Pazartesi, Şubat 09, 2009

Mercimek köfte

Malzemeler :

1 Su Bardağı Kısırlık İnce Bulgur
1.5 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
2 veya 3 Su Bardağı Su ( Mercimeği haşlamak için )
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Pul Biber
2 Çay Kaşığı Kimyon
Arzuya Göre Yeşil Soğan
Yarım Demet Maydanoz
2 Yemek Kaşığı Salça ( + yarım kaşık biber salçası arzuya göre konabilir )
Biraz zeytinyağ ( soğanı kavurmak için )
2 Kuru Soğan

YAPILIŞI:
Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp zeytinyağ ve çok az tereyağda kavuralım. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Mercimeği yıkadıktan sonra su ile haşlayalım. Göz kararı verdim aslında su ölçüsünü.. Sanki çorba yapar gibi, iyice haşlanıp göz göz olup kaynayınca yani mercimekler suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine hemen bulguru ilave ederek tencerenin yada kabımızın kapağını kapatalım.
Yaklaşık 20 dakika bekletelim ki elimiz yoğururken yanmasın... Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

7 yorum:

Disalce dedi ki...

bu tarz salataları çok severim....bol limon sıkıp sıkp şişene kadar yerim....

nefis görünüyor canım ...ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

Bayılırımm mercimek köftesinee.Miss gibi kimyon kokulu.Ellerine sağlık canım.

Melek* dedi ki...

işte benim favorim ellerine sağlık

Betül İnce dedi ki...

Off çok güzel görünüyor Eda'cığım, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık , çok sevdiğim bir tattır, bulgurlu herşeye bayılırım aslında, tavsiye ettiğin bahçıvan bembeyazım benim ve küçük kızımın damak tadına çok uydu, teşekkürler.sana ödülüm var benim bloguma bakarmısınnnn.))

tugbatugba dedi ki...

mercimek köfteye bayılırımmm...

Melek* dedi ki...

canım Cuman Mübarek olsun