Çarşamba, Eylül 15, 2010

Baklava yufkasında cheddar ve sosis - Peynirli tepsi böreği

sosisli cheddar

Koskoca bir ağustos geçti, ramazan geçti, bayram geçti, referandum geçti, blog tarafımdan tarihinde olmadığı kadar ihmal edildi..
Baklava yufkasıyla temmuz ayında epey bir haşır neşir olmuştum. Baklava yufkası ile neler yapabilirim derseniz " hayal ettiğiniz herşeyi " diyebilirim..
Bir yufkayı alıp arasına sosis ve cheddar dilim peynir sarabilirsiniz, ya da bildiğimiz tepsi böreği versiyonu yaparsınız..
Yalnızzz, tepsi böreği yapacaksanız çok oldu bu kadar yeter deyip aldanmayın, pişince incecik kalıyorlar. Ben baklava yufkasını kendimce, milföy ve normal yufka arasında bir lezzet olarak tanımlıyorum..  
Dar zamanlarda da kolaylık sağladığı kesin..

börek bak.yuf
Afiyetler olsun..

18 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Bi Eda Gördüm sanki..Evet evet bi Eda gördüm ben :)) Hoşgeldin canım yaaaa.Doydun mu tatile yeter yaa :)) İlgi istiyorum,özledimmm ;) Tarife sonra bakıcam şaşkınlığımı atiim de bi :))Öpüyorumm sarılıyorummm sana :)

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Hoşgeldin Edacığım... Börekler harika görünüyor... Baklava yufkasını ben pek becermedim sanırım koruyamadığım için çabuk kurudu ve sonuç iyi olmadı... Yılmadan tekrar denemeli... Ellerine sağlık canım sevgiler...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Evet Eda'cım ya nerelerdeydin sen? Özlettin kendini :))
Yeni ders yılı, yeni çalışma dönemi şimdiden hayırlı olsun, miniklerinle kolaylıklar, bir demet fesleğen için de bol bol paylaşım diliyorum...
Sevgiler :)

lezzet sarayı dedi ki...

ben bunlara bayıldım minik minik ellerine sağlık...

Efsun dedi ki...

Eda aynen bende blogumu hic bu kadar ihmal etmemistim ama hic yazasim yok... Ama sen ne yapmissin öyle sosisli peynirli falan nefis görünüyorlar:) Bende normal bir tepsi böregi denemistim baklava yufkasindan güzel olmustu, bizim buradaki yufkalarda is yok hem sert hem kalinlar o yüzden baklava yufkasiyla daha güzel oluyor börek...

bir demet feslegen dedi ki...

Ebrulimmm, tatile doyulur mu şekerim, yani ben doyar mıyım ;)
Bi Eda gördün valla, ama umarım görmeye devam edersin :)))ben de öptüm canım..

Ayselcim tavsiyem çok fazla miktar almamandır, çünkü 1 paketten yaklaşık 5 6 tepsi baklava falan çıkıyormuş. Küçük paket ya da buzlukta saklamayı dene.. Tarifte belirtmeyi unutmuşum GERÇEKTEN KURUDUKTAN SONRA ÇALIŞMAK ÇOK ZOR OLUYOR.. sevgiler canım..

Burcucum canım ben de sizleri çok özledim, miniklerim artık büyüdü, 4 oldular çokkk teşekkürler, seni ve kunteri öperim..

Lezzet sarayı, çok teşekkürler :)

Efsuncum hiç sorma, resmen yazasım yoktu çok garip bi his bu.. Vicdan azabı da ayrı bir şey, ama blogumu özlemişim ben de ;)
sen oralarda iyi bir seçim yapmışsın, bulmak çok zormuş, duymuştum.. sevgiler canım..

Unknown dedi ki...

İnsan ara verince tekrar yazmak zor geliyor sanki :)Başlayınca gerisi geliyor ama,bloguna hoşgeldin:) Böreğin çok çıtır olduğu kesin.Dün akşam yufka alayım diye markete gidip,su böreği yufkası ile baklava yufkası arasında kararsız kalınca her ikisini de alıp getirdim.Bu sabah su böreği yufkası ile yaptım ama klasik börek gibi oldu.Yarına da baklava yufkasıyla yapayım diyordum,senin sosisliler çok cici olmuşlar.Değerlendirmeye aldım :) denicem inşallah..

bir demet feslegen dedi ki...

Zeliha, aynen hislerime tercüman olmuşsun başlangıç cümlelerinde.. Hoşbuldum ;)
Börekler çıtırdı gerçekten, ben de su böreği yufkası denemedim, aklımda olsun..
Beğendiğine sevindim canım, sevgiler :)

ebru dedi ki...

Edacım hoşgeldin sefalar getirdin. İnşallah tatilin tadını çıkarmışsındır. Yoğun bir eğitim dönemi seni bekliyor. Kolay gelsin canım.Şu baklava yufkasını herkes denedi bir ben kaldım valla. Hafta sonu en yakın markete gidip alıcam. Börekler nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

bir ara verince elim klavyeye varmıyor benimde yorumlarda bile buluınmak istemz oluyor insan nedendir bilemiyorum ama dönmenize çok sevindim baklava yufkasındanda yapılmayan bişi kalmadı sanırım
aslında bir baklava tufkası etkinliği yapmak lazım birdaha gitme tamammı:))))))))))

bir demet feslegen dedi ki...

Ebrucum hoşbudum, eh çıkardım sanırım :)
Ayrıca çok teşekkür ederim aynen söylediğin gibi..kolay olur inş.
Baklava yufkası denemeye değer, ilk fırsatta dene bence ;)

Sevimcim gitmem sözz :) Etkinlik konusunuda çok iyi düşündün, el atmak lazım ;)

EV GÜNLÜĞÜ dedi ki...

ne kadar güzel gözüküyorlar çok beğendim benimde bir bloğum var senide bana beklerim http://evinindelisi.blogspot.com/adresindeyim takip ettiklerime eklemeyi unutma

reyhandan dedi ki...

baklava yufkasından bencede güzel tarifler elde edilebilir ellerine sağlık banada beklerim SELAMETLE...

LeylaK dedi ki...

Eda hoşgeldin,uzun zaman oldu sen gideli arkadaşım.Yeni eğitim-öğretim yılınn hayırlı olsun,tekrar koşturmaca başladı,umarım çok yorulmadan biter :))
Börekler (özellikle sosisli olan) şahane görünüyor.
Ben hazır yufkadan tepsi böreği yapıp üzerine baklava yufkası sererek yapılan bir börek biliyorum şahane oluyor,en kısa zamanda deneyeceğim,sen de öyle yapabilirsin.Tekrar hoşgeldin.
Öpüyorum,sevgiler....

bir demet feslegen dedi ki...

Aydan, çok teşekkürler :) ilk fırsatta uğrayacağım..

Reyhan çok teşekkürler canım

Leylacım evet ara ara bi sen bi ben kayboluyoruz :) Sna da hayırlı olsun canım, umarım diyorum ben de ..
Tarifini merak ettim, yayınlarsın, öptm canım

Göründüğün Gibi dedi ki...

ağzım sulandı :)

Mutfak Havlusu dedi ki...

peynirli börek tek geçerim!
diğeri de çok cazip duruyor ama sosis aramızın iyi olduğu birşey değil bu sebeple çıtır bir börek her zaman tercih edilir.ellerinize sağlık

İnci Yemek dedi ki...

Börekler nefis arkadaşım ellerine sağlık:)gerçekten baklava yufkalı börekler nefis oluyorlar yufka ve baklava yufkasını kesinlikle tavsiye ederim :)milföy ile karışımını deneyeceğim.
Ellerine sağlık canım,güzel günlerde görüşmek dileğiyle.
sıcacık sevgiler..