Şekli; isteyen dümdüz tepsiye yerleştirip dilim dilim kesebilir, isteyen kurabiye formu verir, isteyen de böyle benim gibi kaplumbağa sırtı formu verir :) İsim nasıl ama.. Kaplumbağa sırtı.. :))
Malzemeler :
1 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 paket kabartma tozu veya karbonat
1/2 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı tereyağ (eritin)
Yaklaşık 2 su bardağı un
Şerbeti :
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Yapılışı :
Şeker ve yumurta çırpılır. Sıvı yağ, yoğurt, eritilmiş yağ eklenip karıştırılır. 2 su bardağına yakın un, kabartma tozu, ceviz eklenerek kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Hamur iki parçaya ayrılır. Her parça merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. İçine ceviz veya fındık konulur ve elle bastırılır. Rulo yapılır ve bir parmak kalınlığında kesilir, tepsiye dizilir. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir, çıkınca soğuk şerbet dökülür, iki saat bekletilir servisten önce..
NOT : Hamura şekil verilirken, kurabiye gibi yuvarlak olarak da yapılıp çatalla çizilip, yumurta sarısı sürülüp hindistan cevizi dökülebilir. Ya da tepsiye bütün olarak dökülebilir.
Afiyetler olsun...
15 yorum:
Şerbetli bu arz tatlılar her zaman favorim olmuştur... Bir porsiyon baklava yerine bir porsiyon senin tatlını tercih ederim...
Edacığım tatlıya bayıldım bol cevizli ne güzel yenir...
Ellerine sağlık canım...
merhaba canım ismide görüntüsüde harika...
ellerine sağlık...
iyi pazarlar....
canım hemen aldım tarifi en kısa zamanda deneyeceğim sen buna kaplumbağa tatlısı de çok daha şirin ve bu görüntü kesinlikle süper
ellerine sağlık
kocaman sevgilerr
ellerine saglik canim
harika olmus
hımm değişik bir lezzet.güzel görünüyor.ellerine sağlık canım.
sevgiler..
ellerinize sağlık. çok leziz görünüyor. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com
ellerine sağlık canım ,nefis olmuş,ismide yakışmış doğrusu ,tadınıda merak ediyorum nasıl lezzetlidir allah bilir....sevgiler
Ellerine sağlık pek bir havalılar.Sevgilerr
Eda'cığım,
Kaplumbağa sırtını çok sevdim, tarif de çok güzel görntüsü de. Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
MAcera dolu bir tarif olmuşş:)
Ellerine sağlık canımm
Memleketimin tatlısı :)))) Ama de ki hiç yedin mi yada yaptın mı?? Hayır :)) Nefis bir lezzete benziyor Eda'cım, denerim ben bunu :))
Sevgiler...
Eda'cığım,
Ben bu tatlıyı bir arkadaşımdan öğrenmiştim.İsmi neydi biliyor musun ?
"BALIKESİR TATLISI"
İlginç olan da tarifi aldığım arkadaşım Balıkesir'li değil..
Demek ki bu tatlı "herhangi bir il tatlısı" :))
Sevgiler
Pek hoşmuş bunlar komşu. Kalmamıştır tabii...
cnm anneler günün kutlu olsun..Sevgilerimle...
Kaplumbağa sırtı tatlın çok güzel olmuş canımm :) Ne varsa eskilerde var.Unuttuğumuz tatlar.Ellerine sağlık canım.
Yorum Gönder