Annemin ısrarlarıyla denenmiş bir yemektir.. Yoksa ben bu bitkiyi içmeyi tercih ederim :)
Malzemeler :
10 tavuk kanadı
1 yemek kaşığı toz ada çayı
1 yemek kaşığı tereyağ
Biraz zeytin yağ ve tuz
Sarımsak
İsteğe bağlı biber salça ve yoğurt
Kanatları yağ, adaçayı, tuz, sarımsak ile harmanlayalım.
Tavada biraz tereyağ ve likit yağ kızdırıp kanatları sıralayalım. Kapak kapatarak ve alt üst çevirerek ocakta pişirelim.
Afiyet olsun..
Pazar, Haziran 21, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
14 yorum:
Çok duyuyorum ben de adaçaylı tavuğu. Nasıl yakıştı mı peki?
toz adacayım yok .cay olarak ıcılen yapraklısından var:) evde olsa denerdım sımdı.aksama tavuk yapmayı dusunuyordum .ellerıne saglık canım.
Adaçayıyla tavuk hımm,hiç aklıma gelmezdi bu bitkiyi böyle kullanmak.
Eline sağlık canım:))
Çok değişik...
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle canım...
Adaçaylı mı :) Kesin denenecek şeker sağolasın, bayılırım tavuğa ben.
İpekçim, nasıl oldu dersen güzeldi derim. Tabi bu aromayı seviyorsan.. Çünkü baskın bir tadı vardı.
Dolunay yaprakları belki blenderdan geçirip toz yaparsın :)
Ebvatacım çok sağol canım :)
Pembe tatlar, canım sağol, sana da iyi haftalar dilerim..
Stil direktörü, dene canım seveceğini tahmin ediyorum :)
eeee canım sonuç?? nasıl oldu,yakıştımı sen sevdin mi anlat bakeem:))
Meltemcim hoşgeldin :)
Beğendim canım, değişikti :)
değişik bir lezzet olmuş. ama tadını hayal edemedim doğrusu :)
tavuk ve adaçayı...
sanırım denemeli ve görmeleyim :)
ellerine sağlık
güzelmiydi bari...
Yasemincim, Tuğbacım
Eğer adaçayı içmekten hoşlanıyorsanız bunu da beğeneceğinizi düşünüyorum..
canım çok değişik olmuş ellciklerine sağlık.
sevgiler,
tolunay
Merhaba tarifinizi yeni okudum.1 senden fazla zaman geçmiş:) Eminim lezzetlidir. Ben de saboyan soslu piliç eskalop yaptığımda adaçayını toz haline getirip kullanmıştım. Gerçekten yakışıyor tavuğa adaçayı:)Adaçayının yakışması konusunda tereddütü olanlar için yazdım. Sevgiler..
Atiye, çok teşekkürler, ayrıca tarifinizi çok merak ettim, öğrenmek isterdim..
sevgiler..
Yorum Gönder