Salı, Mart 17, 2009
Sıcak Tahin Helvası
Balık güzellerini takdim ettikten sonra sıra geldi, balığın üzerine yenecek en güzel tatlıya... Restoranlarda yediğiniz bu güzel fırın tatlısını evde de pekala yapabilirsiniz.. Ben de bu tarifi çok çok hünerli bayan Müge'den öğrendim.. O gün bugündür de vazgeçilmezim oldu, yayınlama kısmeti bugüneymiş :)
Tarifin orjinali için burayı tıklayın..
Ben yine de arşivim için Müge'nin anlatımıyla aynen buraya aktarıyorum..
Malzemeler
300 Gr. Sade Tahin Helvası
1 Çay Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Tereyağ
1/2 Limon Suyu
1 Limon Kabuğu Rendesi
Yapılışı
Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın.
Bütün malzemeleri çatalla ezerek iyice karıştırın. (Birazcık kol yoruyor, bir ara el blenderini işe karıştırmak istesemde, kıvamını bozar diye korkup vazgeçtim.)
Fırına dayanıklı kaselere, yada bir borcam kapağına 1 cm. kalınlığında pay edin.
Helva kaselerini, sıcak fırının üst rafına yerleştirin ve 4-5 dk. pişirin.
Daha sonra, fırının sadece ızgara özelliğini kullanarak, üzerlerini kızartın.
Notlar;
& Tatlıyı sıcak fırına vermemizin nedeni; ızgaranın sadece üzerini kızartması. Direk ızgarayı çalıştırırsak, tatlının içi soğuk kalıyor.
& Tatlının sadece ızgara yapıldığı dakikalarda gözünüz hep fırında olsun, çok çabuk yanabiliyor.
& Tatlının mutlaka sıcak yenmesi gerekiyor, ertesi gün mikrodalgada ısıtabilirsiniz, aynen ilk yapıldığı lezzette oluyor.
& Tahin Helvası olarak Koska'nın 500 Gr. lık paket olanlarından kullandım, miktarını göz kararı ayarladım ama 300-350 gr. kullandığımı düşünüyorum.
Tarif için teşekkürler Müge...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
18 yorum:
Sevgili Eda Hanım;
Daha bugün bir arkadaşım ile tahin helvasının yapılışının nasıl olduğundan bahsetmiştik. Ben denedim olmuyor demişti ama o yediği lokantadan öğrenmeye çalışmış. Bu tarifi ona önereceğim. Teşekkür ederim.
Aslı, blogger dünyasına hoşgeldin :) Yorum bırakmaya çalıştım ama, yorum seçeneğini göremedim :)
Ne güzel tesadüf olmuş arkadaşın için, bu tarif hiç şaşmaz.. Umarım beğenir
Sevgiler
Değişik ve merak uyandıran bir tarif.Bu tür helvaları genelde hazır yediğimiz için kendimiz yapamayız diye düşünürdüm.Denemek lazım.Ellerine sağlık canım.
Edacığım, son günlerde çok duyduğum ve övgüyle bahsedilen bir menü çeşidi. Paylaşımın için teşekkür ederim.
Ay canım yaaa nasıl severim sıcak helvayııı.Ekmekli ekmeksizmi yesemm,olsa da yesemmm :)
hiç yemedim ve yemediğime de sasırdım nasıl atlamışım ben boyle bir tatlıyı:((
Biz de sehitlerimizi ve Ulu Ata'mızı rahmetle ve saygıyla anıyoruz. profiterol bizim evin de favori tatlısı, ellerine sağlık...
Edacım o kadar güzel balık showdan sonra gerçekten muhteşem gitti helva.
Ellerine sağlık canım sevgiler...
harika olmuş,tarif için teşekkürler,ellerinize sağlık,sevgiler.
Sevgili Eda;
Blogumu yoruma açamıyorum. Sanırım bu konuda bilgi sahibi değilim. Uğraştım ama beceremedim :((. Nasıl açabilirim?
Ne güzel bir fikir bu çok leziz bişey. Ellerine sağlık.
Edacım;
Ellerine sağlık.Koca kış geçti, o kadar balık yedik bir yapmak kısmet olmadı, canım çekti şimdi okuyunca :)
en kısa zamanda yapacağım :)
Sevgiler
Aslıcım
Sırasıyla şunları yap : Özelleştire tıkla- Ayarlar- Yorumlar..
Yorumlara geldiğinde orada ilgili yerleri doldur.. Eğer yine olmazsa e-mailime adres ve şifreni gönder ben bi bakayım..
Her türlü sorunda yardımcı olurum elimden geldiğince, dert etme, biz de sora sora öğrendik canım :)
Sevgiler
Aslıcım, hiç öyle düşünme canım, restorandakinden bile güzel oluyor, tadını falan kendince ayarlıyorsun çünkü.. :)
Asiyecim sağolasın, sen beğendiysen, ne mutlu :)
Cemilemmm, ellerimle yapıcam sana bunu inş. :)
Öptmmm
Çocukla çocuk, hiç vakit kaybetme bence, hadi mutfağa.. :)
Deryacım, sağolasın, beğenmene sevindim :))
Hayatcemresi, teşekkürler, hoşgeldin bloguma :)
Mutfaktaki deli, çok teşekkür ederim canım, sağol :)
Mügecimmm saygıyla eğiliyoruz effenim bu tarifi bizlere sen kazandırdın.. muhteşem pastalarından sıra gelmiyodur dimi :))
Sevgiler kocaman
Eda'cığım,
Balık-helva yutkunmaya başladım.
Az önce de Tijen'in turşularına yutkunmuştum...Haksızlık bu...
Sevgiler
edacığım,
döktürmüşsün ben uğramayalı. ellerine sağlık. güzel konulara da değinmişsin. sevgiler.
Çok güzel bir lezzet ben de bayılıyorum buna. Bloğumda da anlattım son gittiğimiz balıkçıda dibine havuç da rendelemişlerdi. İnanılmaz bir lezzet katmış. Tavsiye ederim. Bu arada yazıların çok hoş. Sevgiler...
Yorum Gönder