Pazartesi, Mart 16, 2009

Balık Güzellerini Takdimimdir.. :) Alabalık Güveçte, Mezgit Tava, Hamsi Tava


Balığı çok severim ben.. Denizi de öyle.. Karadeniz'li olmanın da etkisiyle sanırım :) Artık balıklar yumurtlamaya geçmeden, avlanma yasağı başlamadan şööyle güzell bir balık ziyafeti çekin kendinize..

Alabalık güveçte tarifi arşivimden.. Şu yazımda ayrıntılı vermişim..



Mezgit tava da babam tarafından yumurtalı mısır unlu özel bir karışımla bulanarak kızartıldı.. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra da mısır unu- beyaz un karışımına bulayıp öyle kızartmış... :)


Hamsi tava da mısır ununa bulandı ve kızartıldı.. Barbun, mezgit, hamsi en sevdiğim balıklar listesinde top 3 tür.. :)

11 yorum:

Betül İnce dedi ki...

Ben bu balıkların hepsine bayılırım Eda'cığım.

Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

hmmmm leziz :) haftasonuna kesin balık yapmalıyım bu görüntülerden sonra :)))

Unknown dedi ki...

Edacım süper maşallah balık show ellerine sağlık öptüm...

Unknown dedi ki...

Edacım süper maşallah balık show ellerine sağlık öptüm...

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar canım,ellerinize sağlık :)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Edacığım harika görünüyor balık,ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

AskinAy dedi ki...

himmm,hepside birbirinden lezetli harika görünüyorlar:))

Efsun dedi ki...

Eline sagliiiiik!!! Ama ben bunlari yemem yaninda yatarim yani:) Benim hamsiler dondurucuda benim Ankara'ya gelmemi bekliyorlar:) Sevgiler

Adsız dedi ki...

Edoşum Baturhan görmesin bunları; senin yüzünden balık yiyemiyorum deyip duruyor.. :)

YOSUN dedi ki...

bayılırım mezgite.karnım da aç şimdi,canım nasıl çekti...mutfağa kokusu fazla sinmediği için en sık pişirdiğim balıktır.Pek koku yapmaz.Tabi gene de sirkeli su kaynatırım pişirmeden önce.Böylece kokusu daha az siner mutfağa.Hoşçakalın...

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyorlar.

Sevgiler...
Özlem...