Pazar, Haziran 21, 2009

Adaçaylı Tavuk

Annemin ısrarlarıyla denenmiş bir yemektir.. Yoksa ben bu bitkiyi içmeyi tercih ederim :)
Malzemeler :
10 tavuk kanadı
1 yemek kaşığı toz ada çayı
1 yemek kaşığı tereyağ
Biraz zeytin yağ ve tuz
Sarımsak
İsteğe bağlı biber salça ve yoğurt

Kanatları yağ, adaçayı, tuz, sarımsak ile harmanlayalım.
Tavada biraz tereyağ ve likit yağ kızdırıp kanatları sıralayalım. Kapak kapatarak ve alt üst çevirerek ocakta pişirelim.
Afiyet olsun..

14 yorum:

ipek dedi ki...

Çok duyuyorum ben de adaçaylı tavuğu. Nasıl yakıştı mı peki?

Adsız dedi ki...

toz adacayım yok .cay olarak ıcılen yapraklısından var:) evde olsa denerdım sımdı.aksama tavuk yapmayı dusunuyordum .ellerıne saglık canım.

ebvatathemua dedi ki...

Adaçayıyla tavuk hımm,hiç aklıma gelmezdi bu bitkiyi böyle kullanmak.
Eline sağlık canım:))

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok değişik...
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle canım...

Stil Direktoru dedi ki...

Adaçaylı mı :) Kesin denenecek şeker sağolasın, bayılırım tavuğa ben.

bir demet feslegen dedi ki...

İpekçim, nasıl oldu dersen güzeldi derim. Tabi bu aromayı seviyorsan.. Çünkü baskın bir tadı vardı.

Dolunay yaprakları belki blenderdan geçirip toz yaparsın :)

Ebvatacım çok sağol canım :)

Pembe tatlar, canım sağol, sana da iyi haftalar dilerim..

Stil direktörü, dene canım seveceğini tahmin ediyorum :)

meltem dedi ki...

eeee canım sonuç?? nasıl oldu,yakıştımı sen sevdin mi anlat bakeem:))

bir demet feslegen dedi ki...

Meltemcim hoşgeldin :)
Beğendim canım, değişikti :)

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

değişik bir lezzet olmuş. ama tadını hayal edemedim doğrusu :)

tavuk ve adaçayı...
sanırım denemeli ve görmeleyim :)

ellerine sağlık

tugbatugba dedi ki...

güzelmiydi bari...

bir demet feslegen dedi ki...

Yasemincim, Tuğbacım
Eğer adaçayı içmekten hoşlanıyorsanız bunu da beğeneceğinizi düşünüyorum..

pasta caddesi dedi ki...

canım çok değişik olmuş ellciklerine sağlık.

sevgiler,

tolunay

Atiye dedi ki...

Merhaba tarifinizi yeni okudum.1 senden fazla zaman geçmiş:) Eminim lezzetlidir. Ben de saboyan soslu piliç eskalop yaptığımda adaçayını toz haline getirip kullanmıştım. Gerçekten yakışıyor tavuğa adaçayı:)Adaçayının yakışması konusunda tereddütü olanlar için yazdım. Sevgiler..

bir demet feslegen dedi ki...

Atiye, çok teşekkürler, ayrıca tarifinizi çok merak ettim, öğrenmek isterdim..
sevgiler..