Pazartesi, Ağustos 31, 2009

Mantı


70 ler geri dönüyormuş arkadaşlar.. Kıyafetlerde maxi boy, bollukta ve uzunlukta abartı, fırfırların en büyüğü, en abartısı geliyor.. Vee kadınlarda perma, erkeklerde bıyık geri dönüyor!!! Permalı saçlar o zamanlar da kabusumdu, bıyıktan da hiç hoşlanmam.. Ülkemizde henüz örneklerini göremesek de Christina Aguilera permalı saçların, Jude Law ise bıyığın öncülüğünü yaptılar bile..

Amerika'da şu an evde yapılan perma kitlerinin satışında yüzde 50 bir artış varmış.. Perma deyince aklıma hep, ben çocukken annem ve 2 teyzemin evden kuaföre gayet normal çıkıp üçünün de kıvır kıvır aynı şekil geldikleri ve herkesin gülmekten koptuğu o an geliyor :))

Mantıyla ne alaka kuracak diye düşünenler için, acaba 70 li yıllarda hangi yiyecek popülerdi diye düşündüm, anneme sordum net bir cevap veremedi. Bilenleriniz varsa bekliyorum cevapları..
Aklıma mantı geldi. Çocukluğumda hafta sonları mantı partisi yapılırdı akrabalarla..

Hamur tarifi klasik herkes biliyordur. Un, tuz, su ve yumurta ile kişi sayısına göre artırılarak..

İç malzeme de kıyma, soğan ve maydanoz karıştırılmak sureti ile..

Mantının çok farklı bir tarifini aldım ki bir bilenimden, yakın zamanda onu deneyip burada yazacağım.

Afiyetler olsun..

5 yorum:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Haftasonu bizde de mantı vardı, yemesi güzel de yapması çok zahmetli ama, tabi ben hazıra kondum ve direk mideye götürdüm :)

Bu arada şekilli kabak mücvere de bayıldım ellerine sağlık Edacığım...

Unknown dedi ki...

mantı benim favori yemegimdir.yapmasını bilmem ama yemesine bayılırım.ellerine saglık.70 lerde biz kilis'teyken ekmek aşı meşhurdu.

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

70 ler çocukluğuma denk geliyor ama direk benim yeni evlendiğim zamanda saçlarım perma ve eşimde bıyıkkkk...Fotoğraflara bakıyorum da Allahım bu günlere şükür diyorum o bıyıkları kestirene kadar neler çektim tabii ben de yıllardır perma yaptırmıyorum.

müjde dedi ki...

Bayılırım yemesine...
Ellerine sağlık.Sevgiler...

Hayatın Ressamı dedi ki...

hayatta en sevdiğim yemektir.kahvaltıdada yerim.