Bu sıcakta kim fırın çalıştırır, parmak kaldırsın :)
40 derece sıcakta bu yemeği ön hazırlığı ve arkasından da fırın sıcaklığı ile evin sıcaklğını 50 derecelere çıkarttığım için kendimi kutlar, tarifi sunarım..
Uydurmasyon yaptım tamamen ama muhakkak vardır yerel bir adı, bilen varsa söylesin..
Yaklaşık 8 patlıcan kullandım.
Alacalı soydum ve tuzlu suda uzun bir süre beklettim.
Kıyma, soğan ve yağ üçlüsü ile bildiğiniz karnıyarık harcı gibi bir iç harç hazırladım.
Patlıcanları kalın halka doğradım. Teflon tavada yağ eklemeden her iki taraflarını kızarttım hafifçe..
Bir fırın kabına yine dibine yağ falan sürmeden patlıcanları balık sırtı şeklinde dizdim.. 1 kat patlıcan üzerine kıymalı harcın yarısını döktüm..
Diğer patlıcanları dizdim aynı şekil ve üzerlerine kalan kıymalı harcın hepsini yaydım. Fırında 180- 200 derecede 1 saate ayarladım.
40. dakikada 4 domates rendesi, 5-6 sarımsak ve tuz ilavesi ile hazırlanmış bu domates sosunu döktüm..
15 dakika pişirdim. Daha sonra rende kaşar serptim üzerine ve kaşar eriyince fırından çıkardım..
NOTLAR : Klasik tatlardan hoşlananlar patlıcanları biraz daha ince halka doğrayabilir ve karnıyarıkta kızartılan şekil gibi bu halkaları yağda kızartabilirler.Tabii bu durumda fırındaki pişirme süreniz azalacaktır..
Ben yağsız yapmak adına bu şekil yaptım..
Afiyetler olsun..
8 yorum:
Patlıcanla yapılan tüm yemeklere bayılırım.
Sıcağa değmiştir ellerine sağlık Eda'cığım.
Off off yanındada cacık hımm:))
Ellerine sağlık canım harika....
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle
Ellerine sağlık Eda'cığım Hülya'ya katılıyorum patlıcanın içinde olduğu her lezzeti yerim... Bu şekli de hoş olmuş... Afiyetler olsun... Sevgiler...
ben bennn fırın yemeklerini çok seviyorum.. evde adanadan gelme patlıcanlar vardı bende geçen gün pnları değerlendirip islimkebabı yaptım...
Eline sağlık Edacığım, bu aralar ben de patlıcana düştüm, senin tarifin de çok güzel görünüyor, tatil dönüşü deneyeceğim
Öpüyorum...
Patlıcan candır diyorum, başka da bir şey demiyorum. :)))
Ellerine sağlık Edacığım, sevgiler :)
Neler döktürmüş arkadaşım ben görmeyeli yine.Patlıcanın herrr türlüsüne bayılırım,bunu dadenemek şart oldu.ellerine sağlık canım öpüyorum.
Fırınlamana değmiş Eda'cığım, çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Yorum Gönder