Tavuk sarması yapmak için ince dövülmüş tavuk etlerine ihtiyacınız var. Bende göğüs eti vardı, malum kuru olur kendileri.. Bu sebeple terbiyeledim sabahtan zeytinyağ, sarımsak ve baharatlar ile..
Sonra içlerini kekik ve kaşar rendesi ile doldurup rulo yaptım. Ek yeri alta gelecek şekide güveç kabına yerleştirdim. Aralara biber ve domates yerleştirip, fırına verdim. Pişme süresi sonundan 5 dak. önce kaşar ve kekik karışımından üstlerine de döktüm.
Son derece kolay yapımı var ama çok uğraşılmış gibi görünüyor, deneyenlere afiyetler olsun..
8 yorum:
Hımmm bayıldım. Nefis görünüyor.
Kekik ve kaşar güzel fikir.
Ellerine sağlık
Kekik sevdalısı seniii :) Dün senin yolladığın kekiği kullandım ben de tavuğa,kulakların çınladımı.Ellerine sağlık canım,harika görünüyor.
Off off off ellerine sağlık canım nefis gözüküyor...
tatlım ellerine sağlık çok güzel görünüyor en kısa zamanda bende deneyecem inş
gerçektende enfes gözüküyor, kekik de tavuğa ne güzel yakışır..
mmm çok nefis görünüyor.tam benlik.ellerine sağlık canım.
kocaman sevgiler...
Kanka linkini kopyaladım deniycem bunu sağol
Hanımefendi, yemek güzel görünüyor ama çok yağlı olmuş.Zaten sağlıksız bir milletiniz siz de bunlara pirim vermeyin artık.daha salıklı şeyler koyalım sitemize.bırakalım obezite kaderimiz olmasın.
saygılarımla
Yorum Gönder