
Size de öyle olur mu bilmem, bazen bir şeyi siz biliyorsanız, herkes de onu öyle biliyor sanır mısınız..
Dondurma kaşığı ile kurabiye yapma fikrini ben yabancı bir şeften öğrenmiştim.. Nedir avantajı..
Öncelikle ticari bir iş yapıyorsanız, eşit büyüklükte kurabiyeler elde edersiniz.. Dikkat ederseniz, pastane kurabiyelerinin- özellikle tatlı olanlar- çoğu bu şekildir..
Bizim evde öyle bir derdimiz yok tabi.. Estetik olarak hoş duruyor, ve tepside eşit olmaları, yayılmamaları da cabası..
Tadına gelince.. Dokusu kesinlikle çok farklı oluyor.. Bunu bir örnekle anlatmak isterim sizlere..
Aşağıda gördüğünüz kurabiyelerin tepsiye dizimi sırasında annemle minik, komik bir çatışma yaşamıştık.. :)
Elimde dondurma kaşığını gören annem, ısrarla başka bir tepsiye klasik usul, ceviz büyüklüğünde top top dizmek istedi.. Hamur aynı hamur.. sadece şekil farklı..
İnanın piştikten sonra ayrı kaplarda saklanan kurabiyelerden benimki süratle tükenirken, nedense anneminkiler daha geç bitti :) Sanki onlar biraz daha sert olmuştu..
Resimde gördüğünüz dondurma kaşığı netten alınmadır.. Ama benim kaşığım aynı bu şekildir.. İlgilenen arkadaşlarla bu püf noktasını ayrıntılı bir şekilde paylaşmak istedim..
Bilgi paylaşıldıkça daha anlamlı ve değerli değil mi.. :)
Mutlu akşamlar..
6 yorum:
Güzel fikir Edacığım... İrili ufaklı kurabiyelere paydos :) Paylaştığın için teşekkürler...
Sevgiler...
Merhaba,güzel paylasimin icin tesekkürler vallahi hic aklima gelmezdi,... güzel fikir bencede,..sevgiler
Evet bende bu fikri bilmeyenlerdenim, uyunca çok hoşuma gitmişti :)
Sevgiler
Süper bi fikir.Kesinlikle bundan sonra dondurma kaşığı kurabiye kalıbım olacak :)Sevgiler canımm..
Hiç düşünmemiştim.Harika bir fikir.
En kısa zamanda deneyeceğim.
Hamur sıkışmadığı için gevşek kalıyor ve ağızda dağılır şekilde pişiyor aslında tam kullanılabilir bir fikir.Bilmiyordum paylaştığın için teşekkürler.Ellerine sağlık cnm.Sevgilerimle...
Yorum Gönder