3 yufka
2 soğan
150 gram kıyma
1 küçük patates
2 sivri biber
Karabiber, tuz
2 domates rendesi
veya salça
Sıvı harç :
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
veya süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Önce iç harç hazırlanır : Soğanlar ve sivri biberler küçük doğranıp zeytinyağ eşliğinde kavrulur. Kıyma eklenir, kavurmaya devam edilir. Bu iç harcın yumuşak olması için bir küçük çiğ patates rendelenip eklenir, kavrulur. Domates rendesi veya salça eklenir, karıştırılır. Tuz, karabiber ve istenirse başka baharatlar da eklenir. Soğumaya bırakılır.
Küçük bir kapta yoğurt, yumurta ve sıvıyağ çırpılır. Fırın tepsisinin her tarafı margarinle yağlanır. Birinci yufka kenarlarından taşırılmak suretiyle yayılır. Sıvı harçtan sürülür. ikinci yufkanın yarısı serilir. Sıvı harç konur. Üzerine de kıymalı harç yayılır. Kalan yufkalar da bu şekilde yerleştirilir. En son sarkan yufkalar kapatılır. En üste sıvı harçtan sürülür ve 200 derecede 40 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder