Çarşamba, Eylül 16, 2009

Mürdüm Eriği Reçeli


Bu sıralar herkes bu reçeli yapıyor, tam zamanı siz de yapın.. Reçel yapmak çok kolay, hele ki pişme esnasında, o şeker pembesi köpükler beni nasıl da benden alıyor bilemezsiniz.

Köpük demişken, bilinenin aksine o köpükleri kaynama esnasında alıp atmayacaksınız ona göre, püfü burada..

Diğer bir püf ise, 1 kg. a 800 gr. şeker koyacaksınız..

Akşamdan eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün ve üzerlerine şekeri dökün. Öğle saatlerinde kaynatın. Bir porselen tabağa damlattığınızda, orada kalıyor, dökülmüyor ise reçeliniz olmuş demektir, kavanozlara boşaltabilirsiniz. Gördüğünüz gibi çok kolay.. Ev yapımı reçelin tadı her zaman başkadır, unutmayın.

Bana da bu püfleri öğreten arkadaşıma ve tatlı annesine minnetlerimi sunarım buradan..

Afiyetler olsun..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Eda kardeş,

gençsiniz çok iyi bilimiyorsunuz onuniçin hatalı yazıyorsunuz reçelin köpüğü alınmazsa bozulur. Arkadaşınızın annesi tarifi bilmiyor galiba.

Adsız dedi ki...

Canımcımm ne de güzel görünüyor reçelinnn.Ben de yapıcaktım ,Alp hepsini bitirdi ben yapana kadar :)Püf noktasını bilmiyodum bak,ona göre yapiim ben de.Ellerine sağlık habibim.öpüyorumm.

bir demet feslegen dedi ki...

Adsız kardeş, acaba genç olup olmadığımı ne biliyorsunuz, o halde beni tanımaktasınız..
Lütfedip isminizi de yazsaydınız..
Arkadaşımın annesinin sahip olduğu yılların değerli birikimine de, her türlü deneyime ve lezzete açık mutfağıma da; adını yazma cesaretini gösteremeyen kişilere laf söyletmem..
Yorumunuzu da sırf bu yüzden yayınladım ki bundan böyle adsız yorumları burada yayınlamayacağım, bilesiniz..

şeker pasta dedi ki...

Neşeli 'şeker gibi' bir bayram dileğiyle... Mutlu Bayramlar...

sevdamavisi dedi ki...

Edacığım,
öyle güzel ki reçelin ellerine sağlık. ben de hep istiyorum ama hiç yapmadım. bugün erik almaya gidiyoruuum. iyi bayramlar.

Adsız dedi ki...

ıyı bayramlar canımmm.

Stil Direktoru dedi ki...

ADAŞIMMM Geçmiş bayramın kutlu olsun canım.Bizde dün döndük tatilden. sevgiler

FERZAN dedi ki...

canım ellerine sağlık bitanem bayılırım bende mürdüm reçeline ve marmelatına,sevgiler...ne yaprağınIZ kurusun ne gülünÜZ solsun her tuttuğunuz altın olsun avuçlarınız semada dudaklarınız duada olsun her an ve her günki dualarınız kabul olsun CUMANIZ MÜBAREK OLSUN!!!