Malzemeler :
1 orta boy karnabahar
250 gr. kıyma
1 çay bardağı sıvıyağ
2 domates
2 sivribiber
1 çorba kaşığı salça
2 soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Beşamel sos :
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Sulu bir sos olmalı, katı olursa süt ilave edilebilir. Yağ eritilir, unla biraz çevrilir, devamlı karıştırmak suretiyle süt eklenir.
Karnabahar parçalanır, yıkanır, tuzlu suda bekletilir. Kaynayan suya atılarak haşlanır, bembeyaz olması için 1-2 kaşık süt de eklenir.
İyice haşlanınca süzülür. Tavada sıvıyağ, soğan, sivribiber, domates, sotelenir. Kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Salça, tuz ve karabiber eklenir.
Borcama karnabaharlar yayılır. Kıymalı harç üzerine yayılır. En son beşamel sos dökülür. 200 derecede 25 -30 dak. pişirilir. Çıkınca maydonoz ve pulbiberle süslenir.
10 yorum:
Kızartmasını yaparım da,ograteni hiç yapmamıştım .Bu gün hemen yapiim.Ay nasıl da gel ye beni ye benii diyooo :) Ellerine sağlık canım süperr olmuş :)
Küçükken hiç sevmezdim karnıbaharı, sonra birden bişey oldu bana :) Şimdi hergün olsa hergün yerim. Eşim yemediği için kendime genelde salata şeklinde yapıyorum. Bunuda en kısa zamanda deneyeceğim.
ellerine sağlık canım
Eda'cım ellerine sağlık canım,çok leziz öptüm...
buradan çıkarılacak sonuç:
acilen fırın al
yada
fırını olan birisiyle arkadaşlık kur...
çok çıkarcı oldu ama karnıbahar için herşey mübah!
ellerine sağlık çok güzel görünüyor..
Mutfak cinim :)
Hemenn dene.. şu havalarda vitamin olur sana..
Yasemincim
Ben de yemezdim biliyomusun..patlıcanı da öyle..büyüdük ya, akıllandık galiba :)
Deryacım
Beğendiğine sevindim canım, teşekkürler :)
Mesut, bence fırını olan bir arkadaş seçeneği, bi de bunu pişirecek arkadaş seçeneğini de doğurabilir.. sen en iyisi al bi fırın..rahat et :) bak tarifler de var.. kardeş bloglar da yüz bin tane.. :)
yani çok şey kaçırıyosun.. :)
Nefiss görünüyor.
karnıbaharın herşeyini çok seviyorum.
ellerine sağlık
sevgiler
nasıl da leziz görünüyor, Edacım bayılırım karnıbahara, bu aralar arkadaşı brokoliye taktım ama,hemen yapmalı bu mis yemekten ellerine sağlık sevgilerimle
nurdanın mutfağı
Eda'cığım,
Ben de sık sık yaparım ograten'i ama peynirli olarak. Çok nefis olur.
Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor senin ograten de.
Sağlığımı sormuşsun, çok şükür iyiyim. Kontrollerim için gitmiştim doktora.
İlgin için de çok teşekkür ederim.
Çok öpüyorum.
Eda'cığım,
Ben de sık sık yaparım ograten'i ama peynirli olarak. Çok nefis olur.
Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor senin ograten de.
Sağlığımı sormuşsun, çok şükür iyiyim. Kontrollerim için gitmiştim doktora.
İlgin için de çok teşekkür ederim.
Çok öpüyorum.
karnibaharin her türünü cok severim,
ellerine saglik canim cok lezzetli olmus
Yorum Gönder