Pazar, Aralık 27, 2009
Simit Mantı
Öğrencilik yıllarımda favori yemeğimdi..
Son derece basit ama lezzetli oluyor. Ben gül böreği şeklinde sıkı sıkı sarardım ama bu sefer ortasını boş bırakıyorsunuz biraz.. Simit adı oradan geliyor.
İçindeki harç için :
Kıyma
ince kıyılmış soğan
tuz ve karabiber..
Tüm bunlar çiğ kullanılacak
Tavada kızarttıktan sonra ortadaki boşluğa sarımsaklı yoğurt döküyorsunuz. Üzerine de ev yapımı domates sos..
Afiyetler olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Canım ellerine sağlık, çok leziz görünüyor. Hem de çok pratik, sevgiler...
Canım ellerine sağlık harika gözüküyor ben çok severim bu tatz mamaları:)
nefis ve pratik bir yemekmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler..
Sevgili Eda...yeni yilda hersey gönlünce olsun, sevgiler
zehra
Canım harika görünüyor :) bayılırız bu yemeğe biz kardeşimle :) biz bazen yumuşak olması için fırında sulu kapta yapıyoruz, ay anlatamadım ama hamurumsu kıvamda yemek istediğimiz günler de süper oluyo :P Yum yum olsa da yesem şimdi :P
Yorum Gönder