Salı, Ekim 06, 2009

İşiniz tüm blogları okumak olsa../ Paylaşmak üzerine..

Evet tüm mesainiz, göreviniz bu olsa.. İster miydiniz.. Ben isterdim sanıyorum, belki de böyle bir iş kolu vardır. Ya da bunu kendine iş edinen birileri..

Kendimde son yıllarda gelişen şu gerçeği fark ettim ki, ben artık herhangi bir şey almadan önce, mutlaka ama mutlaka blogları dolaşıp bilgi ediniyorum.

O mağazadaki satış görevlisinin malını övüp, ya da bu size cuk oturdu gibi iltifatları artık bana sahte geliyor. İşin içinde ticari kaygı var sonuçta değil mi..

Blog yazan arkadaşlar, bu işi gönülden yapıp sadece paylaşma derdinde oldukları için bana son derece güvenilir geliyorlar. Aynı şekilde kendim söz konusu olunca da durum aynı.. Bir yerlerde iyi bir şey gördüysem ya da öğrendiysem, hemen buradan sizlerle paylaşmak istiyorum ki, sizler de bilin, faydalanın diye.. Ya da içten bir şekilde gelen sorulara yetebildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışıyorum.

Bazen de link veriyorum, iyi birşeyler yapan keşfettiğim arkadaşlarım için..

Bunlar olması gerekenler, ideal olanlar. Ne var ki, bazıları da başka yerde gördüğü fikirleri kaynak belirtmeksizin, kendisine aitmiş gibi yayınlıyor ve bundan bazen kimsenin haberi dahi olmuyor. Halbuki deseler ki, ben bunu falanın filanın sitesinde gördüm, bakın siz de görün diye bir link vermek çok mu zor acaba.. Bu konuda bazılarını duyarlı olmaya davet ediyorum. Burası bir paylaşım alanı sonuçta.

Sadece yaptıklarımızla değil, bildiklerimizle de boy göstermek gerek diye düşünüyorum.

Hele ki o konuda yazıya yapılan yorumlardan öyle çok şey öğreniyor ki insan, bazen yorumların yazının önüne geçtiği dahi görülebiliyor..

Kısaca çeşitli kaygılar gütmeyen, sadece paylaşmak adına yazan tüm arkadaşlarıma buradan bir teşekkür etmek geldi içimden bugün..

Herkese mutlu günler..

8 yorum:

tugbatugba dedi ki...

sanada canım :)))

ebvatathemua dedi ki...

Edacım,iyiniyetle yapılan tüm bu işleri herkes gene iyiniyetle kabullense keşke.Güzel yazın için de ayrıca teşekkür ederim:))

mutfakcini dedi ki...

canımm ne de tatlıdırrr.art niyetsiz arkadaşım benim.çok güzel bir yazı olmuş,anlamlıııı :)

Eya dedi ki...

Sevgili Eda, cok haklisin. Biz burada bir aile gibiyz diye düsünüyorum. Birbirimize destek vermek veza öneride bulunmak ve güzellikleri paylasmak...adi üstünde paylasmak....sevgiyle paylasimlarda bulusmak üzere...

zehra

kara kitap dedi ki...

ben de böyle bir iş geliştirmeyi düşünüyordum ya.tüh sen benden önce akıl ettin. :)))))))

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım çok güzel bir yazı olmuş...
burası gerçekten çok güzel bir ortam ...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

paylaşmak çoğu zaman karşılıksız bir çaba elbette..
ama görmezden gelenleri bizde görmezden geliyoruz mutlaka..
değer karşılıklı olduğunda anlam kazanıyor...
sevgi dolu karşılıklı bol paylaşımlar sevgili eda.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok çok haklısın, bazıları paylaştıkça çoğalmaya inanmıyor, hainlik yapıyor aslında