Malzemeler :
4 yufka
250 gr. pastırma
200 gr. kaşar rendesi
2- 3 domates
Yufka üzerlerine sürmek için bir miktar zeytinyağı
İç hazırlığı :
Pastırmalar küçük doğranır, domatesin sulu kısımları alınır, küp doğranır.. Kaşar rendelenir..
Yapılışı :
Birinci yufkayı serip, zeytinyağı sürüyoruz her yerine.. 4 e ya da 8 e bölüyoruz tercihe göre..
Pastırma , kaşar rendesi, domates sırayla konur.. İki parmak eninde sarılır.. Tepsiye dizilir.. Yumurta sarısı ve zeytinyağı ayrı bir yerde çırpılp böreklerin üzerine sürülür.
200 derecede 35 dak. pişirilir..
Afiyetler olsun..
10 yorum:
Eda'cığım,
Ben de senin yeni yılını kutlar, sağlık, mutluluk ve neşe içinde geçireceğin bir yıl olmasını dilerim.
Ellerine sağlık, kızartmadan yapılan paçanga böreğini herhalde benim için yaptın. Çok teşekkür ederim.
Çok sevgiler,
Kokusu yüzünden her zaman tercih edemesemde çok severek yerim.
Ellerine sağlık canım.
Eda'cığım,
Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.
Ben de geçen gün aynı şekilde ve fırında yaptım. Pastırmayla pek işim olmaz ama evdekiler için.
Sevgilerimle.
Harika görünüyor.Bayılırım paçangaya,fırında yapılınca hafif olmuştur.ellerine sağlık canım:)
Canım Edaa, ben de yeni yıla fırında paçanga yiyerek girdim :)))
Ellerine sağlık hayatım nefis olmuş.
sıcacık sevgiler. Mutlu seneler.
Hiim harika olmus pastirmali pacangalar, ellerinize saglik, sevgiler...
Ellerine sağlık cnm.Böylesi daha hafif olmuştur sanırım.Ben de çok severim.Sevgiler...
Edacığım börekler süper canım, hemde pastırmalı, valla süper...
Ellerine sağlık.
kızartma derdine sonnnnnnnnnnnnnnn :)
fırındada oluyormus diye tokatı yedim fotografla :)) yapılmalı yenmeli kesinlikle..
Edacım çok nefis bir börek olmuşşş
ellerine sağlık
sevgilerrrr
Yorum Gönder