Perşembe, Aralık 17, 2009

Mim 2

2. mim de sevgili Kara Kitap'tan geldi.. Proust anketiymiş bu..

Sizi en çok üzecek olay:
Beni en çok üzecek şeylerin başında, elim kolum bağlı kalmak, yani çaresizlik. hayal kırıklığına uğramak, yani güvendiğim dağlara kar yağması.. Sevdiklerimin sıkıntılarıdır.. Tüm üzüntüler uzak olsun artık lütfen benden..

Nerede yaşamak isterdiniz?
Kesinlikle denizi olan bir yer olmalı.. O kokuyu duymalıyım ve denizi de görmeliyim. Yeşili de olsun.. Sakin olsun, trafik falan olmasın. Huzurlu olsun.. İyi insanlar yaşasın orada..

Yaşayabileceğiniz en mutlu an:
Kendimle başbaşa kalabileceğim küçük huzur kaçamakları.. Kaygılardan uzak bir yaşam..

Hangi hataları hoşgörüyle karşılayabilirsiniz?
Hoşgörü sizde sınırsız olunca, insanlar bunu muhakkak kötüye kullanıyorlar. Affetmek büyüklük ise, her şeyi affediyoruz zaten..

En sevdiğiniz erkek karakter:
Şu sıralar, Ramiz Dayı'nın incilerine bayılıyorum.. Adnan Bey de nesli tükenenlerden.. Scrubs ta deli bir dr. var o da çok şirin.. Tom Hanks, Nicolas Cage de iyi karakterleri oynarlar.. Keanu Reeves de öyle..

Tarihteki favori kahramanlarınız:
Elbette Mustafa Kemal Atatürk.. Einstein, Edison, Mevlana, Nene Hatun, say say bitmez.. Tarih kahramanlarla dolu zira..

Gerçek hayattaki favori kahramanınız:
Kendim :)

En sevdiğiniz ressam:
Deli dahi Salvador Dali, sürrealizm etkisine kapılmamak mümkün mü.. Özellikle kübikleri ile Picasso, Monet

En sevdiğiniz müzisyen :
Klasiklerin hepsi, tek tek yazmak istemiyorum. Rodrigo, Sting, Elvis, Sanat müziği efsaneleri, Gökhan Kırdar, Kıraç, Erkan Oğur, Erkin Koray, Feridun Düzağaç, Melih Kibar, Arif Sami Toker, Zekai Tunca, Metin- Eda Özülkü, Toygar Işıklı... Bu liste çookk uzar daha

Bir erkekte en çok beğendiğiniz özellik:
Tutarlı olmak, istikrar..

Bir kadında en çok beğendiğiniz özellik:
Fedakarlık, iyi niyet, bilgelik, sevecenlik..

En sevdiğiniz erdem:
Dürüstlük..

Yapmaktan en mutlu olduğunuz iş:
Mutfakta çok mutluyum. Aslında genel olarak evde kendimi çok iyi hissediyorum Home office çalışmak isterdim :) Birilerine makyaj yapmak da çok hoşuma gider..

Kimin yerinde olmak isterdiniz?
Herkeste bir "dışı seni, içi beni yakar " durumu olduğunu öğrendiğim için kimsenin yerinde olmak istemem.. Kendi şartlarımı daha da iyileştirmek isterim o sebeple..

Arkadaşlarınızda hangi özelliklerin olmasını isterdiniz?
Samimiyet, dürüstlük, güven, kadir kıymet bilmek, vefa..

Kendinizde gördüğünüz en temel eksiklik?
kendime haksızlık yapmam..

Hayatınızın en büyük şanssızlığı?
Buna hiç girmeyelim :)

En sevdiğiniz renk:
Mor mor morrrrrrr

En sevdiğiniz çiçek:
Leylak

En sevdiğiniz kuş:
Bülbül

En sevdiğiniz yazar:
İnci Aral, Elias Canetti, Kafka, Murathan Mungan v.s...

En sevdiğiniz şair:
Özdemir Asaf, Ümit Yaşar, Orhan Veli, Nazım Hikmet, v.s..

Tarihte en sevmediğiniz karakter:
Çookkk tabi ki, acımasızlar, katledenler, yalan söyleyenlerin hepsi..

En çok isteyeceğiniz özellik:
Bilgelik, dinginlik, arınma..

Nasıl ölmek isterdiniz?
Bu ne yahu !!! Cevap vermek istemiyorum.. Allah'ın takdiri tabii ki.. Kimse ölmek istemez ama, gerçek budur :)

Hayattaki sloganınız?
Basit zevklerim vardır, her şeyin iyisini severim :)

Şu anki ruh haliniz?
Domuz mu değil mi bilmem ama grip olduğum için diplerdeyim, e haliyle de ruh halim çok kötü
Gelelim paslara... Ebruli, Elif, Eylem, Polsera ve isteyen herkes alabilir buradan.. Çünkü kime mimlemek üzere gittiysem, herkes meşgullüğünden ya da yaşadıkları olumsuzluklardan bahsetmiş, cesaret edemedim. O yüzden isteyen buradan buyursun alsın lütfen.. Bu mim ya da alttaki mim.. Hangisini cevaplamak isterseniz..

11 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Cevaplıyorum ilk fırsatta bitanemmm ,teşekkür ederim.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Tam güzel güzel okumaya başladım daha ilk satırlarda vuruldum şu sözlerle... "hayal kırıklığına uğramak, yani güvendiğim dağlara kar yağması.." off offff çektim kaldım.
Güzel mimdi..

elif dedi ki...

edacım teşekkürler mim için:)en kısa zamanda cevaplayacağım.sevgiler..

Adsız dedi ki...

en çok bu mimleri okuyunca tuhaf oluyorum çünkü herkes kendini, samimi, hoşgörülü, sevecen vb olduklarını, ve biçok özelliklerini saymayla bitiremiyorlar..... acaba başka bi gözle yani karşıdan nasıl göründüğünüzü merak etmiyormusunuz. bu mimleri sizin için başkası cevaplasa nasıl olur acaba?....çok merak ediyorum

bir demet feslegen dedi ki...

Sayın adsız, mimi doğru okuyun lütfen, kendimle ilgili en ufak bir övme yok orada.. Nereden bu anlamı çıkarttığınızı ve cesaretiniz varsa eğer, adınızı da yazın da görelim kimsiniz..
Başkaları da cevaplar elbet, sizin gibi, kötü niyetle yaklaşmayacakları kesin..

Adsız dedi ki...

Bu yorumu kötü niyetle yazmadım.Hiç kimsenin emeğine yaptıkları işlerede saygısızlık etmem.. Sadece acaba farklı gözle bakıldığında nasıl göründüğümüz konusunda fikrimi yazdım.Farklı fikirler sizler tarafından kötü niyet olarak algılanıyorsa ,bir daha yorum yapmam. Sağlıkla kalın........

bir demet feslegen dedi ki...

Burası blog dünyası, mimler söz konusu olduğunda bizim hakkımızda soruları cevaplayacak kadar kaç kişi çıkar acaba.. Beni bu kadar iyi tanıyan mim cevaplayacak kadar iyi tanıyan kaç blog arkadaşım ya da okuyucum vardır.. Bir tane Ebruli vardır ki, beni gerçekten tanır, dostumdur. Diğer arkadaşlarım uzaklarda ise, tanışamamış ama kafa olarak anlaşıyorsak, nasıl bu kadar özel sorulara cevap verebilecekler..
Burada yorumlaştığımız herkesle özel hayatta görüştüğümüzü mü düşünüyorsunuz yoksa.. Keşke olsa, ama malesef, dört bir yandan insan okuyor, tanışmak görüşmek ne mümkün..
Ayrıca siz, farklı bir şeyden bahsetmişsiniz. Herkesin kendini övdüğünü söylemişsiniz. Yorumunuz yukarıda duruyor. Sizinki farklı fikir değil, demişsiniz ki..
" herkes kendini, samimi, hoşgörülü, sevecen vb olduklarını, ve biçok özelliklerini saymayla bitiremiyorlar..... "
Ben bunu iyi niyet olarak algılayamam kusura bakmayın.. Bırakın insanlar kendilerini övmek isterlerse de övsünler, sonuçta kendi platformları..
Ama bana gelip bunu yazdığınıza göre, benim kendimi nerede ve hangi yazımda övdüğümü söylemeyecekseniz bir daha bana yazmayın lütfen..

mutfakcini dedi ki...

Eda'cım miminde ben hiç bir kendine övgü görmemiştim ilk kez okuduğumda.Ben seni tanıtsam adsızın,senin kendini tanıttığını sandığı gibi tanıtırdım ,sağolsun varolsun :)Derdim ki Eda bitanedir,samimi, hoşgörülü, sevecen dir.İnsandır tam manasıyla.Karşıdan nasıl göründüğünü merak ediyosan,tam da karşıdan budur Eda'cım :)Altın kapli,dost arkadaşım.Eda'dan hiç bir menfaatim olmaksızın,yüreğimden yazıyorum bunları ,adsız'a duyurulur ;)
Bu arada adsız için seni değerlendirdim bak ;)Fikir sahibi insan kendini tanıtır,fikrini savunur,arkasında durur.İyi niyetli insanla kötü niyetli insan da çok kolay ayırt edilir.Meyve veren ağaç taşlanır.Hazımsızlara her günde üç öğün soda tavsiye edilir ;)

bir demet feslegen dedi ki...

Ebrulim sağol arkadaşım, hepsi bir yana da inan şaşırıyorum buna vakit ayırabilenlere..
O kadar blog var okuyamamaktan vakitsizlikten dolayı şikayetçiyim. Ama insanların öyle boş vakitleri var ki herhalde, oturup ta can sıkmaya vakit ayırıp, üstüne bir de bundan zevk alabiliyorlar.. pes yani..
Benim için yazdığın tüm güzel sözler, aynen senin için de geçerli, biliyorsun ;)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Adsızlardan kurtulamıyorsunuz hala bakıyorum da.:)
Bence de çok sıcak güzel bir mim bu, kendini övme gibi birşey hiç hissetmedim, ayrıca tevazu için herşeyi olmadığı gibimi yazmak lazım yani, herşey bir yere kadar.

Üstelik yazdıklarıyla asla örtüşmeyen alakası olmayanları biliyorum ben..

Yeni yıla kısa zaman kala moralleri bozmaya değmez, sanırım 2009da çok fazla şey yaşandı zaten yeterince hatta fazlaca..

LeylaK dedi ki...

Ben bu mimi alıyorum ve yarın hemen cevaplıyorum :)))