Salı, Eylül 11, 2007

Bostan Kebabı


Bu yemeği, diyalog yemekleri nin ev sahipliğinde yapılan, Ramazan konulu etkinlik adına yaptım. İftar sofraları için değişik bir alternatif olabilir. Ben de ilk kez denedim ve çok beğendim. Kişi başına bir adet tam geliyor. Bu güzel yemek aslında daha iyi bir sunumu hak ediyor ama malum bende yorgunluk had safhada. Okullar açıldı, bu sene mini mini birlere kucak açtık :)
Evde ayrı bir minik derken, blogumu ve arkadaşlarımı biraz ihmal ettiğimin farkındayım. Yine de sade bir sunumla da olsa, bilmeyenleri bu lezzetten naçizane haberdar etmek istedim, affola...
İşte malzemeler :
4 adet bostan patlıcanı

2 soğan

500 gram kuzu kuşbaşı

3 domates

2 sivri biber

100 gram kaşar rendesi

Maydonoz

2 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı margarin

Tuz, kimyon, karabiber

Tavada etler yumuşayana dek sotelenir, soğan ilave edilir yumuşayana dek. Salça, domates, karabiber, kimyon 1.5 su bardağı su ile pişirilir.
Patlıcanların kabukları soyulmadan, içleri oyulur. Tuz serpilir, kızgın yağda kızartılır. Önceden hazırlanan kuşbaşılı harç içlerine doldurulur. Patlıcanlar fırın kabına sıralanır. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir. Salçalı su ilave edilir. En üste rende kaşar serpilir ve 180 derecede kaşar eriyene dek pişirilir.

Afiyet olsun.

4 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Eda'cım ellerine sağlık nefis ramazanlık bir tarif hazırlamışsın :))
Sevgiler...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Önüm arkam sağım solum sobe saklanmayan ebe Sobeee :))

Adsız dedi ki...

tam ramazanlık olmuş bu tarif neyse ki iftardan sonra geçtim yoksa herhalde kendimi mutfakta bulurdum ellerine sağlık

bir demet feslegen dedi ki...

Yeşim'ciğim
Haklısın tam ramazanlık...Bol malzemeli ve doyurucu :)
Sevgiler