Pazar, Eylül 13, 2009

Dondurmalı İrmik Tatlısı


Malzemeler :
1 bardak toz şeker
1 bardak irmik
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı fındık
1 tatlı kaşığı vanilya
1 top fıstıklı dondurma
Yapılışı :
Çelik tencerede irmik devamlı karıştırmak sureti ile çok kısık ateşte ve tahta kaşıkla rengi döndürülür. Sonra süt, şeker, nişastalı su ve tereyağ eklenir.
Katılaşınca altını kapamadan hemen önce fındık ve vanilya eklenir, karıştırılır altı kapatılır.
Kaseler suyla ıslatılır. ( kalıptan düzgün çıkması için ) Yarısına kadar irmik, ortasına dondurma konur ve üzeri yine irmikle kapatılır.


Servis tabağına ters çevrilir, afiyetler olsun..

12 yorum:

ebruli dedi ki...

:)))))) harikasın canım benimmmm.bloguma bi baksana ;)yansımalara.

ebruli dedi ki...

Ay habibim benim yaaa :))) harikasınn.Canım çekti iyimi.Olsa var ya hiç affetmem :) Keşke yakın olsaydık yaaa.ellerine sağlık bitanemm.

Unknown dedi ki...

Offf ağzımın suyu aktı resmenn Eda'cım!! Denesem mi ben bunu, becerebilir miyim acaba??:(

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

İrmik helvasına bayılırım. dondurmayla düşünemiyorum :)
ellerine sağlık canım

Unknown dedi ki...

ayyyyyy harika görünüyor....

tek kelime ile süper..

bunu ilk Tavacı recep Usta yaptı .. ondan sonra fanatikleri ve yapanları arttı.... bende tam bir fanatiğiyim bu tatlının...

tanısam seni kapını çalardım inan....

bir demet feslegen dedi ki...

Ebrulim, baktım baktım nasıl da duygulandım anlatamam.. İyi ki varsın diyorum..
Bu tatlı, bir önceki mim yazısında sen beni buna benzettiğin için yapıldı :)

Deryacım, yap yap çok pratik tam senlik. İrmiğini yapınca gerisi çok kolay, kesin becerirsin emin ol.

Yasemincim, düşün düşün :) dene ve yap sen de, eminim güzel bir yorum katarsın, sağol canım..

Dragonfly, çokk teşekkürler, bir dahaki yapışta çalabilirsin elbette ;) ne güzel olur..

admin dedi ki...

ama edacım bu yapılmaz öldüm bittim burada yaaa:)

Adsız dedi ki...

hanımefendi,

tereyağı sağlığa çok zararlı deyilmi. onun yerine sana kullanırsanız herkeze iyi bir örnek olurdunuz.

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm canım ellerine sağlık harika birşey bu:))

balböcükleri dedi ki...

ayyy çok tahrik edici.ellerine sağlık

bir demet feslegen dedi ki...

Irazcım, hoşgeldiiinnn, yaparım ben sana yaparım merak etme :)

Pembe tatlar, beğendiğine sevindim, çok teşekkürler.

Serpil, bence de sence ;) teşekkürler..

bir demet feslegen dedi ki...

Sayın isimsiz okuyucu,

Sana dan kastınız margarin olsa gerek..
Yıllardır süren tereyağı mı margarin mi tartışmalarında benim bildiğim kadarı ile gelinen en son nokta, bitkisel yağ- hayvansal yağ içerikleri..
Özelikle 0 - 3 yaş arasında beyin gelişiminde tereyağının önemini biliyoruz.
Kullanılan son teknolojilerle ise artık bitkisel yağların yararlarından bile söz etmeye başladık. A ve D vitaminleri ihtiva etmeleri de cabası..
Margarinde eğer ki, hiç trans yağ bulunmuyor, bitkisel yağlardan üretiliyor ve kolesterol içermiyor ise diyecek bir şey yok. Üzerinde trans yağ içermez etiketini aramalıyız bu yüzden..
Yağ tüketiminde toplum olarak çok aşırıya gittiğimizi düşünmüyorum. Bence bizim sorunumuz spordan - hareketten uzak yaşayış biçimimizdir.
Şimdi, gelelim örnek olma meselesine..
Kendi halimde, mutfağımdaki denemelerimi, damağımda kalan, ruhumda kalan her türlü lezzeti paylaşıyorum burada..
Zaten icra ettiğim meslek, topluma örnek olma gerekliliğini sürekli pompalarken, bari bırakın da burada gönlümce yazayım..
Ayrıca birey olarak hepimiz örnek olmak zorundayız başkalarına.. Sadece dile pelesenk olmuş meslekler değil, herkes bu topluma bir şekilde örnek olmalı ve geleceğe kalıcı bir şeyler bırakmayı denemeli..
Fesleğende derdim asla örnek olmak değil ama, bildiklerimi başkalarıyla gayet samimi ve içten bir şekilde paylaşmaktır..