Salı, Aralık 08, 2009

Kağıtta Hamsi Denediniz mi..


Üç tarafı denizlerle çevrili güzel ülkemizde, malesef balık tüketmeyen bir toplumuz.. Zaten tüketmiyorduk, şimdi bir de civa , dip balık, yüzey balık söylemleriyle kafaları iyice karıştıranlar var..
Ben bir Karadeniz insanı olarak balıksız hayat düşünemiyorum.. Dip balıklarından vazgeçebilirim belki, ama yine dipte yaşayan midyeden vazgeçemem..
Fosfor zengini, hem ekonomik, hem pratik olan balığı tüketmek lazım diye düşünüyorum..
Bazıları da var ki, balık seviyor ama, evde kokuya sebep verdiği için evlerinde balık kızartmıyorlar..
Zaten balığın kızartmasından çok bu halini seviyorum ben..
Ocak üstü tost yapan basit mekanizmalı aletin üzerine pişirme kağıdını döşeyin.. Hamsileri dizin..
Kağıdı katlayarak iyice kapatın.
5 dakika bir taraf, 5 dakika da diğer taraf pişiyor.. Çok kolay değil mi..
Kirlenen tek şey o kağıt oluyor, koku da yok..
Tam şipşak tabir edilen tariflerden.
Afiyetler olsun..

21 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Şükür kavuşturana :) Dönmene alışiim önce,balıklara sonra bakıcam :)

bir demet feslegen dedi ki...

Ebrulim, o kadar çok dürttün ki hadi diye, dönmemek mümkün mü :)))
Geldim artık, buradayım.. ;)

Unknown dedi ki...

çok pratik bir yöntemmiş denemek lazım.ellerine saglık.

SİBEL - engüzeltatlar dedi ki...

Bende çok seviyorum balığı. Bu da çok ilginç ve pratik bir yöntem olmuş.
Ellerine sağlık...

kara kitap dedi ki...

nerdesiniz eda hn.merak ettim.herhalde dedim grip falan.neyse tekrar görüşmek güzel.

bir demet feslegen dedi ki...

Eylem, müthiş pratik hem de..

Sibel, balıkseverlerdensin demek, ne güzel..

Kara kitap, canım hiç yazı yazmak istemedi nedendir bilmiyorum.. Sevdiğim bloglar üstüste kapanmaya başladı, bunlara da canım sıkıldı galiba.. Kısaca yazma hevesim kaçmıştı ki, bir kaç dürtükleyici mesaj şevke getirdi..
Çok teşekkür ederim :)

elif dedi ki...

Biz de tam bir balıkçıl aileyiz:)ben en çok kızartmasını seviyorum.Çok koku oluyor ama tadı için değiyor:)Bu yöntem de çok pratikmiş edacım.En kısa zamanda bu şekilde de denemeyi önericem anneme:)

Adsız dedi ki...

oy oy oy buram buram taaaaa bizim siteye kadar koktu :) eline diline yüreğine saglık. Elif (kadincazayiflama)

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok severim hiç kimsede mani olmaz yememe:)))

Ellerine sağlık canım çok pratikmiş..

Şenay- Doğam dedi ki...

Anne tarafı karadenızlı olan ben ( Trabzon-yomra ) bu görüntüye kayıtsız kalamazdım :) Çok guzel gorunuyor..Ellerıne saglık arkadasım..

Ben eti kağıtta yapıyorum..hamsi hiç denemedim.. emınım guzel olacaktır.. Tesekkur ederım..fıkır ıcın :)

Sevgıler..
Şenay

tugbatugba dedi ki...

denemedim ama hamsş benım kıymetlimdir hatta bu öğlen koca bir tava yidimmmmm ohh afdiyet olsun bana :)))

mutfakcini dedi ki...

Şimdi gelelim balıklaraaaa :)Biliyosun balıkla aramız pek iyi diil :) Faydalı diye yiyorum,ama bazen çok seviyorum :)Bu çok pratikmiş ama,deniicem söz :) Geçen gün ben de mırlan pişirdim ayy bi güzel oldu,kulaklarını çınlattım hep yerken vallahi.Ellerine sağlık canım.temiz balık tariflerini çok severim ben,mutfak batmasın da nolursa olsun :)Çok kalori harcıyorum yemek sonrası ciflerken orayı burayı,zor oluyo :)

mutfaktakizaman dedi ki...

ilk hamileligimde hamsiye asermistimde bulamamistim... sagolsun arkadasim buldugu andan yapip getirmisti:PPP

yanii coook severimm ellerine saglik canimm...

HUYSUZBALIK dedi ki...

E süpermiş bu. Benim eşim de bir karadenizli ve tek balık yer o da hamsi. Ben fırında üzerine zeytinyağı sürerek ya da özel hamsi tavasında yapıyorum kayınvalidemden öğrendiğim şekilde. Tost makinasında da deneyeyim :) Sevgiler...

Tijen dedi ki...

Eda'cığım,
Bu haftasonu hemen bir pembe greyfurt bulup yemen dileğiyle. (Umarım tadı da güzel çıkar, hepsi benim yediğim kadar tatlı ve lezzetli olmayabiliyor)

Betül İnce dedi ki...

O kadar severim ki küçükken çiğ yediğimair söylenti bile vardır, ellerine sağlık Eda'cığım.

Stil Direktoru dedi ki...

Denedim adaş süper oluyor cidden ellerine sağlık

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hoş geldiniz. Balığı ve özellikle deniz mahsüllerinin hepsini çok severim her ne zorluğu olursa olsun.
Gerçekten çok pratikmiş muhakkak denicem tiz vakitte..

mutfakcini dedi ki...

Mimlendin habibim ;)

Unknown dedi ki...

Ben balık hiç sevmiyorum Edoşum napııcaz:( Bir tek Barbun mudur nedir onu yiyebiliyorum.

Hülya YILMAZ dedi ki...

Sevgili Eda,
Ahhh hamsi olsa da yesek... Ben de hamsiyi hep kağıt üzerinde ama fırında yaparım. Hamsi zaten yağlı olduğu için tuz dışında hiçbir şey eklemem. 200 derece fırında alt-üst yakarak pişiriyorum. Hem hafif, hem de anında kapış kapış gidiyo. Birde böylesini dene. Hem tamamı tepside bir kerede pişiyor.