Pazartesi, Mart 16, 2009
Balık Güzellerini Takdimimdir.. :) Alabalık Güveçte, Mezgit Tava, Hamsi Tava
Balığı çok severim ben.. Denizi de öyle.. Karadeniz'li olmanın da etkisiyle sanırım :) Artık balıklar yumurtlamaya geçmeden, avlanma yasağı başlamadan şööyle güzell bir balık ziyafeti çekin kendinize..
Alabalık güveçte tarifi arşivimden.. Şu yazımda ayrıntılı vermişim..
Mezgit tava da babam tarafından yumurtalı mısır unlu özel bir karışımla bulanarak kızartıldı.. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra da mısır unu- beyaz un karışımına bulayıp öyle kızartmış... :)
Hamsi tava da mısır ununa bulandı ve kızartıldı.. Barbun, mezgit, hamsi en sevdiğim balıklar listesinde top 3 tür.. :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
Ben bu balıkların hepsine bayılırım Eda'cığım.
Öpüyorum.
hmmmm leziz :) haftasonuna kesin balık yapmalıyım bu görüntülerden sonra :)))
Edacım süper maşallah balık show ellerine sağlık öptüm...
Edacım süper maşallah balık show ellerine sağlık öptüm...
Çok güzel görünüyorlar canım,ellerinize sağlık :)
Edacığım harika görünüyor balık,ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
himmm,hepside birbirinden lezetli harika görünüyorlar:))
Eline sagliiiiik!!! Ama ben bunlari yemem yaninda yatarim yani:) Benim hamsiler dondurucuda benim Ankara'ya gelmemi bekliyorlar:) Sevgiler
Edoşum Baturhan görmesin bunları; senin yüzünden balık yiyemiyorum deyip duruyor.. :)
bayılırım mezgite.karnım da aç şimdi,canım nasıl çekti...mutfağa kokusu fazla sinmediği için en sık pişirdiğim balıktır.Pek koku yapmaz.Tabi gene de sirkeli su kaynatırım pişirmeden önce.Böylece kokusu daha az siner mutfağa.Hoşçakalın...
Ellerine sağlık harika görünüyorlar.
Sevgiler...
Özlem...
Yorum Gönder