Çarşamba, Temmuz 23, 2008

Harcanmış sevgili - Siyah süt - İzlenimler...


Birinci tatil seferi sona erdi..İkinci durak için mola almaya kalemize gelindi..Zor yollardan geçildi, sahte şövalyeler, kandırılmış külkedileri, başıboş sokak köpekleri, terk edilmiş evler, asılı kalmış kelimeler, engin denizlere atılmış en son yeminler,üç günlük dünyadan artık göçüp gidenler, suya yazılan kederler... Atımızı çektik bi kenara..Uzun yollar aldık sanmışız, arkamıza baktığımızda gördüğümüz arpa boyuna şaşırmışız...

Çok kısa süreliğine döndüm.. Şu sıralar sıcaklar sebebiyle bişeyler pişiresim gelmiyor nedense..Yada canım istemiyor..

Bol bol okuyorum..Sıraya koyduğum kitaplarım vardı, şu an siyah sütü okuyorum. Henüz yarılardayım, bitirmedim. Elif Şafak, anne olmadan önce içine düştüğü kararsızlığı öyle hoş bir anlatımla aktarıyor ki..Oldu tabi elbette, ama şu safhada yazarlık mı annelik mi sorularını soruyor kendine..Anne olunca da yazabileceğini, ama ikisini birden aynı mükemmellikte götüremeyeceğinden korkuyor..

Bunları yazarken aklıma çok sevdiğim, kadife sesli bir kadın geldi..Adaşım, sevgili Eda Özülkü..Çok severdim, hala da seviyorum. Eşi Metin Beyi ekranlarda görmekteyiz ama ikizlerden sonra Eda Hanım ın muhteşem sesinden mahrum kaldık..Şimdi kulağımda onun çok sevdiğim şarkısı çalmakta..
HARCANMIŞ SEVGİLİ

.....................

Fırtınada kasırgada seninle yok olsam

Görmesem bugünleri

Ayrılıklar ölümler ve yalnızlık olmasa

Korkmasam yarınlardan

Ellerinde, gözlerinde

Terk edilmiş hislerinde

Yıllar önce

Harcanmamış sevgilin olsam..

4 yorum:

Betül İnce dedi ki...

Eda'cığım,

Hoşgeldin, yüklü duygularınla.
Görüşmek üzere. Öpüyorum.

ayseyaman dedi ki...

Edacım kısadan ya da uzundan dönüşüne sevindim, hadi toparlan artık bırak tatil rehavetini bir kenara etkinlik vakti geldi...:)

Şaka bir yana dilerim keyfin sağlığın yerindedir...Sevgilerimi gönderiyorum..

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Eda'cığım ben hala kaleye dönmedim. Dönesimde yok sanki:)) Herbirşeyi hepbirden yapmaya, enerjiyi sonuna kadar kullanmaya çalışıyorum.Geme, tozma, düğün,deniz, ziyaretler....bu arada kitap okumaya da devam.... siyah sütü aldım kale de bekliyor.....elimdeki kitabı bitirdiğimde hemen onu okumaya başlayacağım sana da keyifli günler diliyorum...sevgiler...

gezicini dedi ki...

ne güzel bir yazı böyle. demek Zonguldak'lısın, hemşeriyiz yani. benim de annem Zonguldak'lı, ben de bilirim oraları.
iyi tatiller.
gorki