Salı, Nisan 13, 2010

Bir Yıldız Daha Kaydı..

Haberi yayınlamakta geç kaldım biliyorum ama yazmadan geçmek istemedim. Hafta sonu öğrendim ve çok üzüldüm gerçekten..

TRT de yayınlanan bir belgeselle seneler önce daha detaylı tanıma fırsatım olmuştu..

Ertelenmiş işler listesinde öylece asılı kaldı şimdi, bir gün onunla tanışmayı ve meşhur sandaletlerinden birini giymeyi, sohbet etmeyi kafama koymuştum..

Artık çok geç..

Yaptığı sanatı devam ettirebilecek kimse de yok malesef..

Basında yer alan vefat haberini aktarıyorum :



Bodrum'un sandalet ustası Ali Güven öldü
Sandaletleriyle dünya çapında ün kazanan Ali Güven'in Mick Jagger, Donna Karan, Betty Midler gibi bir çok müşterisi bulunuyordu
MUĞLA - Bodrum’da yaptığı sandaletlerle dünya çapında üne kavuşan 73 yaşındaki Ali Güven, akciğer kanseri tedavisi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi’nde öldü. Evli ve bir çocuk babası Güven’in cenazesi, bugün Adliye Camii’nde kılınacak cuma namazından sonra Gümbet Türbe Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Ali Güven ve Güven’in Bodrum Müzesi’ndeki Romalı asker heykellerinden esinlenerek yaptığı dana derisinden el yapımı sandaletler, Bodrum’un turizmde yükselmesiyle birlikte dünya çapında tanındı. Güven’in 1966 yılından bu yana tasarladığı 100’den fazla sandalet modeli olduğu biliniyor. Mick Jagger, Donna Karan, Betty Midler, Yunan Moda Tasarımcısı Lakis Gavalas, Sezen Aksu, ve Cem Boyner gibi isimler Ali Güven’in en sadık müşterileri arasında yer alıyordu. (dha)
Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın..

2 yorum:

tugbatugba dedi ki...

Allah rahmet eylesin...

Selma Tasarım dedi ki...

Senelerdir erteleye erteleye ben de.. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor. Ben de çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin.