Pazartesi, Ocak 25, 2010

Ezel Fırtınası..


Ezel dizisi ATV ye hızlı bir giriş yaptı. Bu bölümü nefesimi tutarak izledim resmen.. Şimdi Ali, dayının oğlu mu yoksa.. O üç mezardaki isimler de neyin nesiydi, hem dayı kasedi neden Ezel'den saklamaya çalışıyor..

3 oğlumu öldürdüm demekle ne demek istedi.. Haftaya fragmanda izlediğim kadarıyla her şey ortaya çıkıyor, yoksa her şey daha yeni mi başlıyor..

Vazgeçilmemesi gereken dava nedir, dayı ile şarkıcı kadın arasında..

Bu arada " Kara Sevda " adlı çok sevdiğim şarkının Selma Hanım versiyonu müthişti..

10 gün dedikleri dar vakitle ne demek istediler, orayı kaçırdım, tel. çalmıştı.. Anlayan varsa bana da bir anlatıversin.

Aslında Ezel dizisine sonradan saranlardanım.. Reklamlarını bile izlerken, ıyy ben bu diziyi asla izlemem, vurdulu kırdılı diyordum ama, yok değil.. Ezel gerçekten çok başarılı bir yapım.. Benim için "büyük konuşma Eda " durumlarından biri..

Aslında bugün, yine de çok şükür, diyeceğim ama, tabiri caizse kabus gibi esintiler yaşattı bana, tam rahat bir nefes aldığımda , nihayet oturabildiğimde tam o dakikada Ezel başladı. Zaten gergin olan bünyeye de bu diziden daha iyi başka bir şey gelmezdi.

Bu arada " Canım Ailem " fanatikleri çarşamba saat 8 de ekran başına yine Atv ye.. Yeni bölümlerle diziye devam..

17 yorum:

elif dedi ki...

edacım ben de ezeli deli gibi izliyorum:)10 gün meselesini bende pek anlamadım açıkcası, oğullarıyla ve düşmanıyla alakalı sanırım.benimde haftayaki bölümün fragmanındaki selma hanımın ikisinden birini seç dedin derken gösterdiği bebek resmi ve kaset çok ilgimi çekti, acaba ne demeye calısıo.ben alinin dayının oglu oldugunu dusunmuorm ama işte bakalım haftaya kader beklicez artık:P hiç bir türk dizisini böyle izlediğimi hatırlamıyorum:)sevgiler canım..

bir demet feslegen dedi ki...

Elifcim sorma aynen.. Kendi kendime söz verdim bu sezon dizilere takılmayacağım diye hatta Nejat İşler hatrına Kapalıçarşıya bile başlamadım.İlk bölümlerde Ezel çıkınca kanalı anında çeviriyordum, C.D BANA ÇOK ANTİPATİK GELİYOR MESELA.. Ama sonradan bir başladım pir başladım :)
Bence Oğlu hem Ezel hem Ömer anlamında kullanıldı. Ali onun oğlu ise de senaryoya yuh derim. Dosyaların son anda oradan öylece atılmasını hiç akıl edemediğim gibi.. Çok başarılı gerçekten, reklamsız ve çok gerilimdi bu bölüm..

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Ben 3 oğlandan birini Ömer olarak düşünüyorum diğer 2 oğlunu da Ömer gibi öldü göstererek hayatlarına devam etmelerini sağlamış olabilir.Aslında yaşıyorlar fakat farklı kimliklerde kendi yaşadığı kötü dünyadan uzak.

bir demet feslegen dedi ki...

Aslıcım ben de öyle düşünmek istiyorum mecazi anlam olsa gerek. Dayıdan Ezele bir yanlış olmaz bu saatten sonra- ki olmasın da..

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Dayıya bayılıyorum.Onu konuşturan her kimse kesinlikle ortaya çıkmalı bu kadar hayattan ve okkalı sözleri nasıl biriktirmiş çok merak ediyorum doğrusu.

bir demet feslegen dedi ki...

Orasını hiç düşünmemiştim Aslıcım ama bir kitap ya da şiir cd si mutlaka çıkarmalılar. Müthiş patlar..Dayının f. de bir sürü hayranı var, dizi biteli 5 dak olmadan yorumlar bir sürüydü :)

cecilia dedi ki...

off off gerçekten nefes kesen bölümlerdne biriydi bende sonradan saranlardanım aynen ilk başta izlemem diyip sonradan fena takılan :) kurgulu şeyleri severim zaten ki bu dizidede hat safada neyin nası ne zaman olacağı muamma hayal bile edemio insan.

mutfakcini dedi ki...

Eda'cım pazartesinin adı artık Ezeltesi :)Kim kimin nesi çıkıcak bilemedim,heyecan dorukta.Ay ay diye diye izledim,hop oturup hop kalktım :)Ezel'in gözyaşlarına dayanamıyorum ben,kıyamam yaaa :)Aşkı böyle yaşayan biri daha varmıdır hayatta ;)Hele Ramiz Dayı'nın ,Oscar Wilde'dan,Shakespeare'dene,Hassan Sabah'tan Hayyam'dan alıntıları offf,alıp götürüyo uzak diyarlara beni :)Ramiz Dayıyla geçen gün konuştum ben telde ;)Karlar kalksın buluşucaz bi gün,fotoları paylaşırım ;)Ezel'i de getir desem yanında getirir mi ki:)

bir demet feslegen dedi ki...

Cecilia, evet kurgu nefis..Yoksa ortalardan başlayan biz gibi izleyicileri böyle sarıp sarmalayamazdı.

bir demet feslegen dedi ki...

Ebrulim, ezeltesi ha, çok iyi :)Demek sayın Tuncel Kurtiz'le buluşacaksın, ne güzel.. Benden de çok selam söyle.. Hatta beni de çağır, uçar gelirim :)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Cansu Derenin rollerini pek beğenmiyordum, Kenan İmirzalıoğlunu beğendiğim için başladım diziye fakat ummuduğumdan çok daha güzel çıktı herşey.
Aslında yönetmen işi çözmüş, seyirciyi sürekli merak içinde bırakıyor, ben de Bahara ne olacak diye merak ediyorum, inşallah yaşar çünkü dizinin en güzel bayanı.:)
Du bakalım neler olacak.:)

bir demet feslegen dedi ki...

10. köyün adamı, renkler zevkler tartışılmaz tabii ama, bence dizinin en en güzeli Şebnem, yani Bade İşçil, namı diğer Mahsun Kırmzıgülün ex sevgilisi..

Stil Direktoru dedi ki...

Allah allah ya ezel diyor herkes bari bende bakayım canım ailem ise artık sıktı beni canım ya sadece yerli dizi aşk-ı memnuya bakıyorum arada o da

balböcükleri dedi ki...

ya diziyi ilk bölümünden beri izliyorum dayı için bilem izlenir.yanlız bazı şeyleri saçma bulmaya başladım bide insanın kafasını karıştırıyolar çok.

bir demet feslegen dedi ki...

Adaşım, aşkı memnu number one :) ama ezeli izle, seversin bence

bir demet feslegen dedi ki...

Serpilcim, neler mesela.. Ben aşk meşk bölümlerini saçma buluyorum, action olsun hep..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hımm doğruu, Ezelin yanında ona yardım eden sarışın mavi gözlü güzel değilmi o..evet çok haklısınız.