Pazar, Eylül 27, 2009

Soğuk Tavuk Köfte

Bol baharatlı sevenlere tavsiyemdir..
Malzemeler :
500 gr. köftelik bulgur
500 gr. tavuk eti
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 su bardağı ceviz
2 diş sarımsak
Az miktar salça
Tuz, kimyon, karabiber, yenibahar, tarçın

Bulguru sıcak suyla ıslatıp şişmeye bırakıyoruz. Tavuk etini haşlayıp rondodan geçiriyoruz. Sarımsakları rendeleyip yağda çeviriyoruz, salçayı suyla açıp ( ya da domates püresi ) karıştırıyoruz. Bu yağlı karışımı bulgur ve tavuk etleriyle birlikte yoğuruyoruz. Cevizi ve baharatları da ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Şekil verip köfteler yapıyoruz.
Servis tabağına marulları sıralayıp üzerine köfteleri yerleştiriyoruz. Yanında maydanoz, roka ve turşu servisi de düşünebiliriz.
Afiyetler olsun.

8 yorum:

Eylem dedi ki...

en kısa zamanda deneyecegim.ellerine saglık.

müjde dedi ki...

Tam benlik bir tarif olmuş.İlk fırsatta deneyeceğim.Sevgiler...

EBRULİ dedi ki...

Habibim bu ne yaaaa :) Hiii bayıldımm.Tam benim damak tadıma uygun.Bulgurlar ,tavuklarrr ibaharatlarrr ohh :)Tavuk lokumuyla benzeşiyomu bu farklılarmı? Arşivine bi bakim gözüm kalmıştı onda da,ama deneyemedim daha.Ellerine sağlık canım.İyiki yakın diiliz yüz kilo olurdum ben valla yaptıklarınla :) Hani yaptığından bana da vericeksin ya,o açıdan :))

pembe tatlar dedi ki...

İlk defa duyuyorum edacığım ama hoşuma gitti tarifözeliklede baharat konusunda:))
Ellerine sağlık...

JustMakeup dedi ki...

Aaa mercimek köftesi gibi, süper olmuş Eda'cım, vallahi dediğin gibi basitmiş. Öpüyorum çok!

Esra dedi ki...

prinç ile yapılıyormu merak ettim.

Eda dedi ki...

Esra, hiç denemedim ama neden olmasın.. Her türlü lezzete açıksan belki değişik bir tat yakalarsın, denersen mutlaka haber ver olur mu :)

Eda dedi ki...

Ebrulim, hemen hemen aynı minik baharat farklılıkları var ve o sadece tavuk göğsü ile yapılıyordu.. Bu daha baharat aromalı diyeyim kısaca..