Çarşamba, Ekim 07, 2009
Kayısı Soslu Bisküvi Tabanlı Pasta ve Artan Malzemeden Bir Taşla İki Kuş..
Malzemeler :
Tabanı için
2 paket burçak bisküvi
100 gr. tereyağ
Kreması için :
2 poşet krem şanti
1 bardak süt
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
3 su bardağı süt
Kayısı sos : Yaklaşık 20 kuru kayısıyı sıcak suyla çok az kaynatıp rondodan geçirdim, içine biraz frambuaz sosla tat verdim.
Krema için önce un, şeker, yumurta ve süt ile koyu kıvamda bir muhallebi pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz, ara sıra karıştırarak tabii ki.. Sonra krem şantiyi sütle çırpıp, dolapta bekletiyoruz. Muhallebi soğuyunca bu ikisini birleştirip çırpacağız.
Burçak bisküvilerini rondodan geçirip, erittiğimiz tereyağı ile yoğuralım.
Yuvarlak bir kalıba, ben yağlı kağıt sermenizi öneririm, en alta bastırarak bisküvili karışım, üzerine krema, en üste ise kayısı sosu dökün. Rende beyaz çikolata ile süsledim ben.. Bir gece dolapta beklerse sonuç daha iyi oluyor.
Gelelim artanları değerlendirmeden dolayı ortaya çıkan asıl tariften daha lezzetli olmuş şipşak bisküvili pastaya..
1 büyük su bardağı krema artmıştı, kayısıları haşladığım su da duruyordu. 5 dak. yı geçmeyen bir uydurmasyonla yukarıdakinden daha güzel bir lezzet çıkardım ortaya..
2 paket kakaolu piknik bisküviyi kayısı suyu ile ıslatıp küçük bir kare borcama dizdim.
1 kat ve üzerine krema, 1 kat daha..
Araya 1 muz dilimledim
2 kat daha bisküvi ve krema dizimi..
En üste rende çikolata..
Nefis oldu gerçekten, en çok bu yendi..
Afiyetler olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
canım eline sağlık nefis olmuş,mis gibi,afiyetler olsun sevgiler
Bu arada ben de bir blog okurum,bir de google amca'yı çok seviyorum,herşeyi biliyor:))Teknoloji sağolsun...
nurdanın mutfağı
pastan şahane gözüküyor artı değerlendirmende çok hoş ellerine sağlık canım...
çok guzel gozukuyor.ellerıne saglı.
afiyetler olsun..
sevgiler,
iyi tatiller.
Eda,
bu harika bir şey paylaştığın için teşekkürler.
Habibim tatlı krizine girdim görünce :) Ellerine sağlık.afiyetler olsun.
Yorum Gönder