Cumartesi, Haziran 09, 2007

Browni ( Islak kek )

Malzemeler :
3 yumurta

2 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı kakao

150 gram margarin (eritilip soğutulmuş)

1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı süt

Yumurta ve şeker birlikte çırpılır. Süt, kakao, erimiş margarin, vanilya ilave edilir. Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır.

Un ve kabartma tozu birlikte elenir, cevizlerle beraber kalan sıvı karışıma eklenir. Elde edilen bu yeni karışım kare borcama yayılır. Isıtılmış fırında 175 derecede 25-30 dakika pişirilir.

Fırından çıkınca kek dilimlenir. Ayırdığımız 1 su bardağı karışım kekin üzerine dökülür. Toz yeşil antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süslenebilir. Yanında vanilyalı dondurma ile servis hoş olur.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: