Yöresel bir lezzetle karşınızdayım.. Bu yemeği küçükken babama, annesi yaparmış. Onun bize anlattığı, tarif ettiği kadarıyla, böyle bir şey olduğuna karar verdik. Et versiyonu ve tavuk versiyonu da var.
Annemle deneye yanıla en son yufkaları minik rulolar halinde kesip, ikramın daha kolay ve görünümün de daha hoş olduğunda hem fikir olduk.
Et versiyonundan sadece dilim ucuyla tattığımı söylesem okuyucularım anlayacaktır, et antipatimden..
Ama tavuk versiyonunun hoş olduğunu söyleyebiirim.
Bu yaşıma dek ilk kez tattığım bir lezzet oldu, aranızda belki farklı isimlerle bilenler vardır, aydınlatırsanız, aydınlanırız :)
YAPILIŞI :
3 ve ya istediğiniz kalınlıkta yufkayı tepside kuru kuru pişiriyorsunuz.
Hatta tavsiyem minik minik rulolar halinde pişirmenizdir. Hani beyti tabanındaki gibi. Dilimleyedebilirsiniz..
Pişince biraz soğutup tavuğun ya da etin suyundan dökerek yumuşamasını sağlıyorsunuz, ancak bu işlemi fazla abartmayın hamur olmasın.
En üste de tavuk ya da eti didikliyorsunuz. Babam bunu o zamanlar, yani onun çocukluğunda, sofrada ortaya konulup elle koparılıp yendiğini söylemişti, biz öyle yapmadık elbette :)
Değişik bir tat, deneyenlere afiyetler olsun..
19 yorum:
ne kadar aydınlattım :)
Habibim annemler bu yemeğe damat paçası derler.Gerçi bizimki biraz farklı.Üzerine beşamel sos dökülüp fırına verilir et konulduktan sonra.Damadın düğün sonrası kız evine ilk gelişinde yapılır baş yemek olarak.Ellerine sağlık,her türlüsünü yerim ben :)Canım benim öpüyorum seni.
Ebrulim, hem yorumunla hem de sesinle günümü de aynı zamanda aydınlattın canımın içi, öpüldün ;)
Eline sağlık canım . Bende tatmadım ama duydum sanırım Kastamonulular çok yapar bunu :) sevgiler
degişik bir tarifmiş.ellerine saglık.
Sağlıklı mutfak, çok teşekkürler, Kastamonu bilgisi için de ayrıca..
sevgiler..
Eylem, hakkaten değişik ve de lezzetli, sevgiler canım
ellerinize sağlık güzel görünüyo :)
Konya'da oraya ait ekmekleri var fırınlarda yaptırıyorlar,ekmeği küçük küçük doğrayarak üzerine sizinki gibi eti veya tavuk etini suyu ile koyuyorlar ,üzerine sarımsaklı yoğut ve tera yağı (mantıdaki gibi) sosu dökerek ikram ediyorlar bana uygun tat olduğu için beğenmiştim :)
kolay gelsinnn......
Adsız arkadaşım, teşekkür ederim :) Hoşmuş, bir dahaki gelişimde denerim..
sevgiler
Hiç tatmadığım bir yemek. Değişik geldi. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.
Handan'cım çok teşekkürler, umarım denersin..
Arkadaşımdan duymuştum böyle bir tarifi. Ama hiç yemedim. Ellerinize sağlık. İnşallah birgün bende tadarım:)
gerçekten değişik bir lezzet olmuş. Ellerine sağlık
Arzucum dene mutlaka çok pratik aynı zamanda :)
Yasemincim sağol tatlım, sevgiler..
Nefis görünüyor ellerine sağlık canım çok iştah açıcı olmuş...
Kandilin mübarek olsun gözlerinden öperim canım...
Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmisinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sicakligi yuvamiza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..
Regaip Kandilin Kutlu Olsun canımmmm
Bloğunuzu yeni gördüm çok hoş tarifler yazılar var. İlk önce ismi beni cezbetti. Mis gibi kokan bir demet fesleğen. İzmirden sevgiler...
Eda'cım kastamonulu olarak yoruma katkım olsun istedim; bizim orada bandıma derler bu yemeğe daha çok hindi suyu ve etiyle yapılır...
iştah açan bir lezzet.
merhaba,
bu yemeğin değişik bir versiyonunu yıllar önce börek şeklinde tatmıştım ve enfesti....pek sık yapamadım ama bende börek şeklinde yapmışlığım var....yufkaları ıslatıp tavuk veya etleri üzerine serpiştirdikten sonra, biraz ceviz ve karabiber üzerine serpilir ve rula halinde yeniden fırınlanır...
bu şekilde de enfes olduğuna eminim...benim bahsettiğim tarifin sadece sunumu daha kolay
bu arada nasıl olduda yollarımız kesişmedi...bende ankardan yazıyorum...link bankasında gördüm isminizi ve bende beklerim.
sevgiler...
Yorum Gönder