Pazar, Ağustos 30, 2009

Tavuk Paçası Çorbası


Artık biraz da tarif verme zamanı.. Blogların bir numarası beni dürtmese harekete geçeceğim yoktu :)

Malzemeler :

200 gr. haşlanmış tavuk eti

1 yumurta

4 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağ

4 - 5 su bardağı tavuk suyu ve ya su

2 - 3 diş sarımsak

Tuz , kırmızıbiber

Kuru nane

2 - 3 çorba kaşığı sirke

Yapılışı :

Haşlanmış tavuk eti kemiklerinden ayrılıp küçük doğranır. Tencereye un, yumurta, yoğurt alınıp çok az su ilavesi ile topaksız kıvama gelene dek karıştırılır. Su, haşlanmış tavuk eti, dövülmüş sarımsaklar eklenir. Çorba ağır ateşte karıştırılarak pişirilir. Ateşten almadan 5 dak. önce tuzu ayarlanır. Tavada tereyağı eritilir. Nane ve kırmızı biber eklenir ateşten alınır.

Naneli, biberli yağ ve sirke çorbanın üzerine gezdirilip servis yapılır.

1 yorum:

Eylem dedi ki...

aynen paça gibi oluyor tadı.bende denemiştim.ellerine saglık.