Salı, Eylül 15, 2009

Deniz Böreği


Balık sevmeyenler tarifi okumasın, çünkü bu böreğin içinde balık var.. Adına deniz böreği dedik bu yüzden :)

Malzemeler :

4 ince pırasa

200 gram somon balığı ( İstediğiniz
balık türünü kullanabilirsiniz. Baskın balık tadı olsun istemiyorsanız
miktarı yarıya indiriniz )
sonradan eklenti : somon kuru olur derseniz, pınarın
donmuş mezgit ürününü kullanabilirsiniz.

4 diş sarımsak

1.5 elma rendesi ( su salmaması
için son anda rendelemenizi tavsiye ederim )

Az miktarda sucuk, küp doğranmış

Karabiber ve tuz

1 tatlı kaşığı ranch sos ( orjinal tarif için bu muhteşem siteyi tıklayın )

1 tatlı kaşığı hardal

İlk önce böreğin içini hazırlayacağız.

Tavada sıvıyağ, sarımsaklar, halka ve çok ince doğranmış pırasaları kavuralım. Elma rendelerini de içine atalım. Sonra sucukları, somonu ben ayrıca pişirip ekledim içine.. Siz çiğ ayıklayıp birlikte de pişirebilirsiniz..

Karabiber ve tuz da ekleyip altını kapatalım.. Az miktar soğuyuca hardal ve ranch sos ilave ettim ben ama bulamazsanız siz bu aşamada 1 çorba kaşığı krema ekleyin.


Benim iç malzeme görüntüsü şöyle idi :

Yufkayı 4 tarafından katlayıp kare haline getirdim, bıçakla 4 e böldüm ve iç malzemeden ortasına yerleştirip kenarlarından bohça biçiminde katladım. Bu şeklin adı zarf böreği, sanırım..

Fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine sadece yumurta sarısı sürüp pişirdim..
Afiyetler olsun..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ne kadar değşik bir börek olmuşEdacım,balığa bayılan biri olarak çok beeğndim,aline sağlık.
Bu kadir gecesinde tüm dualarının kabul olması dileğiyle sevgiler

nurdanın mutfağı

Unknown dedi ki...

harika bir tarif.. balık özlediğim bu ramazan günlerinde bu tarif görmem çok fena oldu.. accaip cnm çektii

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

balıkla börek??ilginç olmuş.