeydi. Bu ödül Naim'in elinden alınmalı görüşündeyim.

Adsız dedi ki...

VALLAH ASLINDA GÜZEL VE EĞLENCELİ AMAM İŞİN ÇILGINI ÇIKARDILAR O YÜZDEN ÇOK SAÇMA GELİYOR GEREKSİZ VE ÇOK TERBİYESİZLİK YAPIYORLAR VE KİMSE HAKKIYLA ALMIYOR O PARAYI BENCE BÖYLE PROĞRAMLAR YAPIYORSNIZ YA DOĞRU DÜZGÜN İNSANLAR SEÇİP YAPIN YADA O PARA BOŞU BOŞUNA SAÇMA SAPAN İNSANLARA GİTCEĞİNE FAKİR İNSANLARA DAĞITIN BU EKONOMİK KRİZDE BENCE BENİM YORUMUM BUDUR HİÇ KİMSE KUSURA BAKMASIN.........

deren dedi ki...

SLM ASLINDA BAŞTAN ÇOK GÜZEL VE EĞLENCELİ BİR YARIŞMAYDI AMA ŞU AN İZLİYORUM Kİ ÇOK KÖTÜ ÇÜNKÜ YARIŞMA DEĞİL SAÇMASAPAN BİŞEY OLDU YA SEÇİLCEK İNSANLARI ADAM GİBİ SEÇİN YADA BU YARIŞMAYI BİTİRİN BENCE HEPSİ YAPMACIK VE ÇOK KÖTÜ HİÇBİRİR BU PARAYI HAKKIYLA ALMIYORLAR BU EKONOMİK KRİZDE BUNU YAPACAĞINIZA FAKİRLERE YARDIM EDİN DAHA İİ BENCE KİMSE KUSURA BAKMASIN......

Adsız dedi ki...

Arkadaslar, fark ettiyseniz her bir "yemekteyiz" grubun finali farkli bitiyor. Ben eminim, bu yarisma dogal degildir, oyuncular kendi istedikleri gibi degiller ve bu oyun birileri tarafindan hazirlanmis ve de oyuncular tarafindan oynanilmistirrrrr :-D

Belcikadan bir arkadas...

Adsız dedi ki...

ben fransada otuyorum ve fransiz versionu bildigim ve kacirmadan izledim icin yorum yapmak istedim.sadece bir kere izleyebildim burdakinden hic alaka yok,ve gercekten gicik insanlari toplamislar sanki herkes tetikde kavga olucak gibi,uzman gibiler,yemegin didisini cikaryolar hic hos degil bence elestirilerini sonunda puanlarla yapin ne o sofrada oyle yorumlar dusunun oyle misafir;kavga cikar.bence format reyting getirsin diye yarismacilara abartmasini istiyor

özlem dedi ki...

çok güzel hergün izliyorum