Patlıcanlı bir şeyler canınız çekiyorsa size ithafımdır.. :)
Tamamen uydurmasyon bir iç hazırladığım için nasıl tarif versem diye düşünmekteyim :))
Önce yemek mi yapsam dedim, sonra közlesem salata mı yapsam dedim.. v.s v.s.. bir sürü şeye niyetlendim, en sonunda hamurla birleştireyim; bu sebeple de içi bir hazırlayayım gerisi kendiliğinden gelir dedim :)
2 - 3 patlıcanı soyup tuzlu suda bekletip doğrayıp tost makinesinde ya da ızgaranızda yumuşayacak kadar pişirin..
Çok az kavrulmuş kıyma kalmıştı ben onu da ekledim içine..
Sabah kahvaltısından artmış sucuklar vardı pişmiş, onları da ekledim
Yarım su bardağı kaşar rendeledim
Üzerine sürmek için ayırdığım bir yumurta sarısının akını da içine ekledim
Tuz ve arzu edilen baharatlar..
Hepsini rondoda macun kıvamına gelene kadar karıştırdım.
Burada içimden mayalı bir hamurla bunları birleştirmek geldiyse de rehavet ağır basarak yufka kullanmaya karar verdim :)
2 yufka aralarına su- yağ karışımlı bir harç sürdüm. 8 e böldüm. Harcı yerleştirdim. Enli sigara böreği gibi sardım. Yumurta sarısı ve çörek otu , doğru fırına.. 200 derecede 35 dakika tamamdır.
Afiyetler olsun..
5 yorum:
Sevgili bir demet fesleğen arkadaşım.habibiniz burda çatlarken siz börekmi yapıyosunuz die sorarım size:) ellerinize sağlık ve de..öpüldünüz çok çok bi de..
gerçekten denenebilcek bir tarif. benimde uydurmasyonlarım meşhurdur.. oradan buradan kendimce tarz yaparım yemeklere :)
Bugünlerde canım nasıl patlıcanlı börek istiyor anlatamam.Yemeyeyim diye yapmıyorum.:((
Ellerine sağlık.Sevgiler...
Ellerine sağlık canım, vallahi seni bizim eve transfer etmek lazım, ben hergün dışardan yiyorum içim dışıma çıktı artık ;) Pratik tarifler de istiyoruz!;)
Canım denemeyip istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir börek ellerine sağlık...
Yorum Gönder