Salı, Haziran 12, 2007

Prenses'in İlk Ayakkabıları

Şimdilerde gidip gelip, ayakkabılıkta kocaman ayakkabıların arasında duran o mini mini, zarif, şeker, pembiş ayakkabılara gülümseyerek bakıyorum...

Tontişin ilk ayakkabıları alındı. Hanımefendi alışveriş merkezlerine pek alışkın değil, yüksek sesten, kalabalıktan rahatsız olmasın diye şimdiye dek 5-6 kere gitti.

Ayakkabıcıdayız... Bizimki arabasına kurulmuş, pek bir kırıtıyor! Bize yardımcı olmaya çalışan satış görevlisi habire yanaklarından makas almakta... Bizimki de ona dagıl dugul bir şeyler söylemeye çalışıyor! Ben ise hep önünden teğet geçtiğim bir bölümün önünde kamp kurmuş durumdayım!

Rengarenk çeşitler arasından pembe çiçekli olanlara uzandı elim. Halbuki hamileyken "illa ki kıza pembe, erkeğe mavi diye renk sınırlaması getirmeyeceğim bebeğime" derdim ama en güzeli onlardı!

Poğaça gibi ısırılası ayaklarına giydirdik ve evimize döndük...Evde elimizden tutarak yaptığı yürüme denemesinde hali pek komikti...Ayağı çıplakken şaşılası bir hızı olmasına rağmen, ayakkabılarla dizlerini büküp komik adımlar attı! Babası da daha vakti var herhalde dedi.
Ertesi gün dışarı çıktığında, dedesi ve benim elimi tutup bir yürümesi vardı ki; bizi şaşırttı.
Minik adımlar atarken, çevresini şaşkın bakışlarla seyrediyor, minik kuşları yakalamaya çalışıyordu...

Güle güle giy ilk ayakkabılarını miniğim, ayakların yere hep sağlam bassın...


Not : Resim netten alınmadır...

Hiç yorum yok: