Pazartesi, Ocak 04, 2010

Çok Çikolatalı Kek / Çok Çikolatalı Muffin


2010 yılının ilk tarifi tatlı bir şeyler olsun istedim. Çikolata tadında geçer günlerimiz umarım..

Ben Starbucks brownisi ve muffini lezzetini çok seviyorum ve uzun zamandır da denemelerimde bu lezzete ulaşmaya çalışıyorum. Sonunda deneye yanıla, kendimce, o lezzete ulaşmış bulunmaktayım. Tabii ki kendi damak tadıma göre.. Zira, özellikle brownisindeki yağ miktarı yedikten sonra beni vicdan azabına sokuyordu. Hele bir de yanında caramel mach. ya da dark chery içme gafletinde bulunduysanız bir müddet yerinizden kalkamamanız olasıdır :)

Bu hamur malzemesine fındık ya da ceviz eklerseniz brownie ; damla çikolata eklerseniz de çok çikolatalı muffin tadına ulaşıyorsunuz.

Miktarını vereceğim ölçülerle ben yuvarlak kalıpla bir , muffin kalıplarıyla da iki kere pişirdim. Niye bu kadar çok yaptığımı sorarsanız, geçtiğimiz hafta içinde işyerinde erken yılbaşı kutlaması partisi için herkes bir şeyler yapıp götürmüştü ve ben de bunu yaptım.
İtiraf etmem gerekirse, biten tek şey benim bu kekim oldu herkes çok beğendi ve tarif istedi :)

Çok Çikolatalı Kek

Malzemeler :

4 yumurta

200 gram tereyağ

1.5 su bardağı tozşeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağına yakın süt kreması

1.5 kg. karışık parça çikolata ( Ben evde olanları tüketmek istediğim için, kutuda tek parça halinde olanları kullandım. Erimeleri de kolay oldu bu şekilde )

1.5 su bardağı beyaz un

Yarım su bardağı sinangil kepekli un ( Böylelikle sinangil kolimden denediğim ilk ürün. Tıklarsanız resimdeki ikinci paket kepekli un.. )

1 paket vanilya

Yapılışı :

Tereyağ, az miktarda sıvı yağ ve çikolataları ateşte yakmadan eritiyoruz. Erimeye başlayınca alın çünkü kendi sıcağıyla erimeye devam edecektir.

Üzerine şekeri döküp karıştırın. Şeker eriyene dek mixerle çırpıyoruz. Karışımı soğumaya bırakıyoruz ki yumurtalar içinde pişmesin..

Karışım soğuyup hafif ılıdığında yumurtaları ekleyip çırpıyoruz. Yoğurdu, çiğ kremayı, ve sıvıyağdan kalanı ekleyip un ve vanilya karışımını da ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra, yuvarlak kalıba ben yağlı kağıt serdim, karışımı boşaltıp 175 derecede pişirelim. İlk 20 dakika fırın ağzını hiç açmayalım.

Pişince böyle görünmeli. Üzerindeki kürdan testi denemelerimi görmezden gelin..


Ters çevirince de kalıbı, yazının en başındaki resim gibi görünmeli..

Önemli notlar :

* Kek pişince ortaya kürdan testi yaparsanız eğer tertemiz bir kürdan çıkmasını beklemeyin, o zaman kekimizin içinde hafif ıslaklık sağlayamayız.

* Bu kekin kıvamı çok koyu olmamalı, hamurunuz çok koyu olduysa biraz sıvıyağ ilavesi ile açabilirsiniz..
* Kek çok çok daha güzel şekillerde servis yapılabilir ama benim buraya yazı yazmaya bile neredeyse vaktim olmadığı için üzgünüm.. Ama eminim ki, sizler deneyip müthiş servisler yaparsınız.. Önemli olan tarif garanti olsun yeter..
Çok Çikolatalı Muffin


Ben artan hamura damla çikolata karıştırdım ve muffin kalıplarına boşalttım. 2 kalıpta buradan çıktı.. Çok bereketli bir hamur oldu anlayacağınız.. Çocuklar da bayılıyor bu lezzete, deneyin, tavsiyemdir ;)
Lezzetinden çatladı muffinler ve çay kahve yanında bol bol tüketildiler.
Afiyetler olsun..

16 yorum:

EBRULİ dedi ki...

Çikolatanın verdiği hazzz.Mmmm.Anılarım da canlandı gözümde ;)Bir çikolatalı muffın duygulandırır mı insanı,duygulandırır.Ellerine sağlık bitanemmmmmm.

ARZU dedi ki...

Müthiş görünüyorlar. Ellerine sağlık...

zeynep dedi ki...

Bu bol cikolatali kekin gibi 2010 yilida tatli gecsin, eline saglik cok guzel gorunuyor.

Sevgilerimle.

tugbatugba dedi ki...

of of of of of derim ben bunaaa

Betül dedi ki...

Ayy harika özellikle muffinlerin görünüsüne bayildim çok iç acici :))

SerpiL dedi ki...

bende çok çikolatalı yazısını görünce kendimi bu bloga attım ımmm muffınler daha nefis duruyo ellrine sağlık

kara kitap dedi ki...

muffinler nefis görünüyor.fırından taze çıkmış kek kokusuna bayılırım.ılık ılık ne güzel yenir o muffinler.saatte tam çay saati,hay allah :)

ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ dedi ki...

Afiyet şeker olsun adaşım geçmiş yılını da kutlarım şeker

elif dedi ki...

tarifi okurken ağzımın suları aktı resmen edacım.neden her güzel şey bu kadar kalorili olmak zorunda:S ben de dışarıda yediğim lezzetlere evde deneyerek ulaşmaya bayılıyorum.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Dolunay dedi ki...

ELLERINE SAGLIK CANIM,TARIFINI DENIYCEM.

Ayazma dedi ki...

Edacımmm
Sana mutlu yılllar diliyor ve yeni yılda bu çikolatalı kekten yemeyi diliyorum. ;)

Onuncu Köyün Adamı dedi ki...

Görüntü çok güzel, elinize sağlık.

DUSBAHCESI dedi ki...

1,5 kg cikolatami?! Gordugum en cok cikolatali kek bu oldu simdi kadar:) 1,5 kg:) bu cok ciddi bir rakam ya:)

Eda dedi ki...

Arkadaşlar, hepinize ve güzel dileklerinize çok teşekkürler..

Düş Bahçesi, evet 1.5 kg ama kutudaki madlen tarzı çikolatalardan kullandım. Kutu üzerinde yazan rakam bu idi. Kutunun ağırlığı da içinde midir bilmiyorum :) Ama bu malzemeyle 3 kalıp kek çıkardığımı da eklemeliyim..
Normalde tek kalıp için 300- 500 gr arası kullanıyordum. Bu ölçüye vurunca çok da fazla değil gibi sanki..

EBRULİ dedi ki...

Cevap geldi bana ;)Olumsuz.Bu günün işini yarına bırakma diye boşuna dememişler ;)Aaaa bi şey daha diicem sana.Merak et biraz ;)

elif dedi ki...

canım blogumda senin için bir adet "sunshine award" bekliyor:)sevgiler..