Kış sebzelerinin vazgeçilmezlerinden.. Faydaları da öyle çok ki, nerdeyse her derde deva..
3 pırasayı
Benim pişirmeyi öğrendiğim ilk yemek, ev arkadaşlarım da bayılırdı.
Tek sevmediğim tarafı, pişince evi saran o yoğun yemek kokusu.. E napalım gülü seviyorsak dikenine katlanacağız..
Pırasayı doğrarken halka şeklinde değil de verev keserseniz, ayrılıp dağılmazlar. Görüntü de hoş olur, havuçları da aynı şekil doğrayabilirsiniz görsel bütünlük açısından..
3 pırasayı
2 havucu bu şekil doğradım
Tencerede önce bir miktar yağ ile havuçları, sonra 1 adet soğan daha sonra pırasaları kavurdum. Salça ve tuz ilavesi ile az miktar su ekleyerek pişirdim. Pişmeye yakın 1 avuç pirinç attım içine. Pirinçler pişince tamamdır. Mutlaka biraz dinlendirip öyle servis yapınız..
Afiyetler olsun..
8 yorum:
Çok severim ellerine sağlık canım...
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiye...
en sevdigim sebzedir pırasa.ellerine saglık.
Eda'cım bayılırım ben pırasaya.Çocuklar da çok seviyo.Cem bayılır özellikle.Yarıns abah gidiyo,gitmeden bu akşam pırasa istedi :) limonlu limonlu iyi gider bu kış gününde.Ben eve sinen o kokuyu da seviyorum biliyomusun.Alışkanlık belki de.Ellerine sağlık canım.Bizim küçük fıstık yedimi bari:)
Edacım iyi haftalar. Hiç sevmem pırasayı ama tadına bakmışlığım da yoktur :) Benimki öööööyle bir seçicilik kokusundan herhalde. Bana başka bişey pişirsen :) Sevgiler...
hmmm bayilirim ellerine saglik canim
Güzel gözüküyor ama keşke bu kadar önyargılı olmasayadım pırasaya karşı:(
bekarken hiç severek yemediğim,evlendikten sonra çılgını olduğum,pazarda gördüğüm ilk günden beri her hafta 1 kere pişirip eşimi yemekten bıktırdığım tek tarif işte bu :))) PIRASA YEMEĞİİİİ.süper süper,ellerine sağlık.sevgilerr....
Ben de bugün yapacam pırasa. Ev halkı çok sevmese mevsim sebzelerinden olunca yapmak lazım.
Yorum Gönder