Malzemeler :
500 gram dolma biber
150 gram dana kıyma
1 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
2 orta boy domates
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz, karabiber, dereotu
Biberlerin içi temizlenir, yıkanır. Bir kapta pirinçler ayıklanır, yıkanır. Soğanlar küp doğranır, domatesler rendelenir. Tuz, karabiber, dereotu, kıyma, sıvıyağ, salça hepsi karıştırılır. Hazırlanan bu iç dolmaların içine doldurulur. Tencerede tereyağ ve salça biraz kavrulur. Dolmalar dizilir, bir parmak üzerine çıkacak kadar su konur. Kısık ateşte kabuklar yumuşayana dek pişirilir.
Not: İstenirse dolmaların üzerine bir dilim domates konabilir veya dolmalar temizlenirken kapakları neredeyse sonuna kadar kesilip , tam koparılmadan kapak olarak kullanılır.
500 gram dolma biber
150 gram dana kıyma
1 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
2 orta boy domates
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz, karabiber, dereotu
Biberlerin içi temizlenir, yıkanır. Bir kapta pirinçler ayıklanır, yıkanır. Soğanlar küp doğranır, domatesler rendelenir. Tuz, karabiber, dereotu, kıyma, sıvıyağ, salça hepsi karıştırılır. Hazırlanan bu iç dolmaların içine doldurulur. Tencerede tereyağ ve salça biraz kavrulur. Dolmalar dizilir, bir parmak üzerine çıkacak kadar su konur. Kısık ateşte kabuklar yumuşayana dek pişirilir.
Not: İstenirse dolmaların üzerine bir dilim domates konabilir veya dolmalar temizlenirken kapakları neredeyse sonuna kadar kesilip , tam koparılmadan kapak olarak kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder