Perşembe, Şubat 03, 2011

Şu sarımsak mevzusu..


Zaman zaman mailime gelen isteklerden biriydi.. "Pratik bilgilere de yer versen" diyordunuz.. Naçizane bildiklerimi paylaşayım o zaman.
Bilenler vardır muhakak, önerim bilmeyenlere..
Yemek yaparken en önemli husus hazırlık safhasıdır. Dünyaca ünlü şefleri hayranlıkla izlerken tv.de, bilmem hiç rastladınız mı kamera arkasında tüm o ön hazırlık safhası için mutfak arkasında kaç kişi çalışıyor.. Doğruyor, önceden pişiriyor, sunum için hazırlıyorlar..
Ya da şöyle örnek vereyim.. Kuaföre gittiğimizde ( ben şu son zamanlar yolunu unutmuş olsam da ;) hani ilk önce saçımızı yıkayan biri, sonra fönümüzü çeken başka biri, en son sahneye çıkan ve bir kaç el - tarak darbesiyle saçımıza stilini veren esas adam.. İşte esas adam tv.de izlediğimiz şef, diğerleriyse ekrana yansımayan hazırlık safhasındaki insanlar..
Bizim evlerimizde böyle şanslarımız yok malesef.. Yani benim yok, sizi bilemem..
Peki ne yapabiliriz.. Yemek yaparken sarımsak doğramaya üşenip de vazgeçtiğiniz olmuştur.. Ben bunun için şöyle yapıyoum : Sarımsakları ilk aldığımda bir seferde hepsini doğruyorum. Bir kaba alıyorum, üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekliyorum, kekik isteğe bağlı..
Yemeklerde kullanacağım zaman öyle rahat oluyor ki.. Aynı zamanda yağa da aroması geçmiş oluyor, bazen sadece yağından kullandığım da oluyor..
Ellerim sarımsak koktu, ne yapabilirim diyorsanız da :
Sarımsakla işiniz bittiğinde, kaşıklığınızdan herhangi bir yemek kaşığını alıp akan suyun altında kaşığı parmaklarınıza iyice sürerek yıkayın.. inanamayacaksınız.. koku falan yok.. 

5 yorum:

Unknown dedi ki...

sarımsak kokusunun kaşıkla geçiyor olması bence çok ilginç.acaba sebebi nedir?

bir demet feslegen dedi ki...

Eylemcim bilimsel bir açıklaması mutlaka vardır ama tam olarak bilmiyorum açıkçası..
Çelik kaşığa elimizi sürerek yıkayınca sihir gibi yok oluyor..Çelikle alakalı olsa gerek..

karamel mutfak dedi ki...

guzel bir paylasim olmus bende yillardir sarmisaklarimi bu sekilde saklarim dedigin gibi yagida salatalarda ozellikle muthis bir aroma verir .ben her ne kadar cig olarak tuketemesemde soguk ulkede yasayanlar icin sarmisak ve sogan dogal antibiyotik yuklemesidir ve hasta olma riskini dahda dusurur.

bir demet feslegen dedi ki...

karamel mutfak, çok teşekkür ederim :) doğal antibiyotik gerçekten sık sık kullanmak gerek.. sevgiler..

gül dedi ki...

bende bu yöntemi kızımdan öyrenmiştim.sağolsun.maşallah pek beceriklıdır kendisi.bazen yemek yaparken daraldıgım zamanlar tlf edip soruyorum:)gerçekten çok pratik.bu arada benim bloguma kimse neden bir şey yazmıyor acaba? bana küslermi.ne dersin.hayırlı günler.Allaha emanet olun.