Cuma, Haziran 12, 2009

Fırın Patates, Izgara Pirzola

Patatesi yağda hiç kızartmıyorum kaç yıldır..
Kalın dilimleyip nam-ı diğer elma dilim, tuz, zeytinyağı ve kekikle iyice harmanlayıp, fırında pişiriyorum..
Tepsiye pişirme kağıdı ile, max. derecede 30- 40 dk.yeterlidir..


Yanında ise minik bir diş sarımsak, zeytinyağı, biberiye ve tuz ile dolapta bir müdddet bekletilmiş tavukları yine hiç yağ eklemeden ızgara tavada önlü arkalı pişirip servis yapabilirsiniz.. Derisini pişirmeden önce değil, yemeden hemen önce çıkarmanızı tavsiye ederim.. Ve benim gibi üşenmeyip, biraz dövebilirsiniz de pirzolayı.. :)
Afiyet olsun..

5 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Aslında tam bir diyet yemeği ellerine sağlık canım her ikiside nefis gözüküyor mutlu hafta sonları:)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Edacığım ellerine sağlık.ben de hep fırında yapıyorum patatesi,çok leziz oluyor.afiyet olsun.sevgilerimle...

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Eline sağlık Eda'cım, afiyet olsun :) Ben de patatesi uzun zamandır böyle yapıyorum, kızarmıştan daha güzel oluyor. Herkese tavsiye ederim ben de :)

ebvatathemua dedi ki...

Ben evde üşeniyorum,kokusu yağı temizlemesi(fritözü sevmiyorum,tavada da bir sürü sorun oluyor)çok canım çekerse Burger King'ten alıyorum bir kutu patates:))

bir demet feslegen dedi ki...

æ@ Pembe tatlar, bence de öyle canım teşekkürler :)

æ@ Neslihancım gerçekten iyi yapıyorsun, kızartma bünyeye ağır geliyor, teşekkürler..

æ@ Marjom, işte bu :)

æ@ Ebvatacım, işte bu tarif tam da üşenenler için :) Hiç zahmeti de yok.. pişirme kağıdını hoop çöpe, bitti..
Burger King evet güzel de, yanında sostu mostu derken, gelsin kaloriler meselesi fena :P