Cuma, Ağustos 19, 2011

Kıymalı, terbiyeli şehriye çorbası


Malzemeler:
1 yemek kaşığı yağsız dana kıyma
1 su bardağı arpa şehriye
2 adet büyük boy domates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz
Kuru nane
Pul biber
Ayçiçek yağı


Terbiyesi için;


8 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI
Kıyma kendi yağı ve suyu ile bir süre orta ateşte kavrulur. Rengi dönünce ayçiçek yağı ilave edilerek kavurmaya edilir. Kıyma kavrulurken arpa şehriyesi eklenir. 

Arpa şehriyeler de bir süre kavrulup rengi değiştikten sonra rendelenmiş 2 domates, yarım yemek kaşığı domates salçası ve kuru nane eklenerek kavurmaya devam edilir. 
Domatesler iyice kavrulduktan sonra 5 bardak su ilave edilip, pişmeye bırakılır. 
Bir kapta 8 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı, bir miktar suyla iyice karıştırılarak, terbiyesi hazırlanır. 
Çorbanın suyu kaynadıktan sonra terbiyesi ilave edilir. Terbiyenin çorbaya katarken kesilmemesi için biraz çorba suyuyla karıştırılıp, yavaş yavaş çorbaya katmak gerekir. 
Bir süre daha karıştırıldıktan sonra çorbanın pişmesine yakın, ince ince doğranmış bir tutam maydanoz ve pul biber eklenir.  Çorbamızın hazırlanma süresi yaklaşık 40 dk. olup, 6-8 kişilik servis edilebilir.

Hiç yorum yok: