Biraz da tarif eklemek lazım deği mi.. Çok enterasan bir tarif bu.. Annem tv.den alıp yapmış.. Bana göre adı mor lahana böreği olmalıydı, ama annem izin vermedi ismine müdahele etmeme :)
Buyrun, kendi ağzından tarife :
Malzemeler
İçi :
1 adet orta boy kıyılmış mor lahana
Yarım demet maydonoz
1 su bardağı lor peyniri
1 yumurta
Tuz, karabiber
Hamuru için :
1 paket yaşmaya
2 kaşık sıvı yağ
Ilık su
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Tavada yağ ve lahanalar tuz eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.. Ilınınca lor peynirini, maydonozu, yumurtanın akı, karabiber ilave edilir..
Hamur için, maya ufalanarak ılık suda 1 çay kaşığı şekerle eritilir.. Un ve tuz ilavesi ile hamur yapılır..
Hamur ikiye bölünür.. Yuvarlak bir borcam yağlanır.. Birinci hamuru merdane ile açılıp içine yerleştirilir.. Üzerine hazırlanan iç harç yayılır.. İkinci hamur da merdane ile açılarak üzerine kapatılır.. Kenarları sıkıca kapatılır.. Yumurta sarısı bir damla yağla çırpılarak üzerine sürülür.. Çörek otu ve susam serpilir.. 180 derecede kızarana kadar pişirilir...
10 yorum:
böyle bir börek yapmak hic aklima gelmezdi:)ama görüntüsü cok güzel emeginize saglik,sevgiler...
Aştın sen aştınn mutfak olayını :) İlk kez görüyorum duyuyorum bu böreği.Çok ilginçç.Hemen deniicem.Canım ellerine sağlıkkk.
Cok ilginc, denemek lazim:) Kirmizi lahanayi bir kac sekilde yapiyorum vede seviyorum ama börek olarak hic duymamistim. Deneyecek cooook sey var, Ankaraya gidince annemle deneriz artik bu böregide:)Eline saglik!
Ellerine sağlık. Sevgiler...
çok şaşırdım edacığım..
TV seyretmemenin cezası bu galiba bana :)
tadı nasıldı ,merak ettim :) ?
çok sevgiler
Şaka gibi..daha neler görücez bakalım...Ben daha turşusunu beceremezken siz neler döktürmüşsünüz sayın Eda bacım !!!!
yemekgezegeni'ne uyeliginiz icin gerekli bilgiler ve banner kodunuz mail adresinize gonderildi, lutfen kontrol ediniz.. sevgiler
Ne kadar değişik bir börek bu Edacım, nasıl oluyo ki tadı acep:-P
hiç yemedim farklı bir tat olsa gerek eline sağlık.
hiç duymamıştım.ellerinize sağlık.
Yorum Gönder