Salı, Haziran 30, 2009

Set Dose / Muz Mücveri...


Uzun bir aradan sonra herkese merhaba..

İyiyim ve buralardayım merak edenlere çok teşekkürler :) Yine bir 20 lik diş hikayesi ve başka hikayeler geçirdim, şu an çok iyiyim..

Böyle uzun aralardan sonraki geri dönüşlerde, karşınıza çok iyi ya da özel tariflerle çıkmak zorundaymışım gibi hissediyorum kendimi :)

Dünya mutfaklarından bir tarifle karşınızdayım ..

Hint mutfağı.. Orjinal ismi Set Dose..

Bu tarifi bana, benim için çokk kıymetli, bilgi küpü bir arkadaşım verdi.. Yayınlamamı da özellikle kendisi istedi, zira paylaşmayı çok seven biridir.. Kısaca o bitanedir ve iyi ki var..

Önce tarifin orjinalini vermek istiyorum :

2 fincan pirinç

2 adet oldukça yumuşamış muz

tarçın

kızartma yağı

pirinci 7-8 saat suda bekletiyoruz

blenderde önce un ufak ediyoruz tuz buz olsun hiç parça kalmasın

daha sonra muzları blendera atıp karıştırmaya devam ediyoruz.

bu karışımı sıcak bir yerde akşamdan üstünü kapatıp fermentasyona bırakıyoruz bir güzel fışırdıyor.

sonra tavada yağı kızdırıp kaşıkla aynen yağa mücver misali pişiriyoruz..

Ben bu şekil de denedim güzel oldu, ama biraz Türk usulüne çevirdim güya kendimce :) Tarif sahibinin izniyle ;

1 muz

1 çay bardağı pirinç unu

1 çay bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı bal

hepsi blenderdan geçirildi, ve krep gibi pişirildi.. Bu arada önemli hatırlatma muzlar iyice kararmış ve lezzetli olmalı..

Ben üzerine yine çok değerli bir arkadaşımın hediye ettiği beyaz kiraz reçelini dökerek servis yaptım.. Deneyenlere afiyetler olsun.. Hayatınızdan böyle özel insanlar eksik olmasın..

17 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

Edacım,çok geçmiş olsun artık iyisindir umarım,kocaman öpüyorum seni:))

Bu tatlıyı deneyeceğim ilk fırsatta,sevgiler

bir demet feslegen dedi ki...

Ebvatacım, canım sağolasın çok şükür iyiyim :)
Benden de öpücükler, sevgilerrr

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Edacığım hoşgeldin ve çok geçmiş olsun canım.çok ilginç bir tarif,senin yaptığın da çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

bir demet feslegen dedi ki...

Neslihan'cım çokk teşekkürler canım..
Tarifi beğendiğine de sevindim :)
sevgiler kocaman..

Adsız dedi ki...

edacım gecmıs olsun.cok guzel gorunuyor.ben turk usulu tarıfle denıyecegım :)

bir demet feslegen dedi ki...

Dolunaycım çok sağol canım :) Denersen mutlaka sonucu bildir :)

Pembe Tatlar dedi ki...

Cnım geçmiş olsun artık iyisindir umarım...
tarifin çok ilginç ama denemeye değer:))

bir demet feslegen dedi ki...

Pembe tatlar, canım şimdi iyiyim çok teşekkürler, beğendiğine sevindim :)

Unknown dedi ki...

tekrar geçmiş olsun eda.yirmilik diş ne zordur hepimiz biliyoruz.çıkarması bir dert kurtulması ayrı bir dert.neyse bu arada tarif muhteşem tarif defterime yazdım.muhakkak yani iznin olursa linkini verip yayınlamak isterim bir ara.

Efsun dedi ki...

Gecmis olsun cok, bende ne zamandir merak ediyordum nerelerdesin diye. Sevgiler

tugbatugba dedi ki...

mutlaka bende denemeliyim...

bir demet feslegen dedi ki...

Eylemcim izin ne demek.. çok mutlu olurum, beğendiğine sevindim..

Efsuncum, sağol tatlım, çokk teşekkür..

Tuğbacım dene bakalım, sonucu bildir olur mu :)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

çok geçmiş olsun canım :((
tarifini tatım :)
dünya gelinlerine sahip bir İLEMİZ VAR !!!
şanslıyız ki tadabiliyoruz nice keyifli Muytfakları..
ellerine sağlık sevgiler .

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Geçmiş olsun Eda'cım, daha iyi olmana sevindim. :) Tatlı çok değişik görünüyor, kaldığım katta bir sürü Hintli var ve yaptıkları yemekler iğrenç kokuyor, mutfağa kesinlikle giremiyorum. Hint mutfağına olan ön yargımı bu tatlı yıktı ama :P Eline sağlık ;) Bu arada bloğuma beklerim canım, bir sürprizim var.. Merak etme mim değil heheheh :P

bir demet feslegen dedi ki...

Nunucum, ne şanslı bir aileymişsiniz gerçekten :) renkli ve eğlenceli olmalı.. imrendim bak şimdi ;)
canım benim çok teşekkürler.

Marjom, sağolasın bitanem..
ciddi misin, baharatları fazla kullandıkları için olabilir o koku :))
ay merak ettim hemenn geliyorum sana..

nurdanın mutfağı dedi ki...

Edacım geçmiş olsun,bir daha gelmesin sıkıntılar, şu güzelim yaz günlerinde, okul da tatil olmuş, inşallah sağlıkla geçirirsin.
tatlın çok değişik bir tarif, güzel görünüyor,eline sağlık, Ak Kiraz reçelini veren arkadaşın muhtemelen Ispartalı, çünkü benim eşim oralı ve kayınvalide yapar bu reçeli.sevgilerimle

HamaratDiva dedi ki...

hmms çok lezzetli gözüküyor, ama tam da tatlıdan uzak durmaya karar vermişken :( senin ellerine sağlık