Çarşamba, Mart 19, 2008

Damla çikolatalı ve meyveli muffin


Malzemeler :

3 elma rendesi

2 muz

1 tatlı kaşığı tarçın

2 su bardağı toz şeker

3 yumurta

3 su bardağı un + 2 tahta kaşık

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1.5 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

İstenilen miktarda damla çikolata

Tozşeker ve yumurtalar çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın birlikte elenir. Karışıma süt ve sıvıyağ eklenir.Meyveli karışım eklenir. Unlu karışım eklenir. En son damla çikolatanın yarısı eklenir. Sulu bir hamur oluyor. Kaşıkla muffin kaplarına doldurulur. En son üzerlerine damla çikolata serpilir.

165-170 derecede 40 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik


www.yenitadlar.blogcu.com

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Eline sağlık canımmm...Çok güzel kabarmışlar...Ben 3 defa değişik tarifler denedim hepsinde de az kabardı hem 40 dk yazıyor bütün tariflerde taş gibi oluyor o kadar pişince... bir keresinde 25 dk da aldım fazla bekletmeyim sertleşmesin bakalım nasıl olucak diye ama o da kabarmadı...Bugün simit sarayında gördüm kocaman kabarmışlar bizim fırınımız değişik dediler...Varmı bir püf noktası muffinlerin yumuşak ve kabarık olması için mesela 2 adet kabartma tozu olabilir mi?...denemeye devam edeceğim...Sevgiler....

bir demet feslegen dedi ki...

Canım, çok teşekkürler, ben de en kısa zamanda ziyaretine geliyorum...
Sevgiler

Aslı'cım
Canım şimdiye kadar hiç kabarmama gibi bir durum olmadı, 2 kabartma tozuna gerek yok tadını acıtabilir.Muffin kaplarını doldururken bir parmak kadar boşluk bırak canım, ağzına kadar doldurma. Fırını önceden hafif ısıt, keke nazaran daha çabuk piştiği doğru. Ama her fırının kendine özgü bir durumu vardır ya ona da dikkat etmelisin.Ortalama 30 dakika yeterlidir, ısı 170- 180 civarlarındaysa.İlk 20 dakika fırını hiç açma.Sonra oldu mu diye bakabilirsin, zaten anlarsın..Bence bu tarifi dene ama uyarayım çok fazla çıkıyor benim ölçülerimle. 3 kere 12li minik muffin kalıbı ve 3 tane de mini boy, kalpli kalıplarla pişirdim. Günlerce yedik :)Umarım yardımcı olabilmişimdir canım..Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Dün denedim beceremedim biliyomusun muffin yapmayı .Kağıtlardan hepsi bi tarafa yattı :) Seninkiler süperr görünüyor arkadaşım ellerine sağlıkk,bi de bunu deniim .